|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 13:25:10   
SuzanaKK
No, mi smo pa po svoje rešili ta problem. Aljaž je tudi jokal, ko sem ga dala v posteljico, ker se je prebudil. V najino posteljo sem položila dekico, nekajkrat prepognjeno in čez pleničko, ga dala tja, položila na bok, ga malo trepljala po ritki, da je zaspal, potem pa sem vse skupaj z dekico vred prestavila v posteljico in je bilo ok, ker ga nisem zbudila. Sedaj je star 4 mesece, uspavam ga na rokah, mu pojem pesmice, v napol spečem stanju ga položim v posteljico in zaspi kot top. Poskusi, pri nas je delovalo.

Ene mamice sicer dajo malčke budne v posteljico, mu navijejo vrtiljak ali zvezdico in otročki sami zaspijo. Ni to pri nas res ne funkcionira, pa sej mi ni problem ga v naročju uspavat. Aja, pa uvedi čimprej večerno rutino, to je pri nas tudi zelo pomagalo. Ob 19-ih kopanje, potem nega, hranjenje, podiranje kupčka, mami ali ati malo nosita sem in tja in pojeta, vse kar jima pride na misel in Aljažek ob 20-ih navadno (so tudi izjeme, če ga kaj zvija po želodčku) že zaspi.



_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 14:03:30   
racman2
Se strinjam s tabo Maksma.
Moj prvi, ki je zdaj star 3 leta, še vedno ne prespi cele noči, da se ne bi zbudil in tekel v očijevo posteljo do jutra. Ampak je skoz z mano spal, ker se je v posteljci skoz zbujal in je blo meni takrat lažje. Ampak dolgoročno gledano pa bi bilo boljš, če bi ga takoj v posteljico odlagala.
Ta druga, ki bo čez 10 dni stara 4 mesece, pa še ni bila ponoči nikoli zraven mene v postelji, to sem se odločila že takoj v nosečnosti, da bom z njo drugače delala, pa četudi bo na začetku malo težje zame. Tudi dojim jo vedno sede, da ne bi zraven zaspala, ker pri sinu se mi je to pogosto dogajalo.
Zvečer se umijeva, greva v spalnico, jo podojim, nikoli ne zaspi na dojki. Jo dam v posteljico, dudo, ki ji non stop ven pada, jo založim z neko krpico dokler ne zaspi. Včasih zaspi že hitro, včasih tudi pol ure hodim dudo dajat, včasih jo kaj zvija pa malo sitnari. Ampak vedno, ko jo dam v posteljico zaspat, jo ne vzamem več ven. Tudi, če se mi zdi, da bi še jedla, ji dojko ponudim kar v posteljici, da vidim, če bi, pa ponavadi noče. Dostikrat tudi traja da zaspi, ker večji še vedno pozablja, da mora biti takrat tiho, očiju pa to tudi ni pomembno, ker itak on nikoli ne gre k njej, tko da je to večni "fajt", mal sem zašla.

Skratka od 7 tedna spi od 19.30-5, se podoji in nato še do 8h, parkrat se je zgodilo da tudi ob 4h. In včasih se še eno uro ob 5h premetava preden nazaj zaspi, sam jaz je nič ne gnjavim, še dude ji ne dajem, ker me prej zmanjka.
Itak, da pa ima vsak svoj sistem. Jaz sem imela dva čisto različna, pa mi ta sistem bolj odgovarja.

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 14:48:06   
Rožica*
 
Maksma se podpišem pod vse tvoje poste. Tudi jaz mislim oz. sem delala tako.
In priporočam branje Brez joka v spanje.
Pri nas se je obneslo, čeprav je bilo naporno, ker je bil navajen spati samo na rokah, ko sem ga odložila v posteljico ali k sebi v posteljo pa spet jok.
Zelo resno pa sem se odločila uvesti red in rutino nekje po 3 mesecu, ker ko so kolike je to res malo nemogoče.
Zdaj sam zaspi podnevi in zvečer se pocartljava včasih prižgem zvezdico, ga poljubčkam, zaželim lahko noč in odidem.
Sem pa začela tako, da sem ga uspavala na rokah, kot vedno potem pa še nespečega odlagala v posteljico, da je vedel kje je.
Včasih je delovalao, včasih ne. Zdaj pa točno ve, da se tam spi in ga tudi drugače ne odlagam v posteljo, kot samo za spanje.
Upam da bo tako ostalo.

lep dan

< Sporočilo je popravil Rožica* -- 9.5.2008 14:59:17 >

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 14:56:27   
maxi133
Tudi meni se večkrat zgodi, da če dojim leže tako lepo zaspančka, da mi je kar težko jo dvignit in odnest v njeno posteljico. Zanima me pa nekaj: če se zgodi da tako zaspi med dojenjem ali po njem, otroka pustite da kar spi naprej ali podirate kupček. Ti kupčki me včasih kar nervirajo, ker otroka samo prebudijo...user posted image

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 15:31:00   
racman2
Ne podirava kupčka, če zaspi.

(odgovor članu maxi133)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: naše nočno (ne)spanje
10.5.2008 14:17:49   
banki
Niso vsi otroci enaki. Cez dan moras funkcionirat, rabi te tudi starejsi otrok, zato najdi en nacin, da se bos vsaj malo naspala. Ce to pomeni, da bo dojencek spal pri tebi, pac naj, ocitno bolj rabi tvojo blizino. Nas je sedaj 11M in enkrat spi v svoji posteljici celo noc, drugic, ko ga kaj matra pa pri meni-naspati se moramo in tako bo tudi naprej, ker grem cez en teden v sluzbo. In se sploh ne obremenjujem s tem kje spi, glavno da spi. Nasvet bi ti le dala, da poskusaj, da ti ne zaspi na joski-govorim iz izkusenj prijateljice, ki je postala duda na dveh nogah. Crtajte pa se do onemoglosti. Srecno in cim vec kakovostnega spanca.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




tjaša
bonicefa

Jaz mislim da vzamejo vse,,sorry probavam kako se vklučit

haloooooo (72%)

ne vem (28%)


Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!