kajajaka -> RE: EA ali ULITVA? (21.7.2008 20:07:27)
|
Ne poznam ne ene, ne druge variante. Sama, če bi imela možnost izbire, bi verjetno razmišljala o Ultivi, o EA pa ne - nekako mi sama misel, da nekdo šari okoli moje hrbtenice ni všeč. Sem pa prvič rodila brez obojega, pa bi tak porod preživela še 1x. Je bilo boleče, ampak sem vedela, da mine in je. Sploh mi ni nič grozno, ko se spomnim za nazaj. V 2. bom verjetno tudi rodila v LJ, kar pomeni spet brez teh možnosti... se strinjam... porod ni nič tako groznega, da se ne bi dalo preživet. Iz zdravstvenih razlogov se nisem mogla odločit za EA, pa tudi malo mi je bilo grozno, da se veliko EA porodov konča z vakumom, ker ni nadzora nad potiskanjem... Vem pa za otročka, ki je zaradi vakuma na porodu umrl - grozna zgodba, ki ti da mislit... Ulitve pa v LJ itak še nimajo... Mogoče je precej pripomoglo tudi to, da sem imela super babice in partnerja, ki mi je bil 100 % v oporo. Pa moj porod je trajal le 5 ur. In že sedaj po 17 dnevih vem, da bom porod ponovila in naši Hani dodala bratca ali sestrico. Seveda boli, ampak par ur se zdrži, potem imaš pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v naročju kar je vredno vsega truda. Kar pogumno!
|
|
|
|