|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj storim - uspavanje
22.6.2008 21:01:53   
Ekaz
Res ne vem več kaj naj storim. Poskušam mojo user posted image  naučit zaspat samo v posteljici. Dokler se ni znala sama dvignit mi je še kar uspevalo. Sedaj je pa konec. Poskušam po metodi knjige Spi, dete spi. Ko jo po večernem "obredu" poskušam uležat v posteljico, je pokonci še predno se jaz dvignem iznad posteljice. Se prime za ograjico in joka, joka, joka. Takoj, ko jo dvignem, se umiri in zaspi. Je že čisto v "komi", vendar takoj, ko jo iz naročja položim v posteljico, se zbudi, dvigne in joka. Po moje bi jokala tudi celo uro...ji pojem, se pogovarjam...nič...zaleže le, če jo dvignem. Ko mi končno trdno zaspi v naročju, jo lahko položim. Vendar bi jo rada dala v posteljico še budno. Kako se naj ravnam po tej metodi, če pa jo sploh ne morem uležat?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
22.6.2008 21:16:16   
picola1
Jaz osebno bi naredila tako, da bi jo vsakič dala malenkost prej v posteljico. Danes, ko zaspi čisto trdno, jutri minutko prej, pojutrišnjem še minuto prej...

A si poskusila tudi tako, da ko joka, da jo samo potolažiš in zopet daš v posteljico? Sej najbrž da spet enih 10x začne jokat, ampak če dovolj dolgo vztajaš, potem vsak večer manjkrat joka in čez npr. 14 dni jo moraš samo še enkrat vzet ven pa potolažit...

Če delaš tako pa ti ne uspe, potem nimam nobene več ideje...user posted image

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
22.6.2008 21:25:56   
tažana
Kaj pa če jo poizkusiš potolažit brez, da jo vzdigneš iz postelje?
poizkusi jo samo božat in peti pesmice. ali pa ji spusti ograjo (če se da) in ji položi svoj obraz poleg njenega. Tako bo zaspala v postelji in se boš lahko počasi oddaljila od postelje.

Veliko sreče

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
22.6.2008 21:41:47   
karin412
Ne vem, koliko je stara, nam je uspelo po tej knjigi šele po 14. mesecih,  ko je bila manjša pa ne. Knjiga sicer piše, da je primerna tudi za dojenčke, ampak se po moje preveč jočejo.
Takrat se je jokala samo prve 3 večere-vsakič manj.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
22.6.2008 21:43:23   
TONČI.
Jaz sem bila z njim v sobi. Ležala sem v svoji postelji, on pa v svoji. In tako je brez problema zaspal. Če je pa slučajno imel dan za nagajanje, sem ga pa stisnila k sebi.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
22.6.2008 22:59:45   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Ne vem, koliko je stara, nam je uspelo po tej knjigi šele po 14. mesecih,  ko je bila manjša pa ne. Knjiga sicer piše, da je primerna tudi za dojenčke, ampak se po moje preveč jočejo.
Takrat se je jokala samo prve 3 večere-vsakič manj.


Moja prijateljica je uvedla to metodo pri 10 mesečni hčerki in ji je tudi uspelo v 3 dneh. Pa tudi noč prespi od takrat,prej pa se je zbujala na 2-3 ure, v enem obdobju tudi vsako uro!!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 6:54:24   
nežka
Poskušam po metodi knjige Spi, dete spi.

Kakšna pa je ta metoda? Tudi pri nas je ista zgodba, da ne zaspi sam, ker če vidi, da odhajam, začne jokati...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 10:58:01   
*tajda*
No pri nas je tud nastal ta problem ko se je začel dvigovat v posteljici,ko se še ni je zvečer dobil mleko in ko sem ga dala v posteljico je zaspal brez težav,ko pa je  ugotovil kako se dvigne je bilo konec.
Zdaj je tako da zvečer ko popije mleko,je že čisto koma in ga dam v posteljico,ampak ko stopim ven iz sobe že slišim čebljanje in že stoji v posteljici in se razburjauser posted image  Ampak pri nas ni tega problema da bi jokal,enostavno se igra in čeblja,vklopim mu zvezdico,potem pa čez nekaj časa sam zaspi.Včasih traja tudi pol ure,čist odvisno,ampak jst ga postim ker vem da bo zaspal,je pa res da ne joka.Joka pa čez dan,takrat ga pa uspavam s flaško čaja ker noče dude,včasih se kar namučimo.
Poskusi jo dat v posteljico in božaj,Tudi če se bo jokala,naj ve da si ob njej ne jo pa nosit,ali pa jo vsak dan manj nosi,kot so ti že napisale.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
23.6.2008 11:01:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 11:29:10   
ThinkPink
Tudi jaz sem se držala te metode (no, malce sem jo priredila). Uspelo mi je, da sem jo zaspoano položila v posteljico, jo božala po rokici in je zaspala sama. Vendar odkar plazi imamo noro stanje, ker ko jo dam spati (pa je lahko ful zaspana, da komaj gleda), se bo vstala in začela kobacati po postelji sem ter tja. Tako, da sem spet na uspavanju na rokah. In še tukaj nič kaj ne pomaga. Tudi ko zaspi na rokah, jo položim v posteljico se zbudi in "jovo na novo". Tako da, ko jo enih tretjič uspavam, ponavadi trdno zaspi. Sem pa že šla iz sobe, da bi videla, če bo sama zaspala...enih 5 minut se je igrala na postelji, potem pa jok. Jaz več ne vem. Pa tudi ponoči se kar zbudi (včasih se mi zdi, da kar v spanju) začne kobacati po postelji in se pogovarjati sama s sabo. Ko jo obrnem na bok sicer takoj zaspi nazaj, pa vendar je muka se 100x ponoči zbuditi.

