|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fimoza
26.5.2008 17:50:33   
Anonimen
 Prvič, ko sva mela s partnerjem spolne odnose, sem takoj opazila da je obrezan in valda mu ne bom takoj rekla:"Kako to, da maš obrezanega?". V bistvu je meni to še bolj všeč-bolj čisto je vseskupaj. No, vglavnem sva pol kak mesec po tistem le spregovorila in mi začne razlagat, da je mel fimozo in da je čakal do 18ega leta, da si je šel to operirat in meni nič jasno?!?!Kako do 18? Je reku, da se mu je začelo slabšat pri 15ih in je pol čakal revež do 18ega leta, ker ga je blo sram staršev.
Vse štekam, da ma pač drugačen odnos do staršev kot jst-sam še vseeno me zanima kakšno vedenje morajo imet starši da otroka pripeljejo do tega da se muči 3 leta, sam zato da jim pač nebi povedal za kaj se gre. MEne je to osebno šokiralo in upam, da moji otroci takih stvari ne bojo nikoli skrivali pred mano...Sej bi jim lahko rekel da ma pač težave in da mora na operacijo,pa bi jim lepo povedal da jim bo zdravnik povedal za kaj se gre. Sam je reku, da pri njih doma je praktično vse tabu tema...
To sm spisala samo zato, da vas vprašam ali se vam zdi, da je to normalno? ČE je kak moški na vezi, bi tudi rada vedla njegovo mnenje-če bi tudi sam toliko let trpel sam zato da ne pove staršem-on ni mogel niti normalno lulat,med samozadovoljevanjem ni imel izliva...mislimmm...živa katastrofa-ne vem no?!?!?!?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fimoza
26.5.2008 19:26:36   
KOLIBRI
Kaj je to fimoza? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.5.2008 19:30:06   
Anonimen
si pogledaš na internetu...v bistvu se kužica na penisu zaraste in sploh ne moreš met normalne erekcije ker ti ...ne vem kako bi rekla-kapica od penisa ne more vn iz kožice praktično-to majo dostikrat majhni otroci-ko pravijo da jim kožica poči ko so majhni in tisti ki imajo fimozo-jim pač ne poči-prekriva kapico. Groza v glavne-na netu si lahko pogledaš slike kako to zgleda.
Da povem še to da ni imel izpita za avto in se je iz operacije, s povitim penisom peljal na skuterju nazaj domov...KATASTROFA!!!!

(odgovor članu KOLIBRI)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.5.2008 19:30:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI

Kaj je to fimoza? user posted image

Fimozo ima moški, ki ne more potegniti kožice preko glavice penisa.

(odgovor članu KOLIBRI)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.5.2008 19:31:40   
Anonimen
Ops, si že odgovorila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2008 6:36:36   
srki
A se fimoza ne pokaže že zelo zgodaj, pri dojenčkih oz. otrocih? Pri nas je vidna in prisotna že skozi, letos gre na operacijo. Kako to, da pa noben zdravnik ni tega opazil, saj jim vendar pregledujejo tudi tam spodaj? Al se to lahko tudi kasneje naredi? Če ni sam povedal, pa kaj zdaj? Jaz tudi sinu pri 15 letih ne bi šla gledat spolnega organa, če je OK. To se gleda kot majhnemu otroku. Ah, ne vem.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2008 11:51:46   
Anonimen
Kako bolano si pa zdej ti ustrella...ko da sm rekla, da bi mu mama morala gledat spolni organ-kr neki. Pravim samo, da se mi ne zdi normalno, da je tri leta trpel, ker se je sramoval bolezni za katero ni sam kriv-v bistvu si mi s svojim odgovorom povedala vse. Očitno je za nekatere tako tabu tema vse, da otroke vzgojijo tako, da se morajo sramovat tudi bolezni...KATASTROFA!

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2008 12:23:00   
Anonimen
Glej, predstavljaj si, da imaš sina starega 15 let in ti reče: mami z mojim lulčkom je nekaj narobe...itak, da bi vsaka mama (ali oče) hotel pogledati kaj je narobe; logično je, da sin ne bi hotel pokazat, ker bi mu bilo nerodno. ...to, da si ga ne more zdrkat bi brez sramu in še v najstniških letih zelo težko povedal svojim staršem. Predvidevam, da tudi tvoj partner ni povedal samo in zgolj iz tega razloga. Smo pa punce drugačne od fantov... Zakaj pa delaš slona iz muhe pa ne vem.

