|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aprilke kuku...
19.2.2005 16:26:24   
m_m
...kje se skrivate :kava: Al smo vse v lenobnem obdobju. Dejmo no mal pojamrat skupi.

A vas kej boli v spodnjem delu trebuha? Mene že ceu teden, tak da komi desno nogo dvigujem. Trebuh malam do trikrat na dan, če me fejst čoha koža, drgač pa sam zvečer. Sam čakam, kdaj bo kje kaka strija. Mali je kar živahen. Ali mala. Še zdej ne vemo spola :( Obrnjen je navzdol, sam tak diagonalno. Je tak hecno, ko kolca pri enem kolku, na drugi strani trebuha pa velik hribček nardi, ko rito vn porine.

Kaj pa izcedek? Js sem se danes zjutraj že ustrašla, da je čep zuni. Tak vlk prozorne zluzi je blo, pa neki belga not. Sam zdej je pa vse spet normalno. Ne vem ka bi to blo.

Prejle sem mal preletela naslove in me kar stisne :ups: ko preberem da so že oktobrke gor. To pomeni, da nimamo več daleč. Pa še ni tak dolgo nazaj, ko smo se podpisovale z 6t pa 7t… Po drugi strani pa komi čakam, da bomo mel eno malo štručko Bi tak rada vidla, kak zna migat. Glih študirama o tadrugi morfologiji. Dela se jo med 32. in 34. tednom, se bo treba kar hiter odločt. A ve grete? Pa kake papirje bo treba začet rihtat. Za paket pa za očetovstvo, al lahk še kej drugga? Pa nisem glih ziher, če mora bit CSD v matični občini al je vseeno kje.

Joj, kak pa kilce? Js zlo nerada gledam oni kvadratek na vagi :(( Je že več kot 9kg plusa. Pa še to se trudim it natešče po jutranjem WC-ju v kar najlažjih oblekah. Sam mi vsi pravijo, da se še ne vidi tak fejst. Js pa rečem, da je vse odvisno od obleke. Svetlo, telirano… pa sem lahko ko balon. Sem pa našla eno korist od vlkega trebuha – gor dam križnik, ko gledam TV in lupim mandarine. Zelo praktično, če ne brca preveč.

Hm… me je kar lakota zagrabla… grem pogledat kaj je za jest.

Maja in (:duda:) (32t 1/7)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Aprilke kuku...
19.2.2005 16:33:36   
m_m
S praznim želodcem pa res ne morm razn+mišljat... 31t pa 1d

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Aprilke kuku...
19.2.2005 18:28:14   
Naja31
Evo, se se jaz malo oglasim.

Se manj kot dva meseca do konca. :bravo: Obcasno me prime panika, obcasno pa si zelim, da bo cimprej mimo.
Jaz kaksnih hujsih bolecin v trebuhu nimam :bravo:, edino kar me full matra so bolecine v medenici. Ce sem prevec aktivna, komaj vstajam iz postelje in se tudi pocutim vso "rastelano". Imam pa zadnje dni veliko vec energije kot prej in tudi splosno pocutje je veliko boljse, edino kar moram paziti je, da se ne zmatram prevec.
Glede kg sem ze obupala. Jaz sem nekje ze na plus 16, 17. Pa sploh ne vem kaj delam narobe :zmeden:. Res nimam bocutka, da bi se skoz s hrano basala. Najraje se sploh ne bi vec tehtala. Mallo me skrbi do koliko bom prilezla, ampak zdaj res ne moem hujsati, ne? Bomo ze po rojstvu hujsali, samo do bo z mailim vse ok.
Jaz vem, da bo fantek. Prvic so mi povedali na morofologiji in tudi prejsnji teden na UZ v 32. tednu je G povedal isto. To je verjetno ta druga morfologija o kateri ti pises. Jaz sem bila v LJ porodnisnici na merjenju MV in sem kot bonus dobila UZ v 32. tednu.
Mali je ze obrnjen z glavico navzdol, lezi pa tudi tako, da vcasih cela ritka ven pogleda na desni strani trebuha :)

Meni pa vse kar pojem konca na trebuhu. Vse majcke so po trebuhu flekaste. Sem kot mali otrok.

