Medeja75 -> Prezivnina - zopet (2.8.2008 21:39:56)
|
Pozdravljene... Mi je zelo zal, da tudi jaz morim z ze zdavnaj izpeto temo, pa vseeno lepo prosim za potrpljenje in vaso pomoc. Z bivsim partnerjem morava v kratkem urediti vse glede prezivnine. Torej, nikoli nisva bila porocena, niti zivela skupaj. To bo od obeh prvi otrok, od prej nima nihce od naju nobenega. On ima hiso, dober avto in dobro sluzbo, jaz zivim pri starsih (torej, nic mojega), imam le avto in tudi dobro sluzbo. Na CSD sem se zanimamala glede prezivnine. On ima place menda cca 2000 evrov, jaz pa 1500 evrov. Govorim o neto zneskih. Nimam pojma, kaj mu reci glede zneska prezivnine in na centru mi je gospa predlagala 500 evrov. Meni se je to zdelo veliko in si skoraj ne upam tega zneska reci. Je pa tako, da ta mozak res nima pojma, kaksni so stroski in kasneje sam od sebe ne bo dal nicesar za povrh. Ze sedaj vidim, kako je. Zadeve v vecini krijem jaz, on pa se kiti s tistim, kar je pac sam prispeval. Za vse tisto, kar sem jaz kupila (in tega je bilo mnogo vec, kot on) se dela, kot da nic ne ve. Skratka, ta situacija mi ze malo preseda, saj nikoli nic ne ve in res bi rada zadevo tako uredila, da mi ne bo treba potem letati za njim in ga loviti, mu dokazovati, kaj vse otrok rabi in zakaj to rabi. AMPAK, nikakor pa ni moj namen, da bi njega izkoriscala v svojo prid. Rada bi pa res zavarovala dobro otroka. Zase od njega nocem, niti ne potrebujem, cisto nic. Mislim pa, da je sedaj edina moznost, da poskrbim za otroka. Torej, ali je 500 evrov na te dohodke prevec? Na cetru mi je rekla, da se morava sama zmeniti. Oz. ce se ne bova, greva v tozbo. Ce bi prislo do tozbe, ali morda veste, koliko bi mu sodisce v resnici prisodilo. Glede na to, da otrok sele pride, tudi ne morem na sodisce nesti redne stroske, katere imam z otrokom (vem, da je to obicajna praksa). Oba imava tudi stanovanjske kredite, vendar menda to ne igra nobene vloge. Res najlepsa hvala za odgovor!
|
|
|
|