Jaz ti na žalost ne znam nuditi pametnega nasveta, ker tudi meni več ne uspeva. Se tolažim, da bo bolje in da nisem edina.

Aja, ko sva bili v bolnici je spala celo noč v svoji posteljici, brez težav. Doma pa ne...hmmm user posted image  So prav prefrigani naši mulčki.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 11:46:18   
mateyka
Vendar odkar plazi imamo noro stanje, ker ko jo dam spati (pa je lahko ful zaspana, da komaj gleda), se bo vstala in začela kobacati po postelji sem ter tja.


welcome to the club user posted image

ja, kako se mi lotevamo posteljnih zadev. jaz si vzamem pol ure časa (pač, se mi še da user posted image ). zaenkrat je še tako, + itak vedno sčasoma prilagajam sistem glede na to kje smo v "spalnem razvoju" user posted image
jaz jo dam v mojo posteljo (moramo pa imet ninico sabo - to je en plišast zajc brez katerega se ne more umirit in dudo) in ona se meče in nori, skupaj se zgečkava, spuščava smešne glasove in smejiva, itd. dokler ni tako zmatrana (zdaj ko je vroče tud ful zašvica od tega), da jo že tako premetava, da ne more več bit pokonci. takrat ji dam dudo (dobi jo tudi prej, če joka) in ninico ter jo dam v ležeč udoben položaj ob meni. lahko se obrne in odplazi stran, samo itak ostane potem v uni pozi na trebuhu, ko ji rit v zrak štrli (hoče vstat, pa je prezmatrana). no potem pa počasi zaspimo z dudo v ustih in ninico na nosu. pustim jo tako kot je, dokler ne zaspi trdno in potem prestavim v njeno pojstlo.
zadnje čase pa jo probavam kar takoj prestavit, minuto potem ko zaspi - nama kar lepo gre.. itd. sej veste kam gre mamin plan, a ne? user posted image user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 13:15:10   
*tajda*
Baje ko začnejo kobacat se ponoči zbujajo in vadijo to kobacanje,pri nas je bilo isto in je minilo,tako da to ne traja dolgo časa.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 15:11:45   
Anonimen
Kako se naj ravnam po tej metodi, če pa jo sploh ne morem uležat?


Nikakor.
Zamenjaj metodo za taksno, ki bo primerna za tvojega otroka.

(odgovor članu Ekaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
23.6.2008 21:54:53   
Marelica
Ekaz, vidim, da imava podobno stara dojenčka (naš je rojen 4 dni pred vašo). user posted image  In se tudi soočava z istim problemom. Naš mali je bil od rojstva zelo občutljiv in komaj sem ga navadila, da lepo sam zaspi. Je bila potem prava pravljica uspavanje še do nedavnega. Zdaj je pa tudi naš splazil in je isto kot opisuješ. Samo da je zelo odvisno od dneva. Danes recimo ga nisem rabila niti enkrat tolažit, včasih pa kar traja. In tudi jaz upam, da ga ta faza kmalu mine. Je pa še vedno dojen in ga kdo drug sploh ne more uspavat, razen podnevi v vozičku.

Pri hčerki pa takih problemov sploh nismo imeli. Nam je v marsičem prizanesla.user posted image

Srečno!

_____________________________

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj naj storim - uspavanje
25.6.2008 9:28:58   
Lantea
Sicer ne vem, če bo to kaj pomagalo...pri nas je. Tudi naša je takrat, ko je pogruntala, da se da v postelji vstat, zvečer težje zaspala. Vstala je in se jokala. Potem se je pa en večer mož usedel zraven nje in ji kakšne 10 minut ponavljal - ko je vstala, ji je rekel, naj se usede in nato še uleže. Malo je sicer zraven jokala, ampak očitno se je morala naučit, da ko enkrat vstane, se lahko tudi sama nazaj uleže. Od takrat nimamo več takšnih težav.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?