Papirje za porodnisko in paket (midva sva vzela denar) sem oddala na CSD vceraj. Ja, to gres na CSD v tisti obcini v kateri si ti stalno prijavljena.

Kdaj imas ti rok? Kje bos rodila?
Jaz imam rok 11.4, rodila bom v Ljubljani.

pozdravcek, naja :nosecka:

:kuza:

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Aprilke kuku...
19.2.2005 19:19:39   
beba76
A bi še jaz malo pojamrala?...pa dajmo. Sicer glede nosečnosti nimam kaj jamrat, saj se zelo dobro počutim in če me ne bi matrali žolčni kamni, bi bilo vse suuuper:). Sicer pa sem se tudi na te bolečine že tako navadila, da ni ne vam kake panike, edino če me vse neha bolet, mi enostavno nekaj fali...:)-:)-

Trebuh pa je tudi mene začel tak srbet, da se mi meša. Mažem se sicer samo zvečer, čez dan pa veselo čoham. Glede strij sem optimist, saj sem prvo in drugo nosečnost zvozila brez...kar pa še ne pomeni, da bo tudi tokrat tako:ups:

Tudi mi še ne vemo spola in ker sem že imela tri UZ-je, bomo morali počakati do poroda:((. Pa, saj več ni tako dolgo.

Kilce pa so tak: do 25. tedna sem pridelala 8 kg, takrat so mi našli te ljube kamne in zaradi stroge diete so kile obstale. Mislim, da tudi do konca več ne bo kakih sprememb, saj skoraj nič ne jem oz. same lahke stvari. Mi po eni strani kar ustreza, da je tako, saj mam iz prvih dveh nosečnosti slabe izkušnje s kilažo (+26 in +27 kg:((:(()

Lepo se imejte in se beremo!

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Aprilke kuku...
19.2.2005 20:10:15   
m_m

Uf, pol nisem sam js štorasta. Iz rok mi pade glih vse kar primem. V postli se pa obračam ko slon. Rajš spim na enmu boku, pa čeprav me vse boli, kot pa da bi se obrnla. Rok mam 24. aprila. Sam je G reku, da je možnost da bo tut kaka dva tedna prej. Šla bom pa v Slovenj Gradec.

Naja31 kaj ti je pa vse povedu na morfologiji? Kuk ti je vidu spol? Pr men ma skos nogice skupi pa preveč se še premika, da bi lahk vidu. No razen če vi si vzel pol ure.

Beba76 a tatretji je? Vau. Občudujem vas, ki jim mate več kot je SLOpovprečje. Pa še kamni... Ej kuk ti je pa ratal dol spravt kilce od prvih dveh? Js si bom ornk trening organizirala.

Sminc kje si? A še odlašaš s selitvijo? No upam, da ti ni preveč dolgcajt. Js kar odlašam z učenjem. Sam jutr pa res začnem.

A je še kakšna, ki pridno študira s trebuščkom?

Maja

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Aprilke kuku...
19.2.2005 20:33:39   
beba76
Maja, jaz mam pa mal pred tabo PDP, ha-ha!!
6.4. so mi napovedali, a je :duda: po UZ-ju zmerom prehiteval za dva tedna. No, pa ne upajmo preveč, da se še ne bom kje po roku s trebuščkom oglašala...

Moj-a ma tudi zmerom nogice skupaj. Kaj češ, po mamici :)-:)-:)-:)-:)-:)-

Kilce so sprva malo kar šle dol - 10 že v porodnišnici, za kakih 5-8 pa se je bilo treba kar ornk potrudit in odpovedovat temu in onemu. Sicer pa se mene ful hitro vse prime, tak da moram zmerom pazit pri hrani in sem skor skoz na dieti. V nosečnosti pa sem pač jedla, ko sem bila lačna (pa še parkrat vmes :)-:)-) in rezultati so bli vidni...
Ti kar papcaj, če ti paše. Hudo je, ko bi rad, pa ne smeš :((:((

Maja, a ti greš na EA, al kar po naravni poti?

