|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gospodinjska pomočnica
14.5.2008 14:25:17   
Pika12345
Pozdravljene,

zanima me, če se je katera od vas pred nastopom porodniškega dopusta zaposlila kot gospodinjska pomočnica? Mene bi zaposlila stara mama pa ne vem koga vprašat. Na csd pravijo, da nimajo prakse na tem področju.
Če katera kej več ve o tej zadevi, bi prosila za kakšno informacijo.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gospodinjska pomočnica
14.5.2008 22:02:01   
mali007
Vpraš na zavodu za zaposlovanje.

(odgovor članu Pika12345)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.5.2008 10:25:18   
katjes
Če misliš, da boš imela kaj višjo porodniško, če se boš pač prej zaposlila - se motiš. Smo pred pol leta praračunavali vse možne kombinacije, kako noseči študentki zrihtati porodniško.
Prišli smo do tega, da do nastopa porodniškega dopusta plačaš toliko prispevkov, kot jih potem dobiš pri porodniški nazaj.
Če pa si urediš na CSD samo "socialno" porodniško, pa dobivaš vsak mesec vsaj malo dohodka.
Malo več si lahko o tem prebereš na tej strani:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.5.2008 14:17:31   
sazi
že če si zaposlena samo 1 dan pred nastopom porodniške dobiš več, kot če nisi, zato se v vsakem primeru splača
namreč, če nisi zaposlena, dobiš starševski dodatek, ki se mi zdi, da je okoli 181,46 EUR, če pa si na dan nastopa porodniške zaposlena si zavarovana za starševsko varstvo in se vzame povprečje zadnjih 12 mesecev, za manjkajoče mesece pa 55% minimalne slovensk plače, ki trenutno znaša 566,53 EUR. Ker plač od prej nimaš, dobiš teh 55% min. plače, kar znese 311,30 EUR, kar je bistveno več, kot pa 181 EUR.

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.5.2008 18:16:49   
Pika12345
Hvala za odgovore.

Sem se danes pozanimala in ima Sazi prav, saj če se vsaj dan pred nastopom porodniške zaposliš prejemaš starševsko nadomestilo, sicer prejmeš le dodatek in razlika se kar pozna.

Lp

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2008 14:34:15   
Beti S
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

že če si zaposlena samo 1 dan pred nastopom porodniške dobiš več, kot če nisi, zato se v vsakem primeru splača
namreč, če nisi zaposlena, dobiš starševski dodatek, ki se mi zdi, da je okoli 181,46 EUR, če pa si na dan nastopa porodniške zaposlena si zavarovana za starševsko varstvo in se vzame povprečje zadnjih 12 mesecev, za manjkajoče mesece pa 55% minimalne slovensk plače, ki trenutno znaša 566,53 EUR. Ker plač od prej nimaš, dobiš teh 55% min. plače, kar znese 311,30 EUR, kar je bistveno več, kot pa 181 EUR.

Za mesece ko nisi zaposlen se upošteva zajamčena in ne minimalna plača. Nevem točno koliko je ma je sigurno za 250 €nižja

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.5.2008 14:41:21   
Beti S
Zajamčena plača znaša 237,73 €.
Isti primer sem imela jst. Zaposlena sem bila 5 mesecev, za ta čas se mi je upoštevala moja plača za ostalih 7 m pa zajamčena. Ko to sešteješ deliš z 12 in dobiš tvoj porodniški.

Moraš imet kar veliko plačo da se ti na koncu kaj pozna, ponavadi se ne splača.

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.5.2008 15:05:07   
sazi
Če ne verjamete - s strani CSD Šiška, ker se mi v zakonu ne da iskat:

Izplačilo starševskega nadomestila ne more biti višje od 2,5-kratnika povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji na podlagi zadnjih znanih uradnih podatkov, niti ne more biti nižje od 55% minimalne plače v Republiki Sloveniji. Izjema je porodniško nadomestilo, pri katerem višina navzgor ni omejena.

No in tu je razlika več kot 100 EUR med starševskim dodatkom in starševskim nadomestilo - v prejšnjem odgovoru sem napisala točne številke, ki veljajo za mesec april 2008 (mogoče je bil celo maj, se ne spomnim več).

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.5.2008 16:00:11   
Pika12345
Sazi ima prav, isto so mi povedali na CSD.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.5.2008 23:19:01   
Zofy
FYI: Minimalna plača je 566,53 EUR bruto in ne neto... 

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.5.2008 11:44:27   
sazi
Minimalna plača je 566,53 EUR bruto in ne neto...

Ja itak. Ampak še vedno je neto od 55% minimalne plače višji od otroškega dodatka.
Otroški dodatek 181 EUR, NETO znesek brez dodatnih olajšav za bruto plačo 311 EUR (to je ccca 55% minimalne plače) pa je 240 EUR - torej si še vedno 60 EUR v plusu.
Pa še s to razliko, da če prejemaš starševski dodatek in bi ti drugače podaljšali porodniško, prejemanja dodatka ne podaljšajo, če pa prejema to minimalno porodniško, pa jo bo prejemala tudi v primeru podaljšanja porodniške, kar se tudi precej pozna.

Torej, na osnovni post - če je le možno, se zaposli prej, ampak se verejtno res ne splača precej prej, da ne plačuješ prispevkov za daljše obdobje za brez veze, glej le, da boš zaposlena pred nastopom porodniške.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?