Gina
|
Malo bom šla iz glavne teme ven, pa saj je vseeno najbrž... IZVIRNO SPOROČILO: Ankica IZVIRNO SPOROČILO: **** Ma kako lahko verjameš v vse to , da je cel sistem in zemlja in človek in vseee okoli nas živo in ne živo nastalo samo od sebe en ušiv splav pa ne more ratat sam od sebe??? Ok, če mora biti Bog, da nastane svet, potem mora tudi Bog nekako nastati, a ne? Kako je pa on/ona nastal/a? Iz zraka? In kako je nastal zrak? Resno sprašujem. Sicer pa ima moj dragi eno teorijo o nastanku vesolja, ki pojasni nastanek brez Boga, pa veliko energije je vmes . Samo je taka spuki, ker po tej teoriji dejansko nimamo svobodne volje. Enkrat sem brala teorijo tvojega dragega, ko si o tem pisala in me čudi kako lahko nekdo, s komer se nikdar v življenju nisem pogovarjala o tem, pa s komer gledava sicer vsak iz svojega stališča (versko:ateističnega), vendarle zaključujeva s popolnoma enako tezo, in me je skoraj kap sunla.... hotela sem te pri tem vprašat...kar se začetka tiče....jaz vendarle ne najdem rešitve iz nobene strani, ne glede na krožni tok dogajanja, v katerega totalno verjamem, s črnimi luknjami in ostalim vred, namreč zanima me: Od kod je prišla energija, da je lahko prišlo do velikega poka? Če je hotelo priti do velikega poka, ni drugefizikalne razlage, kot da je moralo biti neskončno veliko energije (beri elektronov ali drugih nabitih delcev, ki se jim po domače reče energija) na enem majhnem mestu (npr. na področju rimske ceste ali česarkoli že želiš). Od kod se je vzela energija, da je lahko spremenila svoje "agregatno stanje", da je postala materija (= zgoščena energija, kar smo mi in vse kar nas obdaja)??? Energija in materija je vse eno in isto.Od kod je prvič prišla? Tega ne pojasni nobena teorija o velikem poku, četudi pojasni kroženje. V bistvu ni nobene teorije sploh, ki bi pojasnjevala karkoli o začetku. Nobene. Karkoli že je zgolj pravljica, v katero verjamevsak od nas. Jaz po vseh fizikalnih raziskovanjih vsega skup, ne verjamem več v fizikalno razlago začetka. Je popolnoma nemogoče,d a bi katerakoli evolucija lahko naredila tak čudež. Še najbolj čudežno mi je,kako nobena teorija ne pojasni misli. Kako je nastala misel. Še kako deluje ne vemo.POjma nimamo kje je in kaj jo sproži ali kemična reakcija sproži misel ali misel sproži kemično reakcijo. IN vendar smo mi ena sama misel v glavnem. Če bi tudi verjela, d aje materija kot taka nastala z velikim pokom zgolj iz nič (kar ni možno, je morela obstajat prej energija, da je prišlodo reakcije), ne morem verjet, da bi lahko razmišljanje, zavest prišla v vsako celico našega telesa kar tako slučajno, ker se je tako zgodilo tekom let kao. Pa četudi bi že to verjela, ne bi mogla verjet, da čisto vsak nanometer našegatelesa ima svojo voljo čist po naključju, ker se je tako napletlo.Vsaka celica ve, kam se mora postavit, da zgradi telo.Halo?! Od kod to ve,kako se razvije v pravo? Kako lahko npr. vsaka obrambna celica ve, kaj mora počet? Kot mravljice v mravljišču? Od kod? ma ne me hecat, miliarde miliar let ni dovolj, za tako strašansko kompliciran stroj, ki šemisli povrh vsega, da bi lahko nastali zgolj zaradi tega, ker bi se slučajno zgostila energija, ki je spet prišla slučajno od bog ve kod......in bi iz tega nastala misel... Skratka, od kod je prišla energija, iz katere je nastal veliki pok?
|