|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse bodoče mamice:)
7.3.2005 21:23:52   
Skye
Zanimiva stran z video posnetki.

http://www.pbs.org/wgbh/nova/miracle/program.html#

http://www.geocities.com/4birthing/childbirth_videos.html
Neposredna povezava do sporočila: 1
7.3.2005 22:36:34   
smrka
zanimivo res... za mene ki bom zdaj prvic mamica, mi je najbolj vzelo sapo, kako te s "skaricami" prerezejo... joj.. kar srh me je!:kuza:

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2005 22:44:55   
eva1
Punce lepo vas prosim, a takole bojo vlekl mojga Lukca vn:zmeden2::zmeden2::zmeden2:??? Ne, ne tega pa ne bom pustila, sej so zmešani-mu bojo še glavo utrgal!!!! O marička-sedaj pa nisem več tako proti CR!!! Pa da se ta lumpek tut ni mogu na glavco obrnt- a mu je tko fajn čičat notr?! O jej, ampak tole je pa huuuudooooooo!!!!! Bogi moj Lukec!!!!!
Eva in :duda: Luka

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2005 23:29:10   
mala maja
Joj zdej me je pa še bolj strah. Dobr da naš ni padu skupej. Jaz bi sigurno pa še vse pob........

Sem pogledala samo porvi filmček. Me je vse minilo. Mi ni nič žal da se našemu ne mudi.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2005 23:35:42   
nikitta
malo mi je slabo ratalo...a kaj, tako pač je in .

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.3.2005 8:48:38   
smrka
Zal mi je ker sem gledala filme, ker me je vse skupaj prestrasilo in sem komaj zaspala, ker so se mi v glavi odvijali "filmi". Nosecke, tiste ki boste prvic sle rodit, rajsi to negledajte.... vcasih je bolje, ce se nevidi vsega. Upam da se se katera strinja z mano.

Lepo nosecnost vsem :nosecka:

:nosecka: v 21 t
:kuza:

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.3.2005 8:57:33   
Anonimen
Ej punce, punce!!! Dejte no mir!!! Sem gledala pa ni čist nč groznega!!! A niste videlel kako lepo otročki ven spolzijo? Prav gotovo ni babica nobenega vlekla za glavo. Ja dejte no mir no...

(odgovor članu Skye)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.3.2005 9:01:07   
Annny
Tako kot je Meta. napisala- vse skupaj sploh ni nič groznega:);)

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.3.2005 9:39:58   
taška30
Meni je bilo tudi grozno tole gledat, pa sem gledala samo prvi filmcek.
Baje v šoli za starše tud gledaš en filmček o porodu? Je tud tako grozno? :zmeden:

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.3.2005 10:33:53   
Tinča1
Čujte punce!
Meni je kar minlo do poroda. Pa saj to je kot v mesnici. Kriza. Kaj tu delajo z otroci, saj mu je skoraj glavo utrgal. Pa kako je žensko prerezal; kot da je živa meja.
Kaj se da na kakšen drugi način tudi rodit? Meni je slabo.:(:zmeden2:

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.3.2005 11:02:03   
petraCBU
Sem na srečo najprej komentarje prebrala in rajši ne bom gledala filmčkov.
P.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.3.2005 12:35:39   
eva1
No sej meni vse skupaj pri glavični ustavi ne zgleda nič grozno, sam strah me je za mojga Lukca, ki je v med. vstavi, da ga bojo takole za glavo vn vlekl, pa se naj glavica zagozdi-ko sem tole vidla, ni se za hecat, pa tut nč lepo ne zgleda!!! No sam stah me je-pa ne zame, kako bom rodila(bom že-so še vse, pa bom jaz tut) sam, da bo vse ok potekal, pa da nebo kaj šlo narobe(pri medeničkah se ni za hecat!!!)
Lp, Eva in :duda: Luka!

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.3.2005 17:18:32   
Anonimen
Eva, ko bo šla rita, bo šla tudi glava, saj veš. Pa tud rame bojo šle pred glavo. Sploh pa... saj ga ne vlečejo za glavo, če pa z rito ven prihaja.

A te ne bodo dal na CR?

Vse ostale pa, ki boste rodile otročke z glavo naprej, iz prve roke povem: NI TAKO GROZNO KOT MOGOČE ZGLEDA!!! In tistega reza itak sploh ne boste čutile.

(odgovor članu Skye)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.3.2005 18:39:37   
eva1
Meta poanta je ravno v tem, ker pri ritkah je nevarnost, da se telo porodi(ker je pač prilagodljivo), glavica pa se zagozdi v kanal, in če se ne porodi v nekaj sekundah, lahko pride do pomanjkanja kisika pri plodu in je potrebno s kleščami zagrabit glavico in jo potegnt vn! Mi je G pojasnil, da ni ravno tako enostavno!
Za CR so rekli, da se bojo odločili pred porodom, naredili Uz in če bo otrok pretežek(nad 3800g) ali imel prevelik obseg glavice, ga bojo naredili, drugače pa bomo najprej poskusili vaginalno roditi!
Upam samo, da bo vse OK!!!
Lp, Eva in :duda: Luka

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.3.2005 18:39:37   
eva1
Meta poanta je ravno v tem, ker pri ritkah je nevarnost, da se telo porodi(ker je pač prilagodljivo), glavica pa se zagozdi v kanal, in če se ne porodi v nekaj sekundah, lahko pride do pomanjkanja kisika pri plodu in je potrebno s kleščami zagrabit glavico in jo potegnt vn! Mi je G pojasnil, da ni ravno tako enostavno!
Za CR so rekli, da se bojo odločili pred porodom, naredili Uz in če bo otrok pretežek(nad 3800g) ali imel prevelik obseg glavice, ga bojo naredili, drugače pa bomo najprej poskusili vaginalno roditi!
Upam samo, da bo vse OK!!!
Lp, Eva in :duda: Luka

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.3.2005 19:34:51   
Anonimen
Aha, razumem. Ni torej tako preprosto. No, jaz sem vseeno prepričana, da bo šlo vse v redu kot v filmu, oz. predlagam še boljšo rešitev:

LUKA, TAKOJ NA GLAVO!!! ;)

Srečno Eva!!! Pa ne gledat takilih filmov! V porodnišnici bojo že vedeli, kaj delajo.

(odgovor članu Skye)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
9.3.2005 11:34:52   
pravljica
ja meta...jaz ne vem če bi lahko to v živo gledala, bi ziher skupi padla...ampak ni blo tako grozno, ko sem se pretrgala je samo zapeklo...pol so pa tud šivali na živo, pa si ne morem mislit, kako me ni nič bolelo, drugače se še pa cepit ne upam :)
ampak očitno je v tistih trenutkih tam doli taka sila, da sploh ne boli

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.3.2005 13:09:47   
Romcka
skye:) tole pa je AUUUUUAAAA....moram hitr kej lepsga pogledat....auaaaaaa
R

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.3.2005 13:13:17   
Skye
Uh vidim da sem vas fajn prestrašila...to ni bil moj namen in se iskreno opravičujem.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

za vse bodoče mamice....in nič se bati.....porod je nekaj najbolj naravnega na svetu in brez skrbi vse ga boste dobro prestale;)

Lep pozdravček
Skye

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?