|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prezivnina - zopet
2.8.2008 21:39:56   
Medeja75
Pozdravljene...
Mi je zelo zal, da tudi jaz morim z ze zdavnaj izpeto temo, pa vseeno lepo prosim za potrpljenje in vaso pomoc. Z bivsim partnerjem morava v kratkem urediti vse glede prezivnine. Torej, nikoli nisva bila porocena, niti zivela skupaj. To bo od obeh prvi otrok, od prej nima nihce od naju nobenega. On ima hiso, dober avto in dobro sluzbo, jaz zivim pri starsih (torej, nic mojega), imam le avto in tudi dobro sluzbo.
Na CSD sem se zanimamala glede prezivnine. On ima place menda cca 2000 evrov, jaz pa 1500 evrov. Govorim o neto zneskih. Nimam pojma, kaj mu reci glede zneska prezivnine in na centru mi je gospa predlagala 500 evrov. Meni se je to zdelo veliko in si skoraj ne upam tega zneska reci. Je pa tako, da ta mozak res nima pojma, kaksni so stroski in kasneje sam od sebe ne bo dal nicesar za povrh. Ze sedaj vidim, kako je. Zadeve v vecini krijem jaz, on pa se kiti s tistim, kar je pac sam prispeval. Za vse tisto, kar sem jaz kupila (in tega je bilo mnogo vec, kot on) se dela, kot da nic ne ve. Skratka, ta situacija mi ze malo preseda, saj nikoli nic ne ve in res bi rada zadevo tako uredila, da mi ne bo treba potem letati za njim in ga loviti, mu dokazovati, kaj vse otrok rabi in zakaj to rabi. AMPAK, nikakor pa ni moj namen, da bi njega izkoriscala v svojo prid. Rada bi pa res zavarovala dobro otroka. Zase od njega nocem, niti ne potrebujem, cisto nic. Mislim pa, da je sedaj edina moznost, da poskrbim za otroka.
Torej, ali je 500 evrov na te dohodke prevec?  Na cetru mi je rekla, da se morava sama zmeniti. Oz. ce se ne bova, greva v tozbo. Ce bi prislo do tozbe, ali morda veste, koliko bi mu sodisce v resnici prisodilo. Glede na to, da otrok sele pride, tudi ne morem na sodisce nesti redne stroske, katere imam z otrokom (vem, da je to obicajna praksa). Oba imava tudi stanovanjske kredite, vendar menda to ne igra nobene vloge.
Res najlepsa hvala za odgovor!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prezivnina - zopet
2.8.2008 21:42:35   
Anonimen
Mislim, da sama vesta najbolje koliko, če se odločata za sporazumno, mar ne?
In ja, meni je 500€ pretiravanje.

Srečno!!!

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2008 21:42:42   
Anonimen
Oprosti ampak oče in mati naj bi prispevala vsak pol za otroka. Torej nameravaš ti za otroka na mesec porabiti jurjauser posted image
Jaz bi se na tvojem mestu zmenila naj ti da pol za opremo za otroka(voziček, posteljica ipd.), potem pa za eno normalno preživnino. Petsto se mi zdi vseeno pretirano.

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2008 21:50:34   
Medeja75
Torej, 500 mi je rekla gospa na SCD. To sem jasno napisala in me ni treba napadati. Menda pa ni pol-pol, ce nimava enako place. Skratka, ne vem. Torej, kaj pa je normlen znesek?? Saj to je moja dilema. In z njo sem sla na CSD in dobila tak odgovor.
Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2008 21:57:51   
benika
Po moje je cca. 250 oz. res max. 300€ preživnine za otroka čisto dovolj na mesec.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2008 21:59:53   
Anonimen
V bistvu na sodišču lahko rečeš 500, sam dvomim da ti bodo potrdiliuser posted image
In ja je pol pol.
Pomoje je najboljš da se z bodočim očkom vsedeta in pogovorita in skupaj prideta do ene cifre.
Računaj pa da bo prvo leto otrok "še poceni", potem ko bo pa v vrtcu in kasneje v šoli bo pa ful dražje.

