Ursi2
|
ah, sej mož me ni hotel obremenjevati s tem in mi sploh ni povedal, kaj vse mu govori, pol je pa enkrat mu utrgalo, ker je bil res zmatran, znerviran od službe, njegovih, renoviranja hiše in mi je pač vrgu v obraz, kaj vse mora poslušat in da naj ga ne nosim k nnjima, če vidim, da se mali joče. Jz sem ga sam gledla, ko osel v nova vrata, o čem on to meni. Pa sem rekla, da bi blo fajn, da mi pove, kaj se dogaja, da ne morem vohat, kaj ma on v glavi, pol sma se pač ruknala, ampak sma se pol kr hitr poštimala. Na žalost sta pa njegova dva glih slišala, kk je on znorel (pa tk, v njegov zagovor, je blo to prvič, da se je res tk razkuru od kar sva poročena. sej se skregama, ampak ne tk.) in pol pride meni ona naslednji dan po vseh teh izjavah in ko ni hotla otroka nama dat(bil je star približno mesec), da kk sem boga, da bi me tk rada mal pocrtlala, ker se ji tk smilim, p a sem bolana, pa vročino, pa malega morem met,......-Sem ji pa rekla, da hvala lepa, da mene ni treba crtlat, da nisem tak tip, ki bi si to želela, da mene crtla moj mož in da on obvlada, drugi pa ne. In mi nazahj, ja da je slišala včeri, kk on mene crtla in me ma lepo. Mi je pa dvignalo totalno in sem ji rekla, da naj neha, da unadva se skregata skor vsak dan tk, da ju sliši cela ulica in ga ona z vsemi mogočimi žaljivkami obsipa, pa je vse ok in nimama kaj za rečt, midva pa sma se po kakem mesecu ruknala pa se pol v miru zmenla, je pa zdej on že najslabši. In je bla čist užaljena in se je obrnala in rekla, da je ona z mano opravla, da je tk nočem in jo vstran naganjam in da sem .........................!Sploh se mi ne da pisat, kaj vse mi je rekla in se je pol možu sec+veda drla in naju preklinjala in pošiljala v ne vem kam, ker ona hoče sam dobro in je tk vredu, midva sma pa barabe. Pa sem mislila, ok zaradi mene. In sem si rekla, da bom lepo tiho in ne bom možu nč rekla, ker je že tk jezen na svoje. in seveda mu je potem naslednji dan, ko sta šla on in njegova mama skup v službo povedla, kaka sem jz, da je opravla z mano in še ne vem kaj, pač totalno okrog je obrnala zgodbo. Pa sem se jz sam smejat začela pa sem rekla, ja tud prav, sem pač najslabša možna snaha, kar jih je. Pa mi je reku, da naj pa jz povem, kk je blo in sem mu povedla res čist dobesedno, kersem skoz premlevala v glavi in še danes vem za cel pogovor kk je potekal, pa je bil čist šokiran, kaj je njegova mama ven spravla. Pa to ni blo prvič. Smo bli pri enem mesecu v posvetovalnici in ker je mojga miška matralo, če sem jedla mlečno, sem se pač temu malo odpovedala, pa sem to zdravnici rekla in je rekla, da bo dala v laboratorij in so mi tam goir napravli vrečko. Mali je bil pa že tam tk da je hotel jest, ampak med pregledom ni mogu, pol v avtu je pa zaspal. in smo prišli domov sem mu pa mogla nujno, dat že vrečko dol in ga nisem mogla prej še pol ure dojit, da bi bil priden, ko bi ga previjala. Tako sem ga pač hitro(kolkor si pač hiter pri enem mesecu) odvila, mu vrečko dol in potem hitro previt in ga oblečt. Ker smo pa delaLI v hiši pa je bla hiša precej mrzla ga pač nisem napol oblečenega dojila, ker je tak zlo zmrzljiv. In je kr jokal in mi je blo že meni težko, ampak sem mu govorla zravn, pa mu mal pela, pač, da bi se mal umiru. Pa prijuri tašča gor in mi začne, da naqj neki nardim, da se mi mali tk joče, da ga bo fras zagrabu in da sdse ji smili in naj ga malo k sebi stisnem pa potolažim. Sem ji pa rekla, da ga poznam in vem da ne bi čisto nič pomagalo, ker je lačen in ga mu jew mal hladno, da edino, kar lahko nardim je, da ga čimprej previjem in oblečem, da bo jedu, ker če ga bom k sebi stiskala, bo sam dle trajalo inb še trikrat bolj se bo jokal, ker se bo razjezu, ker bo misli da bo dobil zizo, je pa ne bo. In je spet rekla, ja itak ti tk vse najboljš veš, nč več ti ne bom rekla,..... in užaljena šla dol in se ni več menla z mano. Jz pa sem bla od tistega dneva naprej čist konc. Ko je mali sam mal zacmevkal sem že skočla, strah me je blo, ko se je med previjanjem začel jokat ali cmevkat sem ga že k sebi pa crtlala pa dojila, da bi bil tiho pa pol do konca previla, tk da je trajalo previjanje več ko pol ure. Včasih sem se jokala zravn, ko je sam zacmevkal, pa so ga krči matrali,..... Mož me je čudno gledal ampak je bil tolk malo doma, da mu nisem hotla še tistega pokvarit in ga obremenjevat. No pol mu je pa mama spet rekla, da če sem še kr jezna, pa mož ni vedu zakaj bi bla in mu je rekla, da pač se je Luki jokal, ko sem ga previjala in da mi je prišla rečt, da nasj ga hiter previjem,, ker je lačen, da bo lahk pol jedu, jz sem se pa hotla še špilat z njim in se crtlat, mali se pa totalno jokal, in da jo je strah za malega. Tk da res zna ona obrnat zgodbo, da ona izpade boga.
|