emajulija
|
Pa da še jaz malo pojamram, ko se je tema ravno malo obudila..... Moja, sedaj enoletnica, tudi spada med neješče otroke.... do 3 meseca sem jo dojila, potem AM in uvajanje goste hrane pri 4h mesecih....do 9.meseca je bilo vso ok, tudi na teži je lepo pridobivala, sprejela je vso ponujeno hrano, potem pa kar naenkrat konec luštnega!! sedaj se že tri mesece trudim, ji kuham raznovrstno hrano, ob hranjenju se igra s kockami ali gleda knjigico....stalno jo morem nekaj animirati, da le odpre usta....vedno vse pošpuka, si z rokicami deva hrano ven iz ust, jo meče naokoli....skratka, katastrofa! včasih je tako umazana, da jo lahko le še čisto preoblečem.... meni vsako hranjenje predstavlja napor, ampak skušam ostati mirna, se smejati, jo animirati .... sem se prejokala in presekirala, imela sem obdobje, ko jo je mogel moj mož hraniti, ker bi jaz drugače znorela! seveda je takrat še manj pojedla .... potem sem slišala za sirup Apetito in ga kupila....še sedaj ji ga dajem in se mi zdi, da je situacija malo boljša....še vedno ne poje veliko, je pa vsaj vse kar ji ponudim, pa čeprav le par žličk :-) Sedaj pri enem letu ima slabih 7.900g, čez tri mesece smo naročeni na kontrolno tehtanje.... drugače je vse ok, smo se tudi testirali, dali kri, vodo, bris in blato....je pa grozno živahna punca, niti minuto ni pri miru, mi še nikoli nismo sedeli na kavču pred tv, da bi bila mala v naročju, mah ni šanse :-) enkrat sva prav štela, kako dolgo zdrži pri miru, največ 22 sekund! sploh odkar hodi (od 11.meseca), nima obstanka.... Upam, da bo situacija vedno boljša, držim pesti za ostale :-)
|