Maternični vrat (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mihi78 -> Maternični vrat (3.7.2008 20:32:12)

Pozdravček!
Zanima me, če so vam G, kadarkoli po 20. tednu, preverjali dolžino materničnega vratu in če je katera v nosečnosti  menjala ginekologa?
Jaz sem bila danes malo presenečena, ko sem na pregledu vprašala, če bodo kaj merili. Pa je G odgovoril, da če nimam težav pol ni potrebno. Pol pa vprašam še, kako pa naj vem, če se kaj dogaja oz. če se krajša???? Pa je kar nekaj bluzil. Do sedaj sem imela G v bolnici ampak bom šla na naslednji pregled k zasebniku, ker mam dovolj tega, da me vsakič gleda nekdo drug, izbran G pa je vedno zaseden, odsoten, na dopustu, izobraževanju pa kaj vem kaj še vse.
Nikakor nimam sreče z G - eden je bil dolgo na bolniški, drugi se je odselil, tretjega sploh ne vidim...
Bom pač dvignila kartoteko in to je to oz. me zanima ali jo moram dvigniti sama ali se zdravnili dogovorijo - nekaj sem brala na netu in zasledila, da se pacientu ne daje kartoteke. Rada bi, da nosečnost vodi en G pa verjetno, da bom mela še kakega otroka. Če bi šlo zgolj za preventivne preglede na vsakih nekaj let, ne bi komplicirala.
LP

tintin -> RE: Maternični vrat (3.7.2008 20:41:18)

Da, meni so ga merili na morfologiji.

Naja30 -> RE: Maternični vrat (3.7.2008 20:50:33)

Meni ga G v nobeni nosečnosti ni merila, razen na koncu. Oz. enkrat sem jo vprašala, ko sem bila prvič noseča, če je praksa, da se ga meri in mi ga potem je. Drugače pa ga ona ne. Nekateri ga pa vsakič. Moraš malo zatežit verjetno.
Če zamenjaš G, poveš pri bivšem G, kam si šla in ga pošljejo tja. Pacientom ga pa ponavadi ne dajo.

Splet.Ka -> RE: Maternični vrat (3.7.2008 21:23:02)

Meni ga merijo na vsakem pregledu. V prvi nosečnosti se mi je kmalu po 20. tednu začel krajšati, na pritisk sem se odpirala in z ležanjem na levem boku sem uspela priti do 36. tedna.

V prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] so mi ga pa izmerili na morfologiji, potem pa vsak teden po tisti krvavitvi, s katero so se začele težave.

Srečno.

PikicaStonoga -> RE: Maternični vrat (3.7.2008 22:01:48)

Meni ga na morfologiji niso merili, naslwednji pregled pa imam čez 14 dni v 26. tednu. Mi je pa do zdaj naredila skoraj vedno UZ, tako sem zadovoljna. glede merjenja vratu, pa menda G že ve, kdaj ja in kdja ne ...ne vem ...

Lunca1 -> RE: Maternični vrat (3.7.2008 22:27:17)

meni ga niso merili do konca, v bistvu šele na zadnjih pregledih tik pred porodoma, ko pa sem bila že obakrat malo odprta

benika -> RE: Maternični vrat (3.7.2008 23:30:04)

Meni so ga prvič merili na PDP, ko sem sla na amnioskopijo.

gajka -> RE: Maternični vrat (4.7.2008 10:50:45)

Meni dolžine MV še niso nikoli merili. Me pa res vedno G tudi vaginalno pregleda, če je še vse OK oz. MV zaprt, dolžine pa ne meri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mihi78 -> RE: Maternični vrat (4.7.2008 11:19:01)

Vidim, da je situacija pri večini podobna. Ampak nekak sem računala, da me bodo malo bolj porajtali, ker sem imela pred to nosečnostjo 3ss. Tudi UZ mi dela samo tiste, ki mi pripadajo, se pravi do konca še enega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Zato pa bom šla k zasebniku, ker mojega zdajšnjega G itak skoz nekdo nadomešča!
Lp in še lepši vikend, moram skuhat do konca, ker je pol treba delat!

N.SI -> RE: Maternični vrat (4.7.2008 12:00:00)

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Da, meni so ga merili na morfologiji.

tudi meni so ga merili na morfologiji... sedaj pa sem v 26t in nisem imela ponovnih merjenj...

Lana25 -> RE: Maternični vrat (4.7.2008 12:09:53)

Meni ga še tudi niso merili (sedaj teče 26 teden). Kako ga pa sploh izmerijo, mislim z vaginalnim ultrazvokom al pri običajnem pregledu al s čim?

mihi78 -> RE: Maternični vrat (4.7.2008 17:06:33)

Lana, mislim da s pomočjo vaginalnega UZ. Punce, popravite me, če sem mimo ustrelila! 

Taula -> RE: Maternični vrat (4.7.2008 17:23:25)

Z UZ. Meni ga ni merila., sem šla privat na uz in so mi ga zmerili v 33 tednu.

čipka -> RE: Maternični vrat (6.7.2008 10:34:34)

meni ga je g meril tam nekje v 23 tednu se mi zdi, ampak samo zato ker sem rekla da me ful križ boli in da mi pritiska dol. 

pikica1979 -> RE: Maternični vrat (6.7.2008 19:27:18)

meni ga ni merila na morfološkem... sem pa 5 tednov kasneje imela probleme in me je vso pretipala in takrat povedala, da je mv krajši.
baje so nekateri g. ne prevec poslužujejo vaginalnih pregledov ...... predvsem zaradi infekcij, ki jih lahko prinesejo.
Tak je vsaj naša razložila.

ANA_P -> RE: Maternični vrat (6.7.2008 20:35:26)

niti ne vem, če ga je meril. Sem imela neke težave, pa je samo pogledal, če je zaprt, pa enkrat še mi je to preveril dežurni. To pa je bilo vse. Da bi pa kaj merili, pa ne vem. Ampak res vedno trakrat, ko sem prišla k njim izredno, v rednem pregledu nikoli.

radika -> RE: Maternični vrat (6.7.2008 22:32:49)

Zdravo. Jaz sem že čez rok tri dni, pa mi do danes še nihče (niti G, niti v P) izmiril dolžino MV. Mi je ful čudno. Res je, da celo nosečnost nisem imela nobenih težav, tudi zadnje dva CTG-ja  sta bila zelo lepa, tko da ne vem kdaj naj bi ti izmerili dolžino MV. Jutri grem spet na CTG, pa bomo videli kaj bo. Srečno.

katra55 -> RE: Maternični vrat (7.7.2008 9:16:54)

Meni ga nikoli niso merili.

Stran: [1]