lexl -> RE: vaše izkušnje z noricami (29.7.2008 12:21:16)
|
Pri nas jih je tavelika (3 leta) dobila v vrtcu in sicer je imela v torek eno veliko pikico na vratu. Pa sem najprej mislila, da jo je kaj pičilo. V sredo jo damo v vrtec, ker ni imela še nobene pike razen tiste tavelike. So nas klicali čez ene tri ure naj pridemo ponjo in je bila že kar precej pikasta. Smo šli k pediatru in je rekel, da bo v petek (tretji dan) najhuje in je res bilo. Mi pa naslednji teden v torek na dopust v Čateške toplice za 14 dni. Smo šli dan, dva kasneje, dol smo bli ene pet ali šest dni, ko jih je fasal tamal (1 leto) in smo šli domov. Hvala za tak dopust, pa še dež je skoz padal. Jih pa tamala ni imela veliko, tamal je bil pa čist pikast, še posebno po hrbtu in glavi. Moje mnenje je tako, da tavelika ni nujno da se v vrtcu okuži, če pa se že bo, pa mlajši otrok zboli 100 %, ker ima več stika s starejšim. Je pa k nam prišla prijateljica naslednji dan ko je tavelika zbolela z namenom, da se še njeni otroci okužijo, da jih to slučajno ne doleti pred dopustom, pa so jedli sladoled z isto žlico, pa se njena dva nista okužila. To je bil naš prvi pokvarjen dopust zaradi bolezni in upam, da jih ne bo več veliko. Tebi pa želim lep dopust, če boste prišli do njega.
|
|
|
|