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Aprilke kuku...
19.2.2005 21:34:45   
SU
Joj, kolk fino, da ste tudi druge s podobnimi "problemi" oz. z "nosečniškimi čari" :)-.
Rok imam 10.4., ampak je G na zadnjem UZ povedalam, da je otroček kar velik (bil je za 34 tednov, jaz pa noseča 32) in bo verjetno kaj prej ali pa bo kar velik... Jaz sem se prijavila, da naj bo raje kar malce prej! :)-:)-
Hja...spanje...Vsakič, ko se obrnem, se zbudim! Pa lulat grem skoraj vsako noč vsaj enkrat! :zmeden2:
Sicer pa sem pridelala, do zadnjega pregleda, 10,5kg. In v zadnjem mesecu "le" 0,5 kg - sem bla kar ponosna nase. Upam, da bo tako tudi tja do konca-ene 3 kg še sprejmem, potem pa raje ne bi več.
Me pa enako, kot nekatere od vas, navdaja občutek neizmernega veselja, potem pa hkrati tudi malce strahu! Moram se še psihično pripravit, da mora ta bebika tudi "nekako ven prit'"!! :)-:)-:)-
Nabavljeno imava večinoma vse, razen posteljice in kozmetike! Cotke pa začnem prati in likati v kratkem, zdaj ko sem končno doma, vse do "dneva D"!:bravo:

Aprilke, držite se! Pa pred "D-dnevi" se lahko še kar beremo in pišemo, da skupaj preguramo takšne in drugačne "zagate", ki nas mučijo (in nas še bodo)!
LP, Saša (32,6/7)

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Aprilke kuku...
20.2.2005 9:24:33   
lunca77
pozdravljene punce!

mene tud tele kilce mal matrajo, sem že skor svojega dragega ujela. pa ko mu sedim na kolenih se neki prtožuje tko da komaj čakam, da bomo spet malce lažji. zaenkrat sem še v službi (še 14 dni) pa še en izpit mam za podelat pol pa na zaslužen počitek, ampak kakor mi pripovedujejo ne za dolgo pa nič hudega. mali brcs in skače ko :hudicek:tko da sem včeraj ko je mel bolj miren dan kr mal paniko zagnala. zdej se že počasi mal mudi in je že treba rihtat porodniško pa vse papirje pa še vedno ne vem al v ljubljano al postojno z ali brez epiduralne? skratka upam, da me ne bo kaj prehitelo ker še skoraj nič nimam doma. bo treba še v ikeo mal pogledat pa previjalno dat delat pa tko naprej.

uživajte lunca77

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Aprilke kuku...
20.2.2005 10:06:22   
Naja31
Maja,

ta druga morfologija ni bila nic posebnega.
Pogledal je kako lezi, ce je se vedno fantek, srcek, ledvica, izmeril je obseg glave, trebuscka in dolzino stegnenice. To je pa tudi vse. Ma, cisto navaden UZ.
Malo me skrbi, ker je rekel, da ima malo vecjo glavico, ampak da naj bi to bilo pri fantkih normalno. Moram naslednjic se mojo G opozoriti.

Lp, Naja

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Aprilke kuku...
20.2.2005 12:00:39   
sminc
Oj, jaz sem tudi tu. Saj sem vsak dan gor a ce nimam problemov poskusam cim manj jamrat. Sem 31 /1 dan:nosecka:, zredila sem se za 8 kg pa se počutim že kot trije:sloncek: skupaj. To zategovanje iz vseh strani res ni prijetno. Selim se enkrat marca, Zavlačujem s tem ni kaj. Ma matra me ker grem daleč (250 km), ker mam vse prijatelje tukaj, ne poznam dosti dolenjk/cev, pa upam da jih bom. Tak mali kulturni šok bom doživela, zato pa čakam marec, pol bom pa itak mela dosti dela z pripravki na mojo pikico.
Za porodnišnico še razmišljam, na vsak načim bi z EA, zato sem sla na pogovor v Postojno, pol pa sem v materinski v Novem mestu zvedela da se da zmenit z DR.Maxlom. Poklicala sem ga in je rekel da je. Tak da- ne vem. Če bi blo 99 %... Porodne sobe majo pa full lepe in babica Metka je bla zakom na predavanjih.
Jutri mam prvič G v Novem mestu- DR.Mihajlovič Stanislav. Mate kake izkušnje z njim?

