Za vse bodoče mamice:) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Skye -> Za vse bodoče mamice:) (7.3.2005 21:23:52)

Zanimiva stran z video posnetki.

http://www.pbs.org/wgbh/nova/miracle/program.html#

http://www.geocities.com/4birthing/childbirth_videos.html

smrka -> Za vse bodoče mamice:) (7.3.2005 22:36:34)

zanimivo res... za mene ki bom zdaj prvic mamica, mi je najbolj vzelo sapo, kako te s "skaricami" prerezejo... joj.. kar srh me je!:kuza:

eva1 -> Za vse bodoče mamice:) (7.3.2005 22:44:55)

Punce lepo vas prosim, a takole bojo vlekl mojga Lukca vn:zmeden2::zmeden2::zmeden2:??? Ne, ne tega pa ne bom pustila, sej so zmešani-mu bojo še glavo utrgal!!!! O marička-sedaj pa nisem več tako proti CR!!! Pa da se ta lumpek tut ni mogu na glavco obrnt- a mu je tko fajn čičat notr?! O jej, ampak tole je pa huuuudooooooo!!!!! Bogi moj Lukec!!!!!
Eva in :duda: Luka

mala maja -> Za vse bodoče mamice:) (7.3.2005 23:29:10)

Joj zdej me je pa še bolj strah. Dobr da naš ni padu skupej. Jaz bi sigurno pa še vse pob........

Sem pogledala samo porvi filmček. Me je vse minilo. Mi ni nič žal da se našemu ne mudi.

nikitta -> Za vse bodoče mamice:) (7.3.2005 23:35:42)

malo mi je slabo ratalo...a kaj, tako pač je in .

smrka -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 8:48:38)

Zal mi je ker sem gledala filme, ker me je vse skupaj prestrasilo in sem komaj zaspala, ker so se mi v glavi odvijali "filmi". Nosecke, tiste ki boste prvic sle rodit, rajsi to negledajte.... vcasih je bolje, ce se nevidi vsega. Upam da se se katera strinja z mano.

Lepo nosecnost vsem :nosecka:

:nosecka: v 21 t
:kuza:

Anonimen -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 8:57:33)

Ej punce, punce!!! Dejte no mir!!! Sem gledala pa ni čist nč groznega!!! A niste videlel kako lepo otročki ven spolzijo? Prav gotovo ni babica nobenega vlekla za glavo. Ja dejte no mir no...

Annny -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 9:01:07)

Tako kot je Meta. napisala- vse skupaj sploh ni nič groznega:);)

taška30 -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 9:39:58)

Meni je bilo tudi grozno tole gledat, pa sem gledala samo prvi filmcek.
Baje v šoli za starše tud gledaš en filmček o porodu? Je tud tako grozno? :zmeden:

Tinča1 -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 10:33:53)

Čujte punce!
Meni je kar minlo do poroda. Pa saj to je kot v mesnici. Kriza. Kaj tu delajo z otroci, saj mu je skoraj glavo utrgal. Pa kako je žensko prerezal; kot da je živa meja.
Kaj se da na kakšen drugi način tudi rodit? Meni je slabo.:(:zmeden2:

petraCBU -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 11:02:03)

Sem na srečo najprej komentarje prebrala in rajši ne bom gledala filmčkov.
P.

eva1 -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 12:35:39)

No sej meni vse skupaj pri glavični ustavi ne zgleda nič grozno, sam strah me je za mojga Lukca, ki je v med. vstavi, da ga bojo takole za glavo vn vlekl, pa se naj glavica zagozdi-ko sem tole vidla, ni se za hecat, pa tut nč lepo ne zgleda!!! No sam stah me je-pa ne zame, kako bom rodila(bom že-so še vse, pa bom jaz tut) sam, da bo vse ok potekal, pa da nebo kaj šlo narobe(pri medeničkah se ni za hecat!!!)
Lp, Eva in :duda: Luka!

Anonimen -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 17:18:32)

Eva, ko bo šla rita, bo šla tudi glava, saj veš. Pa tud rame bojo šle pred glavo. Sploh pa... saj ga ne vlečejo za glavo, če pa z rito ven prihaja.

A te ne bodo dal na CR?

Vse ostale pa, ki boste rodile otročke z glavo naprej, iz prve roke povem: NI TAKO GROZNO KOT MOGOČE ZGLEDA!!! In tistega reza itak sploh ne boste čutile.

eva1 -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 18:39:37)

Meta poanta je ravno v tem, ker pri ritkah je nevarnost, da se telo porodi(ker je pač prilagodljivo), glavica pa se zagozdi v kanal, in če se ne porodi v nekaj sekundah, lahko pride do pomanjkanja kisika pri plodu in je potrebno s kleščami zagrabit glavico in jo potegnt vn! Mi je G pojasnil, da ni ravno tako enostavno!
Za CR so rekli, da se bojo odločili pred porodom, naredili Uz in če bo otrok pretežek(nad 3800g) ali imel prevelik obseg glavice, ga bojo naredili, drugače pa bomo najprej poskusili vaginalno roditi!
Upam samo, da bo vse OK!!!
Lp, Eva in :duda: Luka

eva1 -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 18:39:37)

Meta poanta je ravno v tem, ker pri ritkah je nevarnost, da se telo porodi(ker je pač prilagodljivo), glavica pa se zagozdi v kanal, in če se ne porodi v nekaj sekundah, lahko pride do pomanjkanja kisika pri plodu in je potrebno s kleščami zagrabit glavico in jo potegnt vn! Mi je G pojasnil, da ni ravno tako enostavno!
Za CR so rekli, da se bojo odločili pred porodom, naredili Uz in če bo otrok pretežek(nad 3800g) ali imel prevelik obseg glavice, ga bojo naredili, drugače pa bomo najprej poskusili vaginalno roditi!
Upam samo, da bo vse OK!!!
Lp, Eva in :duda: Luka

Anonimen -> Za vse bodoče mamice:) (8.3.2005 19:34:51)

Aha, razumem. Ni torej tako preprosto. No, jaz sem vseeno prepričana, da bo šlo vse v redu kot v filmu, oz. predlagam še boljšo rešitev:

LUKA, TAKOJ NA GLAVO!!! ;)

Srečno Eva!!! Pa ne gledat takilih filmov! V porodnišnici bojo že vedeli, kaj delajo.

pravljica -> Za vse bodoče mamice:) (9.3.2005 11:34:52)

ja meta...jaz ne vem če bi lahko to v živo gledala, bi ziher skupi padla...ampak ni blo tako grozno, ko sem se pretrgala je samo zapeklo...pol so pa tud šivali na živo, pa si ne morem mislit, kako me ni nič bolelo, drugače se še pa cepit ne upam :)
ampak očitno je v tistih trenutkih tam doli taka sila, da sploh ne boli

Romcka -> Za vse bodoče mamice:) (9.3.2005 13:09:47)

skye:) tole pa je AUUUUUAAAA....moram hitr kej lepsga pogledat....auaaaaaa
R

Skye -> Za vse bodoče mamice:) (9.3.2005 13:13:17)

Uh vidim da sem vas fajn prestrašila...to ni bil moj namen in se iskreno opravičujem.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

za vse bodoče mamice....in nič se bati.....porod je nekaj najbolj naravnega na svetu in brez skrbi vse ga boste dobro prestale;)

Lep pozdravček
Skye

Stran: [1]