Anonimen
|
Odvisno, kaj vse bi rad partner spremenil. Včasih partner res hoče oblikovati svojega življenjskega sopotnika po svoji meri, ampak tu se ne gre za samo oblekice in make-up, ampak za celoten življnejski stil, način razmišljnaja, kakšno glasbo poslušaš, kaj rad bereš, ne samo kakose oblačiš, temveč tudi hodiš, ješ, nenazadnje prdiš . Gre se za popolno vsiljevanje svojega načina življenja nekomu drugemu in to ima vedno porazne učinke. Zlasti ženske imajo tendenco spremnijati oz. prevzgajati moške . Na koncu se ali razideš, ker tako vsiljevnaje preveč posega v tvojo svobodo ali postaneš povsem podrejen (kar pa vsiljevalcu spet ni všeč, ker te ne spoštuje) ali se oddaljiš čustveno in mirno prenašaš to vsiljevnaje in potem anrediš po svoje - nasploh prave ljubezni in odnosa ni. Nekaj drugega pa je, če v partnerju vidiš potencial za določeno priložnost in to partnerju tudi poveš. Npr. poznam eno punco s sanjsko manekensko postavo, ki pa nima nobenega samospoštovanja in se oblači v najbolj razvlečene cunje možno, tudi poleti ima dolge rokave. Pa bi se lahko tako uredila, da bi žvižgali za njo. Njeno zaničevnaje same sebe se izraža tudi v oblekah. In sem prepričana, če bi ji parnter rekel, da naj se kdaj našminka, bi to vzela kot slabo. Pa bi on verjetno samo hotel poudariti njeno lepoto. To kar bi on že itak videl, samo ona ne. Jaz sem cele dneve v trenirki in majčkah, če se le da. Občasno pa se oblečem tudi v kaj lepega, seksi in modernega, ker mi tako paše ali da malo podražim dragega ali ker je pač taka priložnost. Poleg tega, če se ne motim, sta se s tem moškim šele pred kratkim spoznala. Nekako se mi zdi, da si ali zelo zbirčna in takoj iščeš minuse, ki pa se jih z malo truda, kompromisov in medsebojnega spoznavanja in prilagajanja z rastjo zveze da odpraviti in premagat. Po drugi strani pa mi prihaja na misel, da se mogoče bojiš resne zveze in spet iščeš minuse namesto potencialov.
|