|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lletz in bolniška v nosečnosti
29.7.2008 18:08:29   
Dali*
Ejla punce,

več nas je, več nas ve. Zato se obračam na vas.

torej lani novembra sem imela Lletz in mi je G rekla, da ko zanosim, da bom takoj šla v bolniško. Sedaj je pa zadeva takšna. Jaz sem lepo super v prvem poskusu zanosila, v 5 tedni bila 2 dni v bolnici, zaradi krvavitve. In sedaj sem na bolniški, ki mi jo je odprl moj osebni zdravnik, ker pri G še nisem bila. Prvi pregled imam 31.7.. Ampak zadeva se zaplete, ker mi 30 dnevna bolniška izteče 13.8.2008 moj osebni zdravnik pa je do 18.8. na dopustu.

Kakšne izkušnje imate z odobrenim podaljšanjem bol. staleža? Sploh me zanijo tiste, ki so prej imele LLetz. Vam je vaša G napisla kakšen poseben predlog za ZZZS? Kaj naj mi G napiše, da bom ziher dobila podaljšano B?

Več informacij, ko bom dobila, bolj bom vesela.

Hvala že vnaprej punce, pa lep večer....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lletz in bolniška v nosečnosti
29.7.2008 18:46:32   
cursa
Žal ti ne vem povedat kako je z bolniškim staležem v takem primeru, vem pa, da vsak osebni zdravnik, ki gre na dopust, mora urediti nadomeščanje. Preden ti poteče bolniška, pokliči v zdr. dom in potem z zdravnikom, ki nadomešča uredita zadeve za morebitno podaljšanje staleža.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2008 18:55:47   
Dali*
cursa...sem se dogovorila s svojim zdravnikom, da grem k nadomestni zdravnici. Potem sem pa danes klicala in je rekla, da ona tega ne more napisat. Klicala sem nazaj svojega zdravnika in je rekel, da kadar on njo nadomešča tudi piše predloge. No, sej potem sem klicala še na ZZZS, ker mi je rekel moj zdravnik, da mi lahko danes, ko je še v službi napiše. Ampak na ZZZS - ju so mi rekli, da je to prezgodaj in da boom najverjetneje dobila zavrnjeno, pa še nobenega predloga od G nimam, ker grem v četrtek popoldan....

Jaz bom šla 11.8. k nadomestni, ker so mi tudi na ZZZS rekli, da ona lahko napiše, oz. mora, ker nadomešča. Sicer je rekel moj zdravnik, da mi bo on napisal, ko pride. Ampak, to mi ni bilo jasno, ker ja ne more pisati za nazaj???

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2008 19:21:11   
Anonimen
hej
G ti po preteku prvih 30 dni b. oz. malo prej mora biti da predlog za bol., kaj napisati mora g vedeti, s tem predlogom greš k os. zdr. in ta pošlje predlog s tvojo kartoteko in po možnosti s fotokopijo mk na zzzs.... če ti podaljšajo do porodniške super , če ne pa malo pred iztekom ponovi vajo
Kar se pa tiče dopustov, mora pa biti zamenjava.... Meni je na začetku vse to urejal nadom. zdr..... zdej pa je g na dop. pa bo nadom. g. moral tudi, sicer pa sem se s svojo g zmenila kaj naj mu rečem , da bo napisal.... Taka je navada ne vem pa kako bo pri tebi, saj ne vem kaj je to lletz

(odgovor članu Dali*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2008 19:25:29   
Dali*
Najverjetnej moram imeti kopijo kartoteke od G, ker v kartoteki pri os. zdr. ni nič napisano, kaj se je dogajalo z mano zadnja 3 leta, da sem nato pristaa na lletzu. LLetz to je konizacija z električno zanko, kjer ti odstranijo del obolelega tkiva na materničnem vratu in s tem postaneš kandidat za prezgodnji porod.
A obstaja možnost, da ti, ko gre enkrat na zvod podaljšajo bolniško vse do porodniške? Ja, to bi blo super....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2008 19:58:37   
sunny24
Ista situacija kot pri tebi -glede zdravnikov. Meni je kar nadomestna zdravnica uredila vse v zvezi s komisijo, kar je tudi njena dolžnost, saj nadomešča tvojega zdravnika. G samo napiše obvestilo tvojemu os. zdravniku, on ti pa dalje odobri bolniško.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2008 20:44:12   
cursa
Sunny24, po 30 dnevu ti os. zdravnik ne more več sam odobriti staleža.

