|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet patronažna?
12.2.2005 17:25:01   
KIRA
willson - čist nič mi ne more povedat, kar že ne vem. po mojem so patronažne čisto odveč, če si dobro pripravljen. žal pa pri nas materinska šola še ni tako daleč, da bi dejansko vzeli dojenčke (lutke) in na njih vadili.
jaz imam nekaj izkušenj že od prej, ostalo sem pa vprašala mamo ali pa vas tle na RR. dajete ODLIČNE nasvete - vsaj ponavadi.
in ko so tako prizkušeni še od mene, jih lahko dam naprej.....
je pa pri vsaki mamici drgač. nekatere rabijo dosti pomoči, ker se je težko znajt na začetku. jaz sem se temeljito pripravila in sploh nisem imela težav glede tega.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Spet patronažna?
12.2.2005 22:31:41   
Pepa-2
kira, ti si pa res.....faca.:)-

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Spet patronažna?
12.2.2005 22:32:03   
Willson
Moje mnenje pa je da, patronažne sestre veliko vejo saj so zato dolgo časa v šolo hodile, prav tako se veliko izobražujejo in pridobivajo hitro najnovejša znanja. Pa tudi izkušene so, saj so vsak dan v stiku z različnimi mamicami in otročki, tako, da imajo veliko več različnih izkušenj z različnimi otroci in so strokovno zelo usposobljne. Hvala bogu, da jih imamo, da še nekdo zraven nas mam skrbi zanaše sončke.To, da pa hodijo gledat bajte pa prvič slišim. Pa tudi, če gledajo saj pa nisi nič v kradla.lp

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Spet patronažna?
12.2.2005 22:43:51   
Pepa-2
mislim, da sta to dve različni stvari. ene so res patronažne sestre - babice, ene pa so medicinske sestre z opravljenim tečajem,... razlika je po moje kar precejšnja. te patronažne je prinesel današnji čas pomanjkanja denarja,... včasih so bile te patronažne samo babice, danes pa so ob desetih pri dojenčku, ob 11. previjajo kakšni babici noge, ob 12. pogledajo, kako je kaj z ubogim dedkom, ki potrebuje masažo zaradi,... in valjda, da ne morejo biti 100% babice.
ampak verjetno je tudi tako, da če babica hoče pomagati, svetovati,... tudi če česa ne ve, vpraša. kot pa pravijo,...sto ljudi, sto čudi,...ne samo med njimi, pač pa tudi med vsemi nami,...pa lep večer.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Spet patronažna?
12.2.2005 23:46:46   
Willson
Pepa iz prve roke ti lahko povem, da so zdajšne patonažne setre, ki obiskujejo dojenčke lahko le tiste, ki imