|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EA ali ULITVA?
21.7.2008 12:55:03   
Claudi
Lep pozdravček!

Po vsej vrjetnosti bom šla rodit v PO, čeprav imam LJ bližje, sam PO zelo hvalijo...

Ogromno sem že prebrala o EA in o ULITVI....pa se še zmer nikakor ne morem odločit med tema dvema možnostimauser posted image Mi lahko pomagate, plisss!Berem samo hvale...

Naravno nebi šla, ker po moje je to PREVEČ boleče, čeprav starejši to priporočajo, pa češ da pol nikol ne veš kako porod zgleda....

Hvala vam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: EA ali ULITVA?
21.7.2008 13:43:07   
sazi
Ne poznam ne ene, ne druge variante. Sama, če bi imela možnost izbire, bi verjetno razmišljala o Ultivi, o EA pa ne - nekako mi sama misel, da nekdo šari okoli moje hrbtenice ni všeč.
Sem pa prvič rodila brez obojega, pa bi tak porod preživela še 1x. Je bilo boleče, ampak sem vedela, da mine in je. Sploh mi ni nič grozno, ko se spomnim za nazaj.
V 2. bom verjetno tudi rodila v LJ, kar pomeni spet brez teh možnosti...

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.7.2008 14:18:33   
Miska2
Tudi jaz sem želela omiliti bolečine, med tema dvema možnostima pa sem se odločila za ultivo - je manj invazivna kot EA, analgetik pa se ultra hitro razgradi (zato ultiva), dozo ti predpišejo glede na težo in stanje, si jo pa potem sama sprožaš, ko se ti začne vsak naslednji popadek, naprava deluje tako, da ne moreš predozirati, ves čas pa te hodi gledat tudi anesteziolog. Skratka, bila sem zelo zadovoljna, naslednjič bom izbrala isto. LP

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.7.2008 14:29:12   
pokica_
Dve moji prijateljici sta nedavno nazaj rodili.
Ena je imela naravni porod in je rekla, da nikoli več v življenju ne gre rodit, brez kakršnegakoli lajšanja bolečin, ker je imela porod dolg kar 14 ur in se je pošteno namučila, je bila tudi videt čisto brez močiuser posted image .

Druga pa je rodila z pomočjo ultive (porod 12h) in se je prav iz teh razlogov, kot jih je predhodnica napisala odločila za to varianto in tudi sama je v zdravstveni stroki, zato ji verjamem. Ultiva ji je močno omilila popadke, saj jih je kljub temu še čutila, brez ultive je pa rekla, da bi verjetno težko zdržala do konca poroda. Naslednjič bo sigurno še izbrala ultivo.
Takole, še sveže informacije zate...user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.7.2008 14:40:51   
nara123
Lep pozdravček Claudi in ostalim!
Tudi jaz sem potihoma razmišljala o porodu z EA pa me je prehitelouser posted image ,saj se je moja pikica odločila prej priti nasvet tako da ni bilo možnosti za EA,ker se moraš v LJ prej naročiti na posvet.Porod je bil hiter in skoraj neboleč skratka bi šla takoj roditi še 100×,slišala sem da se lahko sama psihično prepričaš kako boš rodila,moram priznati da sem to sprobala in deluje.V glavo si moraš vtepsti kako si želiš roditi in to je to.Primeni je delovalo.Želim vam hiter in neboleč porod.user posted image  

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2008 14:45:11   
NinKa
Jaz sem prvič, skoraj 5 let nazaj rodila z EA, v PO, in je bilo ok. Brez težav, vse bp. Bolečine, ki sem jih imela ob popadkih so v trenutku izginile. Ko sem se sprostila je tut porod stekel hitro.

Sedaj drugič - čist sveže - 14 dni nazaj, sem pa še rodila s spinalno anestezijo....carski rez, pri katerem si buden, torej EA. In je znova bilo vse bp inbrez bolečin, še krvi nisem nič izgubila.

