|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternični vrat
3.7.2008 20:32:12   
mihi78
Pozdravček!
Zanima me, če so vam G, kadarkoli po 20. tednu, preverjali dolžino materničnega vratu in če je katera v nosečnosti  menjala ginekologa?
Jaz sem bila danes malo presenečena, ko sem na pregledu vprašala, če bodo kaj merili. Pa je G odgovoril, da če nimam težav pol ni potrebno. Pol pa vprašam še, kako pa naj vem, če se kaj dogaja oz. če se krajša???? Pa je kar nekaj bluzil. Do sedaj sem imela G v bolnici ampak bom šla na naslednji pregled k zasebniku, ker mam dovolj tega, da me vsakič gleda nekdo drug, izbran G pa je vedno zaseden, odsoten, na dopustu, izobraževanju pa kaj vem kaj še vse.
Nikakor nimam sreče z G - eden je bil dolgo na bolniški, drugi se je odselil, tretjega sploh ne vidim...
Bom pač dvignila kartoteko in to je to oz. me zanima ali jo moram dvigniti sama ali se zdravnili dogovorijo - nekaj sem brala na netu in zasledila, da se pacientu ne daje kartoteke. Rada bi, da nosečnost vodi en G pa verjetno, da bom mela še kakega otroka. Če bi šlo zgolj za preventivne preglede na vsakih nekaj let, ne bi komplicirala.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternični vrat
3.7.2008 20:41:18   
tintin
Da, meni so ga merili na morfologiji.

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.7.2008 20:50:33   
Naja30
Meni ga G v nobeni nosečnosti ni merila, razen na koncu. Oz. enkrat sem jo vprašala, ko sem bila prvič noseča, če je praksa, da se ga meri in mi ga potem je. Drugače pa ga ona ne. Nekateri ga pa vsakič. Moraš malo zatežit verjetno.
Če zamenjaš G, poveš pri bivšem G, kam si šla in ga pošljejo tja. Pacientom ga pa ponavadi ne dajo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.7.2008 21:23:02   
Splet.Ka
Meni ga merijo na vsakem pregledu. V prvi nosečnosti se mi je kmalu po 20. tednu začel krajšati, na pritisk sem se odpirala in z ležanjem na levem boku sem uspela priti do 36. tedna.

V prvi user posted image  so mi ga pa izmerili na morfologiji, potem pa vsak teden po tisti krvavitvi, s katero so se začele težave.

Srečno.

Cvetim...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.7.2008 22:01:48   
PikicaStonoga
Meni ga na morfologiji niso merili, naslwednji pregled pa imam čez 14 dni v 26. tednu. Mi je pa do zdaj naredila skoraj vedno UZ, tako sem zadovoljna. glede merjenja vratu, pa menda G že ve, kdaj ja in kdja ne ...ne vem ...

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.7.2008 22:27:17   
Lunca1
meni ga niso merili do konca, v bistvu šele na zadnjih pregledih tik pred porodoma, ko pa sem bila že obakrat malo odprta

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.7.2008 23:30:04   
benika
Meni so ga prvič merili na PDP, ko sem sla na amnioskopijo.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2008 10:50:45   
gajka
Meni dolžine MV še niso nikoli merili. Me pa res vedno G tudi vaginalno pregleda, če je še vse OK oz. MV zaprt, dolžine pa ne meri. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2008 11:19:01   
mihi78
Vidim, da je situacija pri večini podobna. Ampak nekak sem računala, da me bodo malo bolj porajtali, ker sem imela pred to nosečnostjo 3ss. Tudi UZ mi dela samo tiste, ki mi pripadajo, se pravi do konca še enegauser posted image . Zato pa bom šla k zasebniku, ker mojega zdajšnjega G itak skoz nekdo nadomešča!
Lp in še lepši vikend, moram skuhat do konca, ker je pol treba delat!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2008 12:00:00   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Da, meni so ga merili na morfologiji.

tudi meni so ga merili na morfologiji... sedaj pa sem v 26t in nisem imela ponovnih merjenj...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.7.2008 12:09:53   
Lana25
Meni ga še tudi niso merili (sedaj teče 26 teden). Kako ga pa sploh izmerijo, mislim z vaginalnim ultrazvokom al pri običajnem pregledu al s čim?

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.7.2008 17:06:33   
mihi78
Lana, mislim da s pomočjo vaginalnega UZ. Punce, popravite me, če sem mimo ustrelila! 

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.7.2008 17:23:25   
Taula
Z UZ. Meni ga ni merila., sem šla privat na uz in so mi ga zmerili v 33 tednu.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.7.2008 10:34:34   
čipka
meni ga je g meril tam nekje v 23 tednu se mi zdi, ampak samo zato ker sem rekla da me ful križ boli in da mi pritiska dol. 

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.7.2008 19:27:18   
pikica1979
meni ga ni merila na morfološkem... sem pa 5 tednov kasneje imela probleme in me je vso pretipala in takrat povedala, da je mv krajši.
baje so nekateri g. ne prevec poslužujejo vaginalnih pregledov ...... predvsem zaradi infekcij, ki jih lahko prinesejo.
Tak je vsaj naša razložila.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.7.2008 20:35:26   
ANA_P
niti ne vem, če ga je meril. Sem imela neke težave, pa je samo pogledal, če je zaprt, pa enkrat še mi je to preveril dežurni. To pa je bilo vse. Da bi pa kaj merili, pa ne vem. Ampak res vedno trakrat, ko sem prišla k njim izredno, v rednem pregledu nikoli.

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.7.2008 22:32:49   
radika
Zdravo. Jaz sem že čez rok tri dni, pa mi do danes še nihče (niti G, niti v P) izmiril dolžino MV. Mi je ful čudno. Res je, da celo nosečnost nisem imela nobenih težav, tudi zadnje dva CTG-ja  sta bila zelo lepa, tko da ne vem kdaj naj bi ti izmerili dolžino MV. Jutri grem spet na CTG, pa bomo videli kaj bo. Srečno.

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.7.2008 9:16:54   
katra55
Meni ga nikoli niso merili.

(odgovor članu radika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......