|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jedilniki
14.7.2008 23:08:48   
Anonimen
Imam vprašanje; ker nisem vešča raznih jedilnikov iz prosene kaše, ajdove kaše, polente, raznih kosmičev (pa katere ste najprej uporabljale)mislim na kombinacije z zelenjavo in suhim sadjem in tudi kaj drugega, bi prosila, če lahko napišete kako pripravite razne jedi za vaše malčke. Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jedilniki
16.7.2008 19:51:27   
rumenasoncnica
Tudi jaz nisem ne vem kaka kuharica, ampak pri kašah ne kompliciram kaj dosti. Danes je nas skoraj 9-mesečnik jedel bučke (soparjene in spasirane) zmešane s proseno kašo, ki sem jo ločeno skuhala do mehkega (pa nič miksala). Pa noter kapljico ali dve olivnega olja, zraven pa malenkost teletine, ki jo ta teden uvajamo. Enako delam z ostalimi kašami in rižem.
Kar se tiče kosmičev, pa bi tudi meni prav prišel kak nasvet, ker ne vem, kako z njimi - jih je dovolj samo namočit ali kaj prekuhat (recimo ovsene ali pirine)?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jedilniki
16.7.2008 22:33:58   
buček
ajdovo kašo jaz ponavadi naredim na mleku z kakimi suhimi slivami...( nasi je ajdauser posted image razen na tak način jo je) naredim pa večkrat ajdove žgance (user posted image ) zraven pa ali kako juho, zelenjavno omako ,obaro...
Proseno kašo z zelenjavo (korenček, paradižnik,bučke) ali kot zakuha v juhi, mineštri, tudi z mlekom in sadjem... najbolj pa je aktualna pečena prosena kaša z jabolki(bom napisala tudi recept) polenta z mlekom ali kot priloga jedem. ovseni kosmiči ,proseni kosmiči (mi imamo od alnature) pa so ponavadi za zajterk z mlekom (če naliješ vroče mleko se itak zmehčajo)

mleko pa mi uporabljamo riževo, se zdaj počasi uvajamo na kravje..



recept za proseno kašo  
proseno kašo skuhaš na mleku dodaš malo sladkora (žlica ali dve)
ko je kaša kuhana ji dodaš še rozine, jajce in žlico masla ali margarine in streseš v pekač. pečeš v pečici cca 20,30min (toliko da postane lepa zapečena skorja)vzameš iz pekača in na kašo daš naribana jabolka z cimetom in malo limonice. in daš nazaj v pekač in pečeš po občutku da se jabolka malo zapečejo.

upam da sem malo pomagala
 

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jedilniki
17.7.2008 14:10:45   
izabella1
Proseno kašo jaz kuham na vodi, večjo količino, da zadostuje za par obrokov. Se lepo shrani v hladilnik in ostane par dni. Za obrok dodam le še pregomin ali pa kako toplo riževo/ovseno/sojino mleko. Včasih samo to, včasih še z dodatki suhih sliv, suhih marelic, rozin,...
Prav tako samo zalijem in dodam sadje pri ovsenih kosmičih (nič kuhanja).
Ajdovo kašo skuham skupaj z razno zelenjavo (korenje, cvetača, brokoli, grah, ... včasih več, včasih samo eno zelenjavo) Dodam kdaj meso (zajčka, piščančka, purana,...) in začinim s pripravljeno mešanico (zmiksano skupaj - sol, korenje, peteršilj in malo čebule) ali pa suhimi začimbami in soljo. Ajdovo kašo skuham tudi skupaj z jabolki, sladkam in malo potresem s cimetom. Dostikrat naredim tudi žgance, ki so dobri poleg zajčje/piščančje obare ali pa z mlekom.
Polento skuham na vodi in jo dam kot prilogo kaki zelenjavni omakici (iz bučk, korenja, ... ) ali pa le dodam mleko.

Jaz nisem nikoli komplicirala s tem, da so se stvari posebej kuhale (recimo zelenjava, meso in kaša, riž, krompir). Ji raje soriram na krožniku, dam na tri (ali dva) kupčka stvari, da recimo enkrat dobi v usta meso, enkrat prilogo...




_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu buček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?