Tok, da jaz ne bi šla rodit po normalni poti. Čeprav je res, da ob "štoranju" po hrbtenici lahko gre kaj narobe, ampak sem prepričana v to, da če se odločiš za PO ni skrbi. Jaz sem imela prvič dr. Grmeka, drugič pa sedaj dr. Pleškotovo in za slednjo ti lahko rečem, da je ne morem prehvaliti.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.7.2008 14:45:56   
carmelita
se strinjam z nara123.
rodila 2x, obakrat naravno, obakrat ekspresno hitro ( 2,5 h za oba poroda)

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.7.2008 14:59:15   
mišk
Z ultivo nimam izkušenj, sem pa rodila z EA in sem bila zelo zadovoljna. Tudi v drugo se bom definitivno odločila zanjo, če bo le mogoče. V naših koncih ultiva še ni dostopna.

(odgovor članu carmelita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.7.2008 18:31:13   
zarjica
Pred tremi tedni sem rodila z epiduralno. Porod je trajal 10 ur in me je vseeno kar hudo bolelo (pravijo, da vsaki ne prime enako močno)...ko zdaj razmišljam za nazaj - če nebi imela epiduralne, bi verjetno bilo katastrofalno hudo, zdaj je bilo samo hudo. Po porodu pa , kot da ni bilo nič. Bila sem popolnoma OK, počutje dobro, hecala sem se, crkljala z hčerkico,...Dojenčica pa ni imela nobenih posledic, saj je po 1. min dobila oceno 9, po 5 min pa 10. Tako da - zagotovo epiduralna.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.7.2008 20:07:27   
kajajaka
Ne poznam ne ene, ne druge variante. Sama, če bi imela možnost izbire, bi verjetno razmišljala o Ultivi, o EA pa ne - nekako mi sama misel, da nekdo šari okoli moje hrbtenice ni všeč.
Sem pa prvič rodila brez obojega, pa bi tak porod preživela še 1x. Je bilo boleče, ampak sem vedela, da mine in je. Sploh mi ni nič grozno, ko se spomnim za nazaj.
V 2. bom verjetno tudi rodila v LJ, kar pomeni spet brez teh možnosti...

se strinjam...
porod ni nič tako groznega, da se ne bi dalo preživet.
Iz zdravstvenih razlogov se nisem mogla odločit za EA, pa tudi malo mi je bilo grozno, da se veliko EA porodov konča z vakumom, ker ni nadzora nad potiskanjem... Vem pa za otročka, ki je zaradi vakuma na porodu umrl - grozna zgodba, ki ti da mislit...
Ulitve pa v LJ itak še nimajo... Mogoče je precej pripomoglo tudi to, da sem imela super babice in partnerja, ki mi je bil 100 % v oporo. Pa moj porod je trajal le 5 ur.
In že sedaj po 17 dnevih vem, da bom porod ponovila in naši Hani dodala bratca ali sestrico.
Seveda boli, ampak par ur se zdrži, potem imaš pa user posted image  v naročju kar je vredno vsega truda. Kar pogumno!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.7.2008 0:18:08   
Leiah
Iz zdravstvenih razlogov se nisem mogla odločit za EA, pa tudi malo mi je bilo grozno, da se veliko EA porodov konča z vakumom, ker ni nadzora nad potiskanjem...

No ravno zato so zaceli dozo zmanjsevati pri EA (vsaj tako je bilo meni receno med posegom) in jo pocasi zvisajo ce so popadki se vedno prehudi.
Drugace pa je bil meni porod z EA super, nimam sploh nobene slebe izkusnje na porod, prav rada se ga spomnim user posted image
Drugace pa v postojni najraje uporabljajo EA, ultiva je bolj kot ne rezerva oz. skrajna sila, vsaj tako so nam rekli na razgovoru. Mislim, da ni nobenega straha glede vstavljanja katetra v postojni, ker so vsi res strokovni - jaz sploh nisem vedela kdaj mi ga je vstavil. Tako da kar pogumno!

Lp

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?