Drži pa prav gotovo, da je nadomestni zdravnik dolžan urediti predlog komisiji za podaljšanje. Če to ni v njegovi pristojnosti, potem je nesmiselno, da tak zdravnik sploh koga nadomešča oz. se imenuje nadomestni zdravnik.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2008 21:10:44   
freha
Baje

< Sporočilo je popravil freha -- 29.7.2008 21:12:10 >

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2008 21:14:13   
sunny24
To vem, zato pa potem pošlje tvoj karton z vsemi dokumenti na komisijo. In če ni tvojega os. zdravnika, mora to uredit nadomestni, tako kot je meni.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2008 8:39:35   
Claudi
Hej.
Tudi jst sm mela pred kakimna dvema letoma lletz, zdaj sem pa že na več kot polovici user posted image .Zaradi lletza in zaradi pregrade.Trenutno pa tudi zaradi bolečin križu.

G me daje na bolniško, komisija na ZZZS mi pa bolniške ne podaljša oz ne odobri.Najprej sem bla mesec dni na B, potem je bla moja OZ isto na dopustu in mi je nadomestna poslala na ZZZS kartoteko jst sama pa fotokopijo MK.Sem mogla it delat, delala en teden in sem mela grozne bolečine v križu(delam na blagajni, sedim 6 ur na smotanih stolih).Me je OS dala naprej bolniško zaradi bolečin v križu...

Zdele 10.8. se mi pa 30 dni izteče, vrjetn grem spet na komisijo, kjer mi bojo pa spet zavrnil.In kaj....bom spet delala, bolel me bo še bolj, k me zdej že doma, in šla spet na B.Nevem...očitno tko to gre al kaj???
Da si strošek firme in ne države?Sam bedno je pa potem na šihtu oz pred sodelavkami,da si ne mislejo kaj se grem.

No taka zgodba je pr men...mam pa še kar nekaj tednov pred sabo , upam da bo vse kul...

Sporoči kako pa kaj
papa

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2008 9:10:59   
Shuka
Claudi - nič se ti ne obremenjuj kaj bojo sodelavke rekle, niso one v tvoji koži pa naj govorijo kar hočejo, važno je le, da ti narediš vse kar je v tvoji moči, da tvoj fantek še naprej lepo raste.
Glede komisije v tvojem primeru pa nimam besed, razen tega, da so očitno malce slepi glede na tvoje težave in ker ti ne preostane drugega delaj tako kot delaš, če nimaš odobreno, pojdi v službo za 2 dni in potem spet na bolniško.
Vsekakor nam je v prvi fazi najbolj pomembno, da donosimo zdravega otroka, ne glede na to kaj bodo rekli komisija, delodajalec in vsi drugi.

Pazi nase in na na svojega škratka.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2008 9:20:28   
Taula
A obstaja možnost, da ti, ko gre enkrat na zvod podaljšajo bolniško vse do porodniške? Ja, to bi blo super....

Ne.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2008 15:02:07   
Dali*
Claudi ej, sam to je pa groza. Sej na splošno velja, da je OE LJ GROZA!!! Osebno z njimi poslovno sodelujem in sploh nočejo odobravat podaljšanj zdravljenja, oz. na sploh zdravljenja, bolniških in bla bla... ma ja... majo tako zajebano politiko.
Upam, da pri meni ne bo problemov. Jutri imam G in bom videla kaj bo rekla, najbrž jo morem prosit za kopijo kartona, da ga nesem nadomestni zdravnici za nadaljne urejanje. Ali obstaja možnost, da sama nesem osebno predlog na ZZZS. Sodelujem tudi z našo komisijo, ampak se poznamo samo po telefonu, mogoče bi blo fajn... kaj menite? Ali mora zdravnica sama odposlati?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2008 19:34:46   
Anonimen
Jaz sem tudi mela lletz pred dvema letoma, pa tudi pregrado imam in me moj ginekolog ni poslal na bolniško sem pa v sedmem mesecu! Že pred nosečnostjo mi je rekel da ne bo z zaradi lletza nič z bolniško, ker to ni v navadi itd.user posted image

(odgovor članu Dali*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2008 7:26:07   
Dali*
Vidim, da v vaših primerih zaradi lletza niste bile v bolniški. Meni je G lani, predno sem šla na operacijo rekla, da ko pa zanosim spadam takoj v rizično skupino zaradi prezgodnjega poroda in da bom šla takoj v bolniško. Bomo videli, danes popoldan imam pregled in UZ.

