|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšne naj bodo gume pri vozičku?
23.7.2008 17:29:42   
jana84
Pozdravljeni!
Odločava se za nakup vozička in sva se zaustavila pri enem problemu: kakšne naj bodo gume na vozičku?
Torej naj bodo napihljive? In zakaj tako?
Naj bodo iz tše gume, vendar ne za napihnit?
Naj se kolesa vrtijo ali naj bodo fiksna? Ali to sploh ni tako zelo pomembno?

Zelo sva se "zagrela" za en voziček, ki sva ga zasledila na e-bayu in bi ga kar kupila. Problem je, ker ne veva ali se kolesa vrtijo in kakšne gume izbrati (je namreč na izbiro napihljive in nenapihljive)...Izbrani voziček ima namreč 4 večja kolesa (ne tiste majhne kot pri marelah...)

Torej, resnično prosim za nasvete...Seveda z razlago zakaj tako!
HVALA

< Sporočilo je popravil jana_k -- 23.7.2008 17:30:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšne naj bodo gume pri vozičku?
23.7.2008 17:34:51   
Lunc_a
Velike in napihljive. zato,ker s takim vozičkom greš lahko na vse terene brez težav.kolesa naj se tudi vrtijo,ker pri tistih ki so fiksna je voziček težje vodljiv.
glede ebaya vpr. prodajalca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.7.2008 17:36:08   
Katjusa
mi smo mel v 1. voziček z velikimi napihljivimi kolesi.... super zadeva res enostavna za vsak teren tud makedam.... ampak nikakor mi pa ni blo všeč da so vsa 4 kolesa fiksna zelo nepraktično še posebej za ovinkanje in enkrat smo šli z vozičkom v trgovino.... nikakor ni šlo.... tak da smo voziček kmalu prodali.... dobili smo pa še en voziček v dar in je mel trda malo večja kolesa okol 25 cm premera in sprednja vrtljiva in je bil super tud za vsak teren.... zdej v drugo kupijemo voziček in gledam sam na to da se da ročaj prestavljat v obe smeri, da ima vrtljiva sprednja kolesa (tam vsaj 10 col zadnja) in da se da ročaj nastavit po višini tega naš podarjeni vozek ni mel in zato je bil težji za uporabo.... imamo pa marelco kateri se dajo ročaji nastavljat in je super mož si da više jst mal niže.... upam da sem ti kej pomagala pri lažji odločitvi.....

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.7.2008 17:44:20   
jana84
ja, zelo...
Ampak, zakaj je fajn da so gume napihljive? A so kaj mehkejše ali kaj?
Ker ta voziček ki ga gledava ima namreč neko hudo vzmetenje( vsaka guma posebej, nastavljivo vzmetenje od mehkega do trdega, pa še košara ima svoje vzmetenje)... Tako da mehkoba vozička ni fora...
Meni osebno se zdi, da je pri napihljivih lahko problem da se ti spušajo...Pa jih moraš flikat in tako naprej in nazaj (kot pri avtu ali kolesu!)

Za vrtljivost koles, se tudi meni dozdeva da bi bilo fajn, če bi se vrtele...Ampak če bo imel voziček samo to pomanljklivost...Po trgovinah itak ne hodimo dosti, in tudi z vozičkom ne mislimo...Bomo raje našega dojenčka v kengurujčka dali, da bo lahko okoli gledal...Za po terenu pa bi bilo verjetno res fajn, če bi se dalo kolesa ali fiksirati ali odkleniti, torej da se vrtijo...

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.7.2008 17:46:16   
jana84
no, na tem linku je ta voziček...

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200214847791 

Jaz žal ne znam čisto nič nemško, pa z možem nekaj poslušava prevajati s pomočjo slovarja...
Ali mogoče kdo zapazi, če kje omenja ali se kolesa vrtijo ali ne?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.7.2008 18:51:50   
bučkabb
če mene vprašaš, po sliki sodeč in po ceni niso vrtliva sprednja kolesa, so vsa štiri fiksna slabost tega je da je težje vodljiv, saj ga moreš na ovinkih odnašat.

jaz sem se odločila, da hočem imet vrtljiva kolesa in zaradi tega nisem kupila štirikolesnika z velikimi gumami, ker trenutno ni nobenega v ponudbi ki bi mi ustrezal.

glede napihljivih gum je pa tako, da je fajn če so napihljiva, sam je pri tem ravno ta problem da jih lahko predreš. pri nenapihljivih pa moreš pazit iz kakšnega materiala je guma, da se prehitro ne zliže ali pa da ni pretrda in ne ropota ko voziš po trdi površini.
danes so večino že te mehke gume, ki so prav fajn odnesejo po vseh terenih.
tud ta na sliki zgleda da ma bolj kvalitetno gumo.