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2008 22:10:10   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

V bistvu na sodišču lahko rečeš 500, sam dvomim da ti bodo potrdiliuser posted image
In ja je pol pol.
To pa ne bo držalo, prispeva vsak starš v odvisnosti od svojega dohodka
Pomoje je najboljš da se z bodočim očkom vsedeta in pogovorita in skupaj prideta do ene cifre.
Računaj pa da bo prvo leto otrok "še poceni", potem ko bo pa v vrtcu in kasneje v šoli bo pa ful dražje.

Meni se pa to ne zdi tako strašno dosti. Očitno ima očka dober standard, ravno tako tudi mamica in če bi živeli skupaj, bi ga imel tudi otrok. Zakaj ga torej ne bi imel tudi sedaj, ko sta narazen? Če ti res ni pripravljen nič drugega prispevati, pa ga postavi na realna tla s takim zahtevkom. Bi pa bilo res dobro, da imaš stroške pripravljene. Preživnino bosta verjetno itak urejala, ko se otrok rodi, takrat pa boš imela že bolj občutek, kakšni so stroški za otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2008 1:28:24   
Spark
Jaz tudi mislim, da je 500€ veliko, ampak, po drugi strani, oče tega otroka ima zadosti denarja, in naj tudi da primeren znesek svojemu otročku. Sej nikjer ne piše, da mora ves ta denar porabiti v določenem mesecu. Ti odpri kako varčevanje za otročka ko se rodi in nalagaj ta denar gor. Kaj pa veš, lahko da bo imel tvoj bivši enkrat v prihodnosti otroke in takrat ne bo mogel svojemu prvemu otročku nakazovati tolikšne preživnine.
Ti se kar probaj s svojim bivšim lepo dogovoriti in mu tudi razloži, zakaj vse otroček potrebuje denar.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2008 1:45:39   
kofetek2010
Poglej si malo stroške, ki jih imaš z otrokom...

npr.
varuška cca. 300 €/mesec ali pa tu nekje vrtca
plenice 40 €/mesec
ko je otrok že v šoli je malica+kosilo cca. 100 €/mesec
športne dejavnosti po 50€/mesec
...

in menda večno ne boš živela pri starših, torej so še tukaj stroški najemnine, elektrike, vode, kablske, interneta, telefona, hrane, pijače, kozmetike, čistil, izleti, počitnice, bencin, zavarovanje avta, amrotizacija avta (ali pa leasing obrok)... te stroške deliš z 2 (ker sta dva člana - ti in otrok) in jih prišteješ k stroškom, ki se tičejo samo otroka (hrana, obleka, obutev, vrtec, šola, izvenšolske dejavnosti, kolo, rolerji, smuči, ...) in dobiš znesek, ki ga porabiš na mesec za otroka. Ta znesek pa potem deliš na pol (tako, da vsak starš prispeva polovico za otroka).

Meni se 500€/mesec ne zdi preveč... sploh, če izračunaš tako kot sem ti zgoraj napisala.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2008 15:23:30   
BABY LOVE
Jaz sem v tožbi zahtevala od očeta mojega otroka 250€ mesečno. Sodišče je določilo 150€. Gleda se najprej na potrebe in stroške,ki jih imaš z otročičkom pravtako se tudi gleda na dohodek posameznika. Torej, če ima on večjo plačo od tebe bi moral več prispevati za otroka kakor ti.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2008 17:01:46   
Arwenko
Jaz pa mislim da lahko pri njegovih dohodkih definitivno zahtevas 500 in tudi če se bosta kasneje pogodila za kaksen evro manj ali ti bo kaksen evro manj prisodilo sodišče bo še vedno vredu. Ker če že štartaš s skromnim, potem nimaš nobenega maneverskega prostora za pogajanja. Če pa te vpraši od kod ti ta številka pa poveš po pravici oz. tako kot si tukaj nam napisala - priporočilo centra za socialno delo.