Aja, ko pravite, da ZZZS bolniške ne podaljša do porodniiške, ampak da je treba vsak mesec jovo na novo urejat? Mi je mala neznanka, ampak kaj ti vsak mesec piše G mnenje... Bo to držalo?

Sama sicer imam nekaj sodelavk, ki so bile skoz v bolniški. Ena ker je imela umetno opl., ena je dobla ledvične kamne, ena je imela ss in nato čez 3 mes. spet zanosila... Jih nisem sicer vprašala, kako so urejale, ker so sodelavke in bi rekle, češ sej se ti ne da več delat. Čaprav je to tudi malo res. Po tolkih letih nenehnega žrtvovanja za podjetje, potovanj, ljudi, sestankov, bi si res rada malo odpočila in uživala v svojem čudovitem stanju.

Se pravi, se bolniška lahko podaljšuje samo za 30 dni, ali do porodniške?

Imejte se lepo v čudovitem dnevu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2008 11:23:14   
Claudi
no pa sporoči kaj si uredila

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.8.2008 11:08:43   
Dali*
No, pa sem dobila včerja od moje G obvestilo zdr. z diagnozo, grozeči splav (hematom) in po lletzu. Sedaj bomo pa videli, kaj bo čez 14 dni, ko bo priromalo do komisije. Upam, da bo OK in da bom lahko doma.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.8.2008 0:04:24   
Magi*
zanosila sem 3 mesece po posegu Lletz in nisem šla v bolniško. samo zaradi lletza ne predlagajo bolniške. kvečjemu, če je posredi še slab MV, krvavitve, kakšna pretekla neuspela nosečnost ...

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.8.2008 11:25:15   
BAMBINA_
Tudi jaz sem imela konizacijo, pa zaradi tega nisem bila na bolniški. Vprašanje koliko tkiva materničnega vratu so ti odstranili. V primeru, da je zaradi posega dolžina materničnega vratu krajša od 15 mm (se mi zdi), potem je tveganje za prezgodnji porod bistveno povečano. Ampak jaz bi rekla, da bi ti bolniška zaradi tega pripadala šele v visoki nosečnosti.

IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

No, pa sem dobila včerja od moje G obvestilo zdr. z diagnozo, grozeči splav (hematom) in po lletzu. Sedaj bomo pa videli, kaj bo čez 14 dni, ko bo priromalo do komisije. Upam, da bo OK in da bom lahko doma.

Ne me narobe razumeti, ampak zdi se, da ti je edina skrb ta ali bodo odobrili bolniško ali ne. Mene bi bolj kot to skrbela zlasti diagnoza grozeči splav... Predvsem ti želim, da bi imela čim majn realnih razlogov za bolniško. Saj veš, pravijo, da moramo paziti, kaj si želimo, da se nam to potem ne uresniči.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.8.2008 11:28:38   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi
Sem mogla it delat, delala en teden in sem mela grozne bolečine v križu(delam na blagajni, sedim 6 ur na smotanih stolih).Me je OS dala naprej bolniško zaradi bolečin v križu...

Če je tvoje delovno mesto neprimerno za nosečnice mora tvoja G to omeniti, to potem potrdi zdravnik medicine dela in športa ter tvojemu delodajalcu naloži ustrezno del. mesto. Če je zagotovitev primernega del. mesta neizvedljiva, si upravičena do odsotnosti z dela brez izgube plače in brez omejitev. Bolniška zaradi neprimernega dela na del. mestu pa po zakonu ni mogoča.

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.8.2008 11:33:56   
čipka
Meni prvič niso hoteli podaljšat in je moja zdravnica kar sama od sebe napisala nazaj pritožbo, da imam bolečine v križu in da zaradi nosečnosti in sedečega dela v službi ne morem opravljati dela. Čeprav me tut mal ni bolel križ.No...potem so mi skos podaljševal.  SVAKA ČAST MOJI DOHTARCI!! Glede nadomestnih zdravnikov ti pa ne znam povedat nič.user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.8.2008 12:54:30   
Dali*
seveda me skbi za otroka BAMBINA, ampak če ne bom na bolniški, ne bom mogla počivati, kot mi je predpisano, ker imam krčke in bla bla bla. Kako naj me potem posledično ne skbi za razvoj otročička. Valjda, mu želim najboljše.... in sevda sebi tudi, brez stresa v nosečnosti.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?