|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najboljša rešitev
3.8.2008 21:22:45   
kačica
Živjo!

Če se slučajno katera spozna na papirologijo pri urejanju dokumentacije za hišo, bi bila zelo vesela pomoči.
Pri nas je tako, da tu, kjer bi mi imeli hišo že stoji ena drvarnica,garaža, ki ima elektriko, vodo,... sleme je obrnjeno drugače kot ostale hiše v vasi.
Pa me zanima ali je varianta, da damo kot adaptacijo drvarnice- v resnici bi postavili pritlično montažno hišo, ali kakšna je najcenejša varianta pridobitve gradbenega oz. vse dokumentacije.
Hiša bi bila enake dimenzije, kot drvarnica, 11x8,5!
Pa tukaj je naklon strehe 38 stopinj, ali se da to na občini urediti, da bi bil naklon manjši?

Hvala vsem izkušenim user posted image user posted image user posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najboljša rešitev
3.8.2008 22:26:56   
Pikec
Pa me zanima ali je varianta, da damo kot adaptacijo drvarnice- v resnici bi postavili pritlično montažno hišo, ali kakšna je najcenejša varianta pridobitve gradbenega oz. vse dokumentacije.

Če poveš še kje živiš te takoj prijavim inšpekciji. Brez milosti. Pa brez heca.

< Sporočilo je popravil Pikec RR -- 3.8.2008 22:27:13 >

(odgovor članu kačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2008 23:25:37   
Anonimen
Ah, ne ga sračkat in ubirat bližnjic, ker lahko pride na dolgi rok vse skupaj veliko dražje kot eno gradbeno dovoljenje. In dvomim tudi, da bi ti katerakoli resna firma, ki gradi montažne hiše, to postavila brez ustreznih dovoljenj.
Najprej si lahko malo prebereš nov Zakon o gradnji objektov. Ta je, kolikor sem ga brala, narejen tako, da ne nastarada samo investitor, če gre kaj narobe, ampak tudi izvajalec. In dvomim, da bi se kdo šel igračkat s kaznimi in predvsem s pokvarjenim ugledom.
Kar se tiče naklona strehe, je ta običajno določen v občinskih postorskih planih, tam je določen tudi okviren zunanji izgled, razmerje gabaritov, višine kolenčnega zida,... Te informacije dobiš v lokacijski informaciji, ki jo izdajajo na občini (ne na UE!), tega, kolikor vem, sedaj ne rabiš več kot del GD, je pa fajn za informacijo, kaj lahko in kaj ne.

Seveda lahko gradiš tudi na mestu drvarnice, kot nadomestno gradnjo, daš spremembo namembnosti v okviru GD, pa še nekaj prišparaš pri komunalnem prispevku, ker že imaš vodo.
Najbolje, da se obrneš do kakšnega lokalnega arhitekta (projektanta), mu poveš svoje želje in ideje, on pa naj ti naredi idejno skico in na podlagi tega predračun. Arhitekt (z drugimi izvajalci, npr. za statiko) ti zriše načrte in izdela vodilno mapo (tu imaš notri napisane osnovne podatke o izgledu, postavitiv hiše, gabaritih, dostopu, komunalni opremljneosti, soglasja...), s tem pa greš potem do ponudnikov montažnih hiš, ki ti izdelajo predračun za gradnjo hiše. In potem si pač izbereš enega.
Druga varianta je, da si pridobiš tipski načrt montažne hiše, ki ti je všeč in potem na podlagi tega načrta arhitekt naredi še vodilno mapo.
Moraš pa upoštevat, da če boste gradili na mestu obstoječe zgradbe, je potrebno to podreti, odpeljati material in predvsem tudi za podiranje rabiš papirje.
Cene GD pa so odvisne od samega objekta, arhitekta, kraja,... Nekje od 2000€ navzgor (lahko tudi 10.000€ ali več).

(odgovor članu kačica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.8.2008 7:11:07   
kačica
Če poveš še kje živiš te takoj prijavim inšpekciji. Brez milosti. Pa brez heca.
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Oh Pikec RR,... škoda besed! Pač nismo vsi v vseh stvareh enako podučeni.

Lepo sem vprašala, niti nisem mislila preko kakšnih zakonov, samo če je v tem primeru, ko jo že nek objekt kakšna cenejša varianta, predvsem komunalnega prispevka, če je gradbeno dovoljenje v tem primeru kaj cenejše,... Res je mogoče napaka na moji strani, ker sem narobe napisala, da bi v resnici postavili montažno hišo, vendar jaz bi to na občini povedala. Ampak želela sem si kakšen odgovor, da sploh vem, kaj in kako lahko vprašam na občini.

Tebi Ankica hvala za odgovor!user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.8.2008 8:33:48   
Pikec
Seveda lahko gradiš tudi na mestu drvarnice, kot nadomestno gradnjo, daš spremembo namembnosti v okviru GD, pa še nekaj prišparaš pri komunalnem prispevku, ker že imaš vodo.

Nadomestnih gradenj NI VEČ. ''Nadomestne'' gradnje se obravnavajo kot novogradnje, tko da se nikakor nič ne profitira. Profitirali bi kvečjemu, če bi ta t.i. ''drvarnica'' imela že hišno številko.

Nadomestna gradnja drvarnica hiša pa ni možna, ker to ni nadomestna gradnja ampak novogradnja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.8.2008 8:47:04   
Anonimen
Hvala Pikec, za pojasnilo.

Samo lahko pa gradiš na istem mestu, menda?

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.8.2008 9:27:00   
Pikec
Ne, če tega tako ne opredeljuje PA. Načeloma hiše na mestu ''šupe'' ne moreš gradit, če to po PA ni možno pa jo lahk tam maš že ziljon let. Ker ''šupa'' je pomožni objekt in ne moreš ti ''nadomeščat'' lope s hišo, če pa je to po PA možno pol pa ni problema.
Nej pogleda na PISO al pa na i-občine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.8.2008 12:23:27   
kačica
Profitirali bi kvečjemu, če bi ta t.i. ''drvarnica'' imela že hišno številko.
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Vidiš PikecRR, pa si mi ti tudi kar malo pomagala. Ta drvarnica ima hišno številko, tako, da bomo zgleda res nekaj profitirali.

Mah, ne znam citirat! user posted image  kako bom potem šele hišo gradilauser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kačica -- 4.8.2008 12:24:50 >

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.8.2008 14:44:29   
Pikec
Profitirali bi kvečjemu, če bi ta t.i. ''drvarnica'' imela že hišno številko.

V tem primeru ne bi plačali komunalnega prispevka.
Če bi pa za to šupo danes iskali hišno številko samo zato da komunalca na bi plačali vam je pa itak ne bi dali, ker ne izpolnjujete pogojev. Tko, da ne profitirate nikakor in nikjer nič.

Verjetno boste imeli v t.i. ''nadomestni'' hiši lastne števce za vodo, telefon, elektriko itd... to pomeni, da to ni del stare bajte in je to novogradnja. Z vsemi soglasji in vsem. Za spremembo rabe načeloma lahko gre ampak v tem primeru rabiš itak vse papirje, ker tudi rabiš lastne priključke.
Skratka bližnic ni. No če pa hočeš lukne iskat te nakonc lahk stane u iber več kakor si zrihtat projekt in GD ter vse priključke s komunalcem vred plačat. Ni se za zezat z ''malenkostmi'' pri življenskem projektu. Raje požalvat na začetku mal večji vložek in na koncu mirno spat. Konc koncev pol človek, v najboljšem primeru, v taki bajti umre (če ima srečo).

(odgovor članu kačica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?