če ti lahko povem svoje mnenje, mi je ta voziček ki ga gledaš zelo všeč, ampak jaz ga ne bi kupila ravno zaradi tega ker niso vrtljiva kolesa.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.7.2008 18:58:56   
jana84
Hvala, za odgovore, ma verjetno ga bomo mi vseeno kupili (s kolesi iz mehke gume). Konec koncev nima nobeden od naju kakih izkušenj z vozički in kot se bomo navadili se pač bomo...Imam že čez glavo tega iskanja primernega vozička...Še avto sva hitreje kupila!!!
Ravno to kar si napisala, da trenutno ni nobenega štirikolesnih z večjimi kolesi na našem tržišču mi gre na živce!!! Samo trikolesniki ali pa štirikolesniki s tistimi malimi kolesci...user posted image  

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.7.2008 19:37:39   
Katjusa
Po sliki sodeč ima res fiksna kolesa tak da ti ga ne priporočam..... resnično te bo to motilo, voziček se le kr dosti uporablja vsaj pr nas se je mi za v drugo gledamo tegale čeprav do nakupa je še kr nekaj mesecev in lahko da si bomo še premisli ampak veliko odstopanj ne bo http://www.preissturz.at/4radkiwa-Kat279/haberkorn_kinderwagen_kombiwagen_easy_lenkraede-Art44807.html
res za avto se prej in lažje odločmo sam tam so vedno sprednja kolesa vrtljivauser posted image user posted image user posted image in gume lahko posebej kupmo.....user posted image user posted image user posted image pametno se odločite da vam ne bo žal in da se boste na sprehodih udobno in lepo zabavali....

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.7.2008 20:39:06   
mišk
Jst bi na tvojem mestu raje še malo pogledala in kupila voziček z vrtljivimi kolesi! Ni primerjeve za vozit. Je pa res, da dokler jih nimaš in ne probaš takega z vrtljivimi, jih ne pogrešaš.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.7.2008 20:41:17   
mišk
Ali nima tudi štirikolesna Maxi cosi Mura vrtljiva kolesa? Ali pa Mutsy-ji? Sam so pa malo dražji.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.7.2008 22:04:06   
*bubi*
Ali nima tudi štirikolesna Maxi cosi Mura vrtljiva kolesa?

Ja, ima.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.7.2008 7:36:39   
puncica
če boste vozili po makadamu in gozdnih poteh potem definitivno velike in napihljive, pa fajn je če so gladke, ker se ti drugače ful nabira umazanija v kolesih med režami. Če pa imaš voziček za po asfaltu in mestu, potem pa so primerni tud mali kolesi ala peg perego s katerimi pa je po gozdnih poteh in makadamu skoraj nemogoče, no vsaj men je bilo grozno se z marelo vozit po takem terenu.

Če si gledala 4 kolesnik po moje ni bistveno ali so kolesa vrtljiva ali ne, no vsaj pri meni ni bilo nobenga problema, pa sem imela fiksna kolesa, če pa maš 3 kolesnik je pa baje bol komot če je sprednje vrtljivo. Mah itak sem pa jaz zelo prilagodljiv človek in sem bila z vozičkom ki sem ga imela zadovoljna pa čeprav je bil nizkega cenovnega razreda.

< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2008 7:40:03 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.7.2008 8:05:23   
kristinaj
kupi vrtljive gume,ker je 1000 enostavneje za vozit.... velikost gume je odvisna za kaj boš voziček rabila... če boš po kolovozih vozila, kupi z večjimi, če ne pa z manjšimi......

kar se napihljivosti tiče pa pojma nimam.... najbrž so boljš tiste ki niso za napihnit, ker se ti ne mor spiškat :=))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.7.2008 8:07:22   
kristinaj
še to..... si se pozanimala če ti bo sploh šel v avto????

