2 Sraki
|
Evo, malo pozno, golaž na brzino v cca 40 min. Vzameš ekonom lonec, na dno daš malo olja, popražiš čebulo in dodaš meso. Zmečeš zraven vse začimbe, ki vam sedejo (lovor, timijan, majaron, česen, sol, gorčico, pelati ...) Je pa fino, da imaš kakšno tako meso, ki ni ravno od stare krave, pleče, ribico. Zaliješ z vodo in zapreš, ko ekonom zapiha oz. ko se dvigne tisti gumb, zmanjšaš na polovico temperaturo in kuhaš še 10 minut. Ko ga odstaviš iz štedilnika počakaš, da se ekonom lahko odpre, torej ne smeš spustiti pare ven prej. Po želji še malo zaliješ z vodo, če želiš imeti več omakce in zgostiš vso zadevo z mešani mrzle vode in nekaj moke (čeravno moka naj ne bi spadala v golaž, je to pač varianta, ki ti prihrani tiste 3 ure kuhanja). Vkuhaš to zadevo v vrel golaž in vuala, zadeva je pripravljena za lačna usta. Men je tak golaž čist o.k. Mu nič ne manjka, je pa precej odvisno od kvalitete mesa. Vso zadevo lahko kuhaš tudi v navadni posodi, le da tam je čas kuhanja nekoliko daljši, tam cca. 1 uro.
|