< Sporočilo je popravil caffee -- 27.5.2008 12:27:21 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2008 14:21:07   
softic
Tale tema pa je zanimiva. Moj bivši mož je tudi imel takšen problem s kožico, vendar ni nikoli jamral, da ga kaj boli, normalno je šel scat in tudi seksal. Najin sin pa je bil obrzan pri treh letih. Sedaj je vse OK pri 18.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2008 15:24:08   
Anonimen
Jst sm sam hotla rečt, da bi moral it na operacijo in nebi bilo potrbno reči da ima fimozo...Jst bi svojemu očetu rekla, da moram pač na operacijo in da mi je nerodno mu razlagat za kaj se gre in da mu bo že zdravnica povedala-in to je to. Nobenih gledanj spolnih organov in raznih bedarij. Skrivanje takih zadev je pa zame živa bedastoča-sej se vendar gre za zdravje...

(odgovor članu softic)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2008 20:25:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jst sm sam hotla rečt, da bi moral it na operacijo in nebi bilo potrbno reči da ima fimozo...Jst bi svojemu očetu rekla, da moram pač na operacijo in da mi je nerodno mu razlagat za kaj se gre in da mu bo že zdravnica povedala-in to je to. Nobenih gledanj spolnih organov in raznih bedarij. Skrivanje takih zadev je pa zame živa bedastoča-sej se vendar gre za zdravje...

ja potem je pa problem v tvojem partnerju in ne v njegovih starših!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2008 8:40:54   
~Biba~
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

ja potem je pa problem v tvojem partnerju in ne v njegovih starših!

Zakaj bi bil problem v partnerju? Saj mu starši niso dali vedet, da se lahko o vsem pogovori z njimi
Je res, da smo v času pubertete, še bolj sramežljivi; kar se tiče spolnosti ipd tem; seveda so starši zadnji s katerimi se bi o tem pogovarjali. Ampak, če starši dajo vedet, da se o teh stvareh, lahko pogovorijo; bi jim, njen fant slej ko prej; poln nelagodja in sramu( vem, tega mu ni treba) vseeno zaupal probleme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2008 20:58:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kleja

Zakaj bi bil problem v partnerju? Saj mu starši niso dali vedet, da se lahko o vsem pogovori z njimi
Je res, da smo v času pubertete, še bolj sramežljivi; kar se tiče spolnosti ipd tem; seveda so starši zadnji s katerimi se bi o tem pogovarjali. Ampak, če starši dajo vedet, da se o teh stvareh, lahko pogovorijo; bi jim, njen fant slej ko prej; poln nelagodja in sramu( vem, tega mu ni treba) vseeno zaupal probleme.

Ja, in kako veš, da so mu dejansko dali vedeti, da se o teh stvareh nočejo pogovarjati?!

Mislim, kako lahko brez utemeljenih razlogov udrihate po starših? Si predstavljate, da bo čez 20-30 let npr. vaša snaha "udrihala" po vas, brez kakršnega koli utemeljenega razloga - zgolj na podlagi sumničenj?
Kakšni ljudje vendar ste, da določite starše za krivce? Jz, kot mati se trudim za svojega otroka delati najboljše kakor znam.

Me pa zelo zanima, kaj bi si mislil partner od te anonimne ki je o fimozi objavila to temo? Kaj mislite, kaj si misli?

(odgovor članu ~Biba~)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.6.2008 10:01:56   
Anonimen
Nič ne udriham po njegovih starših-ne mi zdej tuki neki pametna bit. Pravim samo, da so pač za moje pojme to čudno izvedli, ker je pri njih "sramota" čisto vse in jst pač štekam, da se npr o spolnosti ne govori al kakorkoli-sam ne štekam pa, da se ne govori o bolezni-pa kakršnakoli da je...
Tko da dej če mislite s tem pametovanjem utrujat in neke bedne izjavljat-raje ne. Dovolj mi je tega, da non-stop neki obračate besede in če bi rekla da mam žulj na nogi bi pol izpadlo da sm nekoga pohodla in zbrcala al da to sploh ni žulj, ampak da sm nekoga ubila...kr neki res.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
1.6.2008 10:04:01   
Anonimen
Me pa zelo zanima, kaj bi si mislil partner od te anonimne ki je o fimozi objavila to temo? Kaj mislite, kaj si misli?