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.7.2008 8:26:28   
Nika v službi
V tej specifikaciji nikjer ne piše, da bi voziček imel vrtljiva kolesa, tako da jih očitno nima.

Zame je bila nuja, da ima voziček napihljive gume, vrtljiva kolesa, da je 3-kolesnik, da se ležišče položi do vodoravne lege in da ležišče lahko obračaš v smer vožnje ali obratno.

Pred 3 leti, ko sem kupovala voziček, sem se odločila za Quinny Freestyle 3XL Comfort in svoje odločitve nisem nikoli obžalovala. Tale Comfort je zame zakon, še vedno ga imamo in če bi spet koupovala, bi se znova odločila zanj.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.7.2008 9:40:57   
jana84
živjo, živjo!
Meni je pri vozičku pomembno naslednje: da je 4-kolesnik (obvezno!) z večjimi kolesi, normalno da se ležišče spusti v vodoraven položaj, pa da se ročaj obrača v obe smeri (pa še malo za hec, da je dobavljiv v modri barvi, ker se mi ful dopade) ...In vse to je pri omenjenem vozičku. Seveda je pa fajn da je zraven še torba za prenašanje dojenčka, lupinica, prevleka za noge... Da mi ni treba po nevem koliko trgovinah laufat!

Glede prtljažnika pa mislim, da ne bo problema: imamo namreč Megane Grandtour, se pravi karavana, tako da gresta dva noter ne samo eden! In ta voziček, se še kar na "majnho" zloži. V primerjavi z drugimi takimi vozički, pa še kolesa se enostavno dol dajo, da pride zložen še manjši.

No, v glavnem mi smo se odločili, da kupimo ta voziček, danes bomo stopli v kontakt s prodajalcem, zdej pa bo kar bo! Ker če se bomo še dolgo odločali, ne bomo nikoli imeli vozička. Še predvsem ker je moj mož strojnik in če bi pri vsakem vozičku gledal na vse može podrobnosti, bi ga lahko kupili komaj čez 3 leta user posted image ... Seveda pa tud jaz rada kakšen detajlček pogledam, pol pa se vse skupaj zavleče...

Aha, glede terena vožnje: večinoma po asfaltu, v poletnih mesecih pa večinoma po makedamu, vendar mislim da off road varjant ne bo! Ga bomo raje v kengurujček ali nahrbtnik dali za teke podvige!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.7.2008 9:45:57   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

Po sliki sodeč ima res fiksna kolesa tak da ti ga ne priporočam..... resnično te bo to motilo, voziček se le kr dosti uporablja vsaj pr nas se je mi za v drugo gledamo tegale čeprav do nakupa je še kr nekaj mesecev in lahko da si bomo še premisli ampak veliko odstopanj ne bo http://www.preissturz.at/4radkiwa-Kat279/haberkorn_kinderwagen_kombiwagen_easy_lenkraede-Art44807.html
res za avto se prej in lažje odločmo sam tam so vedno sprednja kolesa vrtljivauser posted image user posted image user posted image in gume lahko posebej kupmo.....user posted image user posted image user posted image pametno se odločite da vam ne bo žal in da se boste na sprehodih udobno in lepo zabavali....

Mi imamo ta voziček, samo v drugi barvni kombinaciji. Kupila sva ga v Avstriji, v Kiki, za 199 eurov (na tvojem linku je cenejši user posted image ). Z vozičkom sva super zadovoljna. Kolesa so OK, lepo gibljiva, gume dovolj mehke, ročaj se premika v obe smeri in je nastavljiv user posted image . Malo bolj zoprna je sicer vožnja v tisto smer, ko imaš gibljiva kolesa zadaj, a se hitro navadiš. V trgovinah se tudi dobro odnese (v košaro lahko naložiš veliko robe user posted image ). Če bi še enkrat kupovala, bi se enako odločila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Ime
Ela123

Ali vam je všeč ime Danijela?

Da (24%)

Ne (76%)

Število vseh glasov: 345

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!