|
RE: Prijatelji, kje ste? 6.7.2008 19:20:27
|
|
|
|
Jutra
|
Kaj pa sama sebi - si najboljša prijateljica ali ne? Se imaš rada in se sprejemaš takšno kot si? Materialno imaš vse, pa še srečen zakon in zdravega otroka, pa hobije in, očitno tudi fajn ljudi, ki te obkrožajo. Zakaj ob vsem tem potrebuješ za svojo popolno sliko imeti še eno ekstra prijateljico? Ker za tisto, kar bi ti rada z njo delila, bi ti jaz raje svetovala pisanje dnevnika, ki ti bo vedno pri roki in te poslušal. Očitek nekaterim tvojim nekdanjim prijateljicam in sorodnicam, da nimajo čas zate, ker imajo majhnega otroka, ali ker ravno navezujejo novo ljubezensko zvezo, se mi ne zdi pošten od tebe. To je vendar njihovo življenje in ne morjejo biti istočasno tudi s teboj toliko časa kot takrat, ko ste bile najstnice, ko ste samo sanjarile. Tudi zelo stroga merila imaš glede prijateljice. Starost npr. Zakaj ti ne bi mogla biti ena starejša ženska prijateljica? Ker jamra o svojih tegobah? Ampak prijateljico želiš imeti tudi zato, da bi ti njej rada jamrala Starejša ženska ima za seboj tudi življenske izkušnje, modrost, ki jo lahko deli s teboj, seveda, če si ti to pripravljena sprejemati. Glede rojstnih dni, koliko se spomnijo nate. Za vse prijatelje in znance vedeti vsak dan, kdaj ima nekdo rojstni dan, god, obletnico poroke, pa rojstni dan njegov partner, otrok... Uf. To ne gre vedno. Sicer pa, kot se menjajo življ. obdobja, se menja krog ljudi, s katerimi se družiš, pa tudi prijatelji. Če to sprejmeš tako kot je, si lahko srečna v odnosih z drugimi, če pa ne, boš pa nesrečna in polna zamer in razočaranj nad drugimi. Ampak žal, to je samo tvoj problem. Moja rešitev: moj najboljši prijatelj je moj mož To je zelo praktično. za čvek imaš pa ob sebi vsak dan nekaj fajn ljudi
|