Paštetka
|
daddy, naj ti povem, da nimaš prav glede tega, da če soočiš s kačo, da strah mine. Sem imela okrog vratu par metrov dolgega pitona in nato še cca.15 gomazečih se kač okrog vratu in me ni bilo niti malo strah, ker sem vedela, da so nestrupene, da je šov in da se mi ne bo nič zgodilo. Na sliki ločim gada od goža, slepca. Ampak v naravi, ne garantiram oz. sem ziher, da jih ne bi, ker takrat postane zame vsaka kača strupena oz vsaj nevarna, pulz pa skoči na 300 in me že ni več. Verjetno bi padel tudi kakšen rekord na 200 metrov. Če bi mi na dvorišče prišel gad, bi pa ziher poklicala očeta ali nekoga, ki bi jo moral ubiti, ker drugače sem 100%, da nikoli več ne bi bila sproščena. Otrok pa ziher ne bi samih pustila na dvorišče še kakšno leto dni. Sploh, da bi pa čakala, da se gospa kača odloči sama oditi? Da bi poklicala kačo sos ali kaj je že? Preden jaz to najdem in oni najdejo nas, kače že zdavnaj ne bi bilo. Ma ni šans in da se prikota nazaj, ko bodo deca zunaj? Japajade. Raje ena mrtva kača in mirni živci in boljša varnost za deco kot pa večen strah in gledanje in iskanje in poslušanje kdaj bo spet sikalo. To, da bi pa z deco čakala da lepo odide kača vstran? Adijo... Mislim, da bi se mojemu 2,5 letniku to zdelo celo zabavno in naslednjič, ko bi prišel ziher v stik s kačo bi jo kolikor ga poznam kljub mojim razlagam in prepovedim bližanja kači, se jo poskusil dotakniti. Saj sploh ne upam pomisliti na to. KAČA? Beži, kolikor te lahko noge nesejo, če je pa doma pa, adijo kača. Žalim slučaj. Sršena pa brez slabe vesti čeprav z velikim strahom in paniko ubijem. Ker če bi vašega soseda med opravljanjem potrebe pičil na rit in bi potem umrl, sem ziher, da se ve tudi ne bi spraševale o tem.