Ma si "pametna" ej...res! Si se pa potrudla, da si spisala take bedarije ne?! Mislim svašta kak folk ej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.6.2008 14:12:17   
Anonimen

Zakaj si pa potem anonimna, če fimoza bolezen o kateri se odkrito in brez sramu pogovarja?

Sicer pa sem hotela samo oči odpreti tebi in tebi podobno mislečim. Če prej ne, me boš razumela, ko boš imela svoje otoke in tvoji otroci svoje partnerje. Sicer pa; najlažje je iskat v drugih razloge ...., torej, ja, v drugih je največji "problem".

< Sporočilo je popravil caffee -- 1.6.2008 14:16:02 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.6.2008 7:31:04   
srki

Kako bolano si pa zdej ti ustrella...ko da sm rekla, da bi mu mama morala gledat spolni organ-kr neki. Pravim samo, da se mi ne zdi normalno, da je tri leta trpel, ker se je sramoval bolezni za katero ni sam kriv-v bistvu si mi s svojim odgovorom povedala vse. Očitno je za nekatere tako tabu tema vse, da otroke vzgojijo tako, da se morajo sramovat tudi bolezni...KATASTROFA!

Ti si pa tako bolana, da ne razumeš, kaj hočem povedati.

Pa ti bom še enkrat!

Zanimalo me je samo to, ali fimoza nastane oz. je prisotna že od samega začetka, ali se fimoza pojavi šele npr. pri 15 letih. Ne pa, da je sramotno, da bi mu mama to pregledovala. In zame ni to noben tabu, z razkiko od tebe, ki se s takimi izjavami skrivaš pod anonimno.

Če te že zanima, se pred otrokom ne skrivam, ko se preoblačim, pa tudi za to, ker ima fimozo, sem nekaj ukrenila.

Pa tudi jaz ne krivim staršev, ker kot že rečeno, ne vem, kdaj se mu je to pojavilo. Če je pa pri teh letih trpel, pa kaj čmo zdaj mi. Saj pravim, na sistematskih, vsaj pri nas je bilo tako, so fantom tudi lulčke pregledovali, verjetno ravno zaradi tega.

Če pa še vedno misliš, da imam bolane izjave, ne bolne, pa mi kar priporoči enega strokovnjakauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.6.2008 9:31:51   
Anonimen
srki, ti si čudna!

....tko kt jz....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.6.2008 9:34:58   
~Biba~
no, no..

kofe verjamem, da se trudiš bit kar se da dober starš...ampak včasih tudi staršem spodleti; če se striktno držijo svojih prepričanj..morda je v primeru anonimne, to prepričanje glede tega, da je vse kar se tiče spolnosti tabu.
Vsi starši se po svojih močeh trudijo...a nihče ni popoln. To nepopolnost, itaki opazijo le zunanji opazovalci. In v tem primeru je to bila anonimna. Povedala nam je eno stran zgodbe, žal je tako, da zgodbo, s strani staršev ni mogoče slišat.  Saj jih ne poznamo; predstavila nam jih je anonimna; ki pri predstavi sigurnno ni bila objektivna....Vsi pa preveč hitro sodimo.
Ne se kregatuser posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.6.2008 9:40:18   
srki
Itak, caffe, itak. Pa bolana sem tudi oz. moje izjave.

Kleja, saj se nič ne kregamo. Samo meni še vedno ni jasno, če je ta fant imel probleme s fimozo že kot otrok, pa če jih je imel, zakaj dohtarji ali starši, če so to videli še kot pri majhnem otroku, tega niso sanirali?

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.6.2008 10:14:57   
~Biba~
Pa kaj fimoza se pojavi že pri otroku; ali je možno, da se pojavi pozneje?

Ne verjamem, da če se pojavi fimoza, izključno v otroštvu; da starši in zdravniki niso ničesar ukrenili. A se da to spregledat?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.6.2008 10:20:35   
srki
No saj, ker če bi se mu že kot otroku, bi verjetno že kaj ukrepali. Drugače pa, anonimna, tudi pri naši hiši se nikoli ni odkrito pogovarjalo o seksu in takih stvareh, samo sem pa vseeno imela toliko "pameti", da če bi se mi kaj čudnega dogajalo, da bi pa vsaj mami povedala. Še ko sem  dobila M, me je bilo sram povedati, res.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?