Z viškom preživnine pa jaz ne vidim nobenih težav - nikjer ne piše da moraš vse porabit, denar v dobro naložbo, in bo kasneje dovolj za šolanje ali za kakšno pomoč otroku pri stanovanju, itd. Če računaš na grobo in ti na mesec ostane kakšnih 100 EUR, se bo v njegovem otroštvo (do 18. leta) nabralo že brez obresti 21.600 evrov - realno nekje vsaj 30 tisoč in to je kar lepa popotnica za nadaljne življenje.

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2008 17:17:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Jaz pa mislim da lahko pri njegovih dohodkih definitivno zahtevas 500 in tudi če se bosta kasneje pogodila za kaksen evro manj ali ti bo kaksen evro manj prisodilo sodišče bo še vedno vredu. Ker če že štartaš s skromnim, potem nimaš nobenega maneverskega prostora za pogajanja. Če pa te vpraši od kod ti ta številka pa poveš po pravici oz. tako kot si tukaj nam napisala - priporočilo centra za socialno delo.

Z viškom preživnine pa jaz ne vidim nobenih težav - nikjer ne piše da moraš vse porabit, denar v dobro naložbo, in bo kasneje dovolj za šolanje ali za kakšno pomoč otroku pri stanovanju, itd. Če računaš na grobo in ti na mesec ostane kakšnih 100 EUR, se bo v njegovem otroštvo (do 18. leta) nabralo že brez obresti 21.600 evrov - realno nekje vsaj 30 tisoč in to je kar lepa popotnica za nadaljne življenje.

Se strinjam

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.8.2008 21:56:06   
Medeja75
No, morda bom predlagala 500, vendar je moznost, da bo rekel ja tako minimalna, kot, da bo padel meteor na zemljo. Sem pa ne glede na vse, na banki odprla poseben racun, na katerega naj prihaja ta denar. Zato, ker nocem, da se mesa z mojim in res nocem kaj od tega porabiti zase. Tako bo vse pregledno. Sem si pa zamislila zadevo tako, da bi najprej rabila svoj denar in potem tega od oceta cim manj in poizkusala cim vec prihraniti za otrokovo prihodnost. Ker dejstvo tudi je, da otrok kot dojencek stane verjetno veliko manj, kot pa potem kasneje - vrtec, solanja... Denar, ki prihaja, pa je ves cas isti.
Bi pa se nekaj vprasala. Recimo, da se uspeva sama dogovoriti za neko vsoto. Kolikor vem, morava to zadevo potem vseeno poslati na sodisce. Seveda ne govorim o tozbi, da ne bo pomote. Ali potem sodisce ta znesek potrdi, ali pa mu kljbu temu, da je bil sporazumno sklenjen, kaj oporeka? In se to - ali, ko bova sla takrat skupaj na sodisce, moram slucajno kaj nesti s sabo - recimo kaksne racune, ali podobno? IN se zadnje... Ko sem sla na CSD in zacela teziti, kako povedati znesek, sem si mislila, da obstajajo kaksne tabele, koliko otrok stane. Pa mi je gospa rekla da temu ni tako. Kako pa potem sodisce ve (bodisi, da gre za sporazum, ali tozbo), koliksni so stroski??
Res hvala za vse. Vsa mnenja so zelo dobrodosla.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.8.2008 0:16:08   
sinnerka
ti si resna 500€ user posted image user posted image user posted image ma ne me j... jaz jo dobim borih 150€ zase ker se še šolam in moj oče nima slabe plače 

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.8.2008 6:16:16   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Se strinjam

Tudi jaz. Če imata oba dober standard, naj ga ima tudi otrok - saj bi ga imel tudi, če bi ostala skupaj. In višji standard kot imata vi2, višji so stroški najemnine, bivanja, oblačenja, počitnic, hobijev.... Tako pač je.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.8.2008 9:00:06   
Vijoličarka
Nobenega razloga ne vidim, da bi bilo 500,00 EUR preveč. Pri tem zneski preživnin, ki jih dobivajo drugi v Sloveniji, ne igrajo nobene vloge.  

