Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 29.7.2008 9:46:30
|
|
|
|
CUKRČEK
|
če gre za dopist, je bolj zoprno, ja. Drugače pa super, da jih čimprej prebolijo. Moja starejša jih je prinesla domov pri 3,5 letih iz vrtca. Takrat sta biladvojčka stara pol leta in sta jih seveda fasala. Pa sta jih ful lepo prebolela. Čimprej tembolje.
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 29.7.2008 9:51:42
|
|
|
|
Mišni
|
Kolikšna je verjetnost, da zboli še naša? In kolikšna, da potem faše še tamala (6 mesecev)? Vsekakor velika.
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 29.7.2008 9:53:02
|
|
|
|
tabi
|
naš tavečji 2.5let jih je prinesel z vrtca tamala jih še ni imela 5mesecev pa jih je dobila točno 13dan za njim v še hujši obliki kot tavečji pa je bila polno dojena.prenesla sta jih pa oba ok razen malo manj sta jedla. Prej ko dajo to čes bolje je
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 29.7.2008 10:10:47
|
|
|
|
asso
|
Res je, bolje preboleti čim prej. Pri mojih je bilo tako, da starejša je prinesla z vrtca in je imela v zelo blagi obliki. Zelo majhne, da skoraj nismo vedli, da so koze in brez vročine... Ta druga jih je dobila, ko sem že mislila, da je šla mimo enih 16 dni kasneje. Dobila jih je v močnejši obliki, več kozic in večje, vendar tudi brez vročine, ampak je bila vseeno malo bolj boga. Res je, da če planirate dopust ni glih fajn. Prvo naleze vse okoli nje, kot drugo čim manj na sonce in toploto, ker toplota "vleče ven" koze. In ko imajo koze se ne smejo kopati, le na hitro stuširati. Drugače niso koze noben bau, bau...
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 29.7.2008 10:15:21
|
|
|
|
Gordana-3
|
ni nujno, da jih bo dobila. naša ta večja jih je dobila, ko je bila drugo leto v vrtcu. prvo leto so razsajale celo dvakrat, pa jih ni dobila nikoli. no, dobila jih je drugo leto, točno 2 tedna za njo še njena sestrica. videla boš čaz kakšnen teden ali dva.
|
|
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 29.7.2008 12:21:16
|
|
|
|
lexl
|
Pri nas jih je tavelika (3 leta) dobila v vrtcu in sicer je imela v torek eno veliko pikico na vratu. Pa sem najprej mislila, da jo je kaj pičilo. V sredo jo damo v vrtec, ker ni imela še nobene pike razen tiste tavelike. So nas klicali čez ene tri ure naj pridemo ponjo in je bila že kar precej pikasta. Smo šli k pediatru in je rekel, da bo v petek (tretji dan) najhuje in je res bilo. Mi pa naslednji teden v torek na dopust v Čateške toplice za 14 dni. Smo šli dan, dva kasneje, dol smo bli ene pet ali šest dni, ko jih je fasal tamal (1 leto) in smo šli domov. Hvala za tak dopust, pa še dež je skoz padal. Jih pa tamala ni imela veliko, tamal je bil pa čist pikast, še posebno po hrbtu in glavi. Moje mnenje je tako, da tavelika ni nujno da se v vrtcu okuži, če pa se že bo, pa mlajši otrok zboli 100 %, ker ima več stika s starejšim. Je pa k nam prišla prijateljica naslednji dan ko je tavelika zbolela z namenom, da se še njeni otroci okužijo, da jih to slučajno ne doleti pred dopustom, pa so jedli sladoled z isto žlico, pa se njena dva nista okužila. To je bil naš prvi pokvarjen dopust zaradi bolezni in upam, da jih ne bo več veliko. Tebi pa želim lep dopust, če boste prišli do njega.
|
|
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 30.7.2008 13:40:15
|
|
|
|
Marelica
|
Mislim, da je velika verjetnost, da jih dobita, če so bili v stiku. V kako močni obliki pa tudi vprašanje. Naša jih je dobila že zaradi stika s starši okuženih otrok (!!!), ampak res v taki blagi obliki, da sem že podvomila v koze. Sem potem od ene druge mamice s tremi otroki izvedela, da je bilo pri njih isto. S tem, da je tastarejša dobila koze v komaj prepoznavni obliki, ostala dva pa precej hudi. No, naš mali jih na srečo (nesrečo) ni dobil od sestrice. Aja, pa v primeru, da prebolijo tisto res blago obliko, so čez par let baje spet dovzetni. Tako da mi se jih še nismo rešili. Pa še to: velikokrat okužba sploh še ne mine, ko pediatri že dajo dovoljenje za obisk vrtca. Sem že par primerov slišala, kako so jih pri sorojencih že odpisali pa so se po daljšem času le pojavile. Jaz te povsem razumem, da si želite dopusta, sploh če ste ga že tolikokrat morali prestaviti. Ampak na vašem mestu bi še tega odpovedala. Že zaradi odgovornosti do drugih dopustnikov, ki bodo prišli v stik z vami. Kaj če nenamerno okužite kako nosečko, ki koz še ni prebolela oz. kakega drugega odraslega, pri katerih pa koze sploh niso nedolžna bolezen!
|
|
|
|
RE: vaše izkušnje z noricami 30.7.2008 15:00:06
|
|
|
|
lenika
|
Jaz sem jih dobila pri skoraj 18-ih letih in to preko tete, ki je prišla na obisk in je bila v stiku s svojo vnukinjo, ki jih je ravno takrat imela. Imela sem jih pa res v zelo hudi obliki. Trajalo je 3 tedne, vročina in koze povsod, celo v lasišču, ustih, grlu,.. Ja pravijo, da je bolje, da jih preboliš čim prej. Naš dvoletnik se jih še ni nalezel, čeprav so v njegovi skupini v vrtcu letos že dvakrat razhajale.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......