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Aprilke kuku...
20.2.2005 12:54:55   
Nia
Helo!

Evo tut jaz že nestrpno pričakujem svojo binco :bravo: Nosečnost prenašam fino, so pa dnevi- glavobol, krči, utrujenost, pa bruhat sem kr nekaj spet začela. Pojma nimam, mogoče je že tak malo prostora v trebuhu, da gre vse težje dol.

Kile napredujejo spektakularno... več kot 12 sem jih pridelala in nič ne kaže da bi se kaj ustavilo. Počutim se obupno. Spim - NE ker je vsak premik težava in napor. Ko je treba vstat se valim na bok kot :sloncek:. Skratka KOMAJ čakam da bo dete tu, pa bomo začeli nekaj delat na tem.

Zaenkrat še pridno obiskujem materinsko šolo, doma pa vadim dihanje in telovadim. Kr nekaj strah me je postalo zdaj ko se bližamo h koncu. Čeprav nikoli v življenju nisem imela takega občutka sem zdaj spoznala, da imam dejansko nizek prag bolečine. Študiram na EA.

Meni je rekla G da ne bo dala več UZ :zmeden2:. Mela sem dva in to je to. NITI ENE SLIKE mi niso dali od dojenčka. Zmeraj je blo nekaj narobe z aparatom, pa prevelka gužva... ful sem žalostna zarad tega. Tak, da bom enga mogla plačat, če bom htela več.

Stvari so v glavnem doma samo če cotke falijo. Težko je kr ne vem spola, pa imam že zdaj vso postelnino, pa odeje v rumeni barvi. Sej ne gre za roza - modro varianto, samo če so še motivi tak očitni metulji- avto :zmeden:

Ma čim manj komplicirat.
LP Maja 31 3/7 in bincika:duda:

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Aprilke kuku...
20.2.2005 20:32:30   
boromea*
pozdravljene Aprilke!9nebesa

jaz imam rok 19.04.05 in kar ne morem verjet, da je to že takooo blizu... pride dan ko me je malček strah pa nato dan ko komaj čakam D dan skratka mešano.:zmeden:
Kile ah kile kljub temu da se tehtam napol gola in tešče mi nič všeč kar vidim:nosecka: pridelala sem si že 13 kg ( joj bo moj G spet siten...) ja kaj čem res ne vem od kje se je vse to napopalo( hmhmm no ja n;)o)
Drugače pa kar gre --samo sopihamo in stokamo -ob povečani telesni aktivnosti, kot kak star parnik..

Ne vem od česa ampak med rebri - ne vem kako bi bolj natančno opisala - imam zelo neprijetne bolečine,:( tako m enekaj stiska in boli :zmeden: še katera mogoče kaj podobnega?
Drugače pa odštevam dneve do dopusta in nato do porodniškega dopusta mislim, da mi bo zdaj pa že kar pasalo biti doma in se malo pocrkljati in počivati...pa kupit še zadnje malenkosti pa vse pripravit..

Vsem čim lepše nosečniške dneve pa se pišemo....
zdaj pa gremo na novo rundo likanja ueee...:)-

boromea:metulj:

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Aprilke kuku...
20.2.2005 21:59:24   
beba76
A ti že likaš? Vau, si pridna!!! Jaz si vsak dan govorim, da bo treba vse oprat, pol pa zlikat, pa še mi ni ratalo...:ups:

Mene tudi boli med oz. pod rebri na desni strani, samo jaz za razliko od tebe vem, da so vzrok žolčni kamni. Čemu bi pa človek pripisal tvojo bolečino, pa:zmeden2:

Eh, pozna je že urca, pa bo treba mal počivat.

Nočko,pa se beremo jutri:)

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Aprilke kuku...
21.2.2005 9:19:03   
anne
Kot vidim, imamo vse aprilke podobne tegobe :)-:)-

PDP imam 26.04.05, pa tudi jaz upam, da bo nekoliko prej, ker so mi povedali, da :duda: ža za 2 tedna prehiteva v teži.

DRugače se počutim vredu, le hodit ne morem kaj dosti, ker mi takoj trebuh otrdi :( , zato so nakupi nekoliko oteženi. Nabavit moram samo še kozmetiko in cotke za :duda: . Pa pol vse oprat in zlikat.....

