izabella1 -> RE: Jedilniki (17.7.2008 14:10:45)
|
Proseno kašo jaz kuham na vodi, večjo količino, da zadostuje za par obrokov. Se lepo shrani v hladilnik in ostane par dni. Za obrok dodam le še pregomin ali pa kako toplo riževo/ovseno/sojino mleko. Včasih samo to, včasih še z dodatki suhih sliv, suhih marelic, rozin,... Prav tako samo zalijem in dodam sadje pri ovsenih kosmičih (nič kuhanja). Ajdovo kašo skuham skupaj z razno zelenjavo (korenje, cvetača, brokoli, grah, ... včasih več, včasih samo eno zelenjavo) Dodam kdaj meso (zajčka, piščančka, purana,...) in začinim s pripravljeno mešanico (zmiksano skupaj - sol, korenje, peteršilj in malo čebule) ali pa suhimi začimbami in soljo. Ajdovo kašo skuham tudi skupaj z jabolki, sladkam in malo potresem s cimetom. Dostikrat naredim tudi žgance, ki so dobri poleg zajčje/piščančje obare ali pa z mlekom. Polento skuham na vodi in jo dam kot prilogo kaki zelenjavni omakici (iz bučk, korenja, ... ) ali pa le dodam mleko. Jaz nisem nikoli komplicirala s tem, da so se stvari posebej kuhale (recimo zelenjava, meso in kaša, riž, krompir). Ji raje soriram na krožniku, dam na tri (ali dva) kupčka stvari, da recimo enkrat dobi v usta meso, enkrat prilogo...
|
|
|
|