Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 12:30:58
|
|
|
|
Marogica
|
Če misliš pinije, ker jaz izraza pinjole ne poznam, potem jih jaz uporabljam kar tako, da jih jem, ker jih obožujem ali pa jih dam v pesto genovese(omaka za testenine). Drugače je pa bolj "bogo" z mojimi izkušnjami
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 12:35:08
|
|
|
|
Volga
|
pinije, IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Če misliš pinije, ker jaz izraza pinjole ne poznam, potem jih jaz uporabljam kar tako, da jih jem, ker jih obožujem ali pa jih dam v pesto genovese(omaka za testenine). Drugače je pa bolj "bogo" z mojimi izkušnjami Piše, da pinija je bor, pinjola pa seme bora, torej to, kar jemo. Pa saj ni panike, itak se razumemo. pa daj, maroga, ne mi zdaj teme posrat, plis, k saj veš, kjer si ti pa kjer sem jaz, je vedno samo sranje
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 12:53:02
|
|
|
|
Katey
|
Jaz jih prepražim in dam na solato, ne na zeleno ampak na rukolo, pa olivno olje, balzamični kis, češnjevi paradižniki in na koščke narezan popečen piščanec, je prov super. Lahko jih daš pa zraven morske hrane, pa men so tud v tem primeru boljše prepražene.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.5.2008 12:57:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 15:19:58
|
|
|
|
Paštetka
|
narediš meso za sesekljano pečenko (origano, meso, gorčico, staro žemljo, 2 jajci) fila: blitva ali listi špinače sesekljan česen pinjole feta sir za prilogo skuhaš napol krompir in ga nato vržeš zraven k pečenki pečt
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.5.2008 15:30:24 >
_____________________________
http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 15:47:34
|
|
|
|
Jessy
|
Sicer jih sama nikoli ne pripravljam, sem jih pa jedla na enmu kmečkemu turizmu. So bile na zelo mladi špinači (surovi, da ne bo pomote - kot solata), pinjole so zagotovo prepražili, potem je bilo pa vse skupaj okisano pa potreseno s sveže naribanim parmezanom. Izredno dobro! So pa naredili tudi neko hrano, ki je izgledala kot lazanja, notri paso bile pinjole, pa kisla smetana, pa nekaj zelenjave. Mmmmm, božansko....
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 15:52:27
|
|
|
|
rija
|
pečen treviški radič z balzamičnim kisom in pinjolami
_____________________________
...vox populi...
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 16:20:18
|
|
|
|
Marogica
|
Pa res nisem vedela, da se reče pinjole.. Je to stara švicarska "šola", kjer rečejo Pinien, pa sem si kar po domače prevedla... Njami.....aja, pa pir paše zraven....
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 28.5.2008 20:31:52
|
|
|
|
gruška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy ..., sem jih pa jedla na enmu kmečkemu turizmu. So bile na zelo mladi špinači (surovi, da ne bo pomote - kot solata), pinjole so zagotovo prepražili, potem je bilo pa vse skupaj okisano pa potreseno s sveže naribanim parmezanom. Izredno dobro! So pa naredili tudi neko hrano, ki je izgledala kot lazanja, notri paso bile pinjole, pa kisla smetana, pa nekaj zelenjave. Mmmmm, božansko.... Na Kurenu, a ne? Tam res delajo vse živo iz pinjol in je noro dobro.
_____________________________
Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 29.5.2008 12:39:05
|
|
|
|
januskica
|
moja babica daje ponavadi pinjole v orehovo potico in so res super. je za spobat.
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 29.5.2008 12:41:10
|
|
|
|
Volga
|
Še vedno jih nisem sprobala. Balzamični kis mi na ni v redu, ga imam doma že nekaj časa, pa se mi zdi, da ga bom stran vrgla. Baj d vej, kako jih prepražite? Kar samo na teflonu ali malo olja date v ponev?
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 29.5.2008 13:08:17
|
|
|
|
Katey
|
Samo na teflonki, brez olja. Mora biti pa precej segreta, prepražiš jih toliko da malo potemnijo, če jih prveč zagrenijo.
|
|
|
|
RE: Kje vse uporabljate pinjole? 30.5.2008 22:03:56
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: gruška IZVIRNO SPOROČILO: Jessy ..., sem jih pa jedla na enmu kmečkemu turizmu. So bile na zelo mladi špinači (surovi, da ne bo pomote - kot solata), pinjole so zagotovo prepražili, potem je bilo pa vse skupaj okisano pa potreseno s sveže naribanim parmezanom. Izredno dobro! So pa naredili tudi neko hrano, ki je izgledala kot lazanja, notri paso bile pinjole, pa kisla smetana, pa nekaj zelenjave. Mmmmm, božansko.... Na Kurenu, a ne? Tam res delajo vse živo iz pinjol in je noro dobro. Le kako si uganila? Itak! Tam imajo res doro dobre jedi!!!
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?