Pa kile mi grejo na živce, tako da študiram, da bi si po porodu kakšen orbitrek nabavila, pa malo doma pomigala. Da mi poleti na morju ne bo tako hudo v kopalkah.

Pa še voda se mi nabira v telesu. Kar se lepo vidi na mojem obrazu, rokah in gležnjih. Pa prav nadležno mi je kam iti.Komaj se prepognem, da se obujem, pa da ne govorim med spanjem, kakšna muke mi je, ko se moram obrnit :(.

Zdaj pa grem na zajtrk.

:nosecka: aprilčice, uživajte.

anne 30 6/7

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Aprilke kuku...
21.2.2005 10:18:42   
m_m

Beba76 Mal z zamudo :ups: ker smo mel včeri obiske, pa sem bla pol čist hin.

EA bo verjetno potrebno nardit, pa ne ker bi me blo tak strah bolečin, ampak zaradi dioptrije. Mam kar visoko. Mela sem pregled pri okulistu in je reku, da ne vidi nekih problemov, da ne bi moglo it po naravni poti (druga možnost, ki niti ni na izbiro, je planiran carski rez). Tak da sem si mal oddahnla. Se bom mogla it mal pozanimat v porodnišnico kak je z EA.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Aprilke kuku...
21.2.2005 12:05:51   
lunca77
ja vem pohitet pohitet. ampak kr odlašam k se mi zdi da je še fuuul časa pa ga ni. že zdej se kr matram, da hodim v službo. mam pa v petek v mariboru en izpit pol bova pa z mojim kr nadaljevala še do ikee. previjalna se že dela, lupinco pa voziček mamo. počasi, veš tele moški nimajo glih občutka da smo zdej res že bolj počasne:sloncek:.
moj dragi mi pravi da sem k en pingvin :( ko racam na stranišče - evo podpore.
me pa razjezijo tele ginekologi smotani, men je cel album našega malega (al pa male) nardila enim pa nč. :hudicek:
moj:kuza:je čist navdušen nad snegom in rije po njemu pa ga liže in skače. sem mu kr mal fauš - sem zadnjič probala stoječi avtobus ulovit pa sem po desetih metrih odnehala:zmeden:
moja bebica:duda:je pridna in se kobaca mal po mehurju pa po ledvicah mal po rebrih ma cel žur:bravo:

uživajte :nosecka: še zadnje mesece in dneve

lunca77 :nosecka:+:duda:32t+1d

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Aprilke kuku...
26.2.2005 16:50:49   
boromea*
pozdravček!

ma ste mislile , da sem tako pridna pa, da likam že za bebico:duda: al kaj jajaaa to bom najbrž en teden pred porodom( pa bog ne daj, da me preseneti kaj prej ker imam še tooollk stvari za uredit ):zmeden: do takrat pa likam enkrat na svete čase najino perilo in to takrat ko omare ne morem več normalno zapret ...
še en teden službe potem pa gnezdenje...

blagor tebi Lunca k maš cel album jaz imam tako skopo zbirko da mi je kar zoprno ampak bom pol nadoknadla...9nebesa;)

Tale moj mali nagajivček tudi tako pridno kobaca in skače - dobesedno-po vseh mojih notranjih organih tako da se včasih počutim kot kaka vreča v kateri je pomotoma zaprt kak puppy ..:kuza:

Danes sem bila pri frizerju ( konnčno sem bila že kot metla) in mi je tamkajšna frizerka razlagala kako je neki nosečki pri njih voda odtekla in pol sem vees čas molila, da naj me že hitro spedena - da grem domov in da se mi ne zgodi kaj podobnega ... si predstavljate z folijo v laseh pa hop v porodnišnico???

Ste že vse izbrale imena in a veste za spol??:metulj:

Kaj pa vozički - berem, da jih večinoma že imate? midva morava zdaj v roku 14 dni iti ponj. katere pa imaste in na osnovi česa ste se odločile za ravno tega?

No zdaj p ane bom več spraševala grem na eno :kava: takoo mi je zadišala.

uživajte maximalno :metulj:

Boromea:metulj:

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?