Oče tega otroka razpolaga z cca 2.000,00 EUR mesečno. Torej lahko prispeva ne le za preživetje, ampak tudi za prihodnost otroka. Tako kot so ostale rekle: ni treba vsega porabiti, lahko varčuješ za otrokovo prihodnost ali bohnedaj, kakšne slabe čase. Nikoli ne veš.

Na sodišču povej, da gre za predlog socialne delavke in čisto dobro je, da imaš malo višjo osnovo. Sploh ker sama praviš, da je oče bolj nakladač in ne pretirano odgovoren človek.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.8.2008 11:23:39   
Tasika
Če je očetov neto 2000, potem ne vidim razloga da za otroka ne bi namenil 25% svojega dohodka. Če imata starša standard, zakaj ga ne bi imel še otrok. Meni je to edino normalno. Bi bilo malo smešno če bi z 2k plače otroku namenil 150 eur preživnineuser posted image .

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.8.2008 11:33:09   
sinnerka
IZVIRNO SPOROČILO: Tasika

Če je očetov neto 2000, potem ne vidim razloga da za otroka ne bi namenil 25% svojega dohodka. Če imata starša standard, zakaj ga ne bi imel še otrok. Meni je to edino normalno. Bi bilo malo smešno če bi z 2k plače otroku namenil 150 eur preživnineuser posted image .

hm pol je naše sodišče neki zajebal da jaz samo tolko dobim moj fotr ps plače 2500€user posted image user posted image

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.8.2008 11:46:58   
Tasika
Glej, jaz pojam nimam kakšna je bila vaša situacija. Saj moj oče je tudi imel dobro plačo, a zato 6 otrok in je bila preživnina tudi mizerna. vem pa iz lastnih izkušenj da je večina sodnikov na strani otrok. Če zna starš, ki skrbi za otroka, utemeljiti zahtevek, potem bo končni znesek precej blizu. So pa to pogajanja, če štartaš s 500, dobiš 350, če pa začneš s 150, pa končaš s 100 max. A po mojem mnenju oče s 2000 eur neto plače lahko plačuje 500 eur preživnine, ne glede na to kakšnouser posted image preživnino dobivaš ti ali sem jo dobivala jazuser posted image  

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.8.2008 13:11:09   
jagoda77
500 dost al ne, izračunaj si, koliko te stane otrok ne mesec, pa boš videla koliko rabiš. Bolje da očetu rečeš, da skupaj dajeta nekaj na knjižico za otrokovo prihodnost, kot pa da zahtevaš visoko preživnino, ker je pač na socialni tako rekla, ti boš imela pa npr. manjše stroške.

Pa tle se sploh ne gre, da zdej ma pa fotr 2000 EUR, pa gremo na isti standard. Sej sploh ne veste, kakšen standard ima. Če je pripravljen za otroka poskrbet, da mu nič ne manjka, pa če se lahko tako zmenita, je super. Eni kljub velikemu dohodku imajo nek srednji sandard in ne tlačijo otroku vsega v rit, imam prijatelja visok dohodek, vendar so skromni in pravi, da da otroku toliko kot potrebuje in ne rabi imet vse živo igrač doma pa ne vem kakšne firme oblečene in podobno. Raje mu kasneje omogočim stanovanje ali pa spodobno šolanje.  

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.8.2008 9:28:16   
Natyy
Ti kar zahtevaj 500 Eur. Znesek ti bo tako in tako zbil (v kolikor se mu bo zdel previsok).

Drugače pa lahko pričneš z ostankom denarja varčevati za študij otroka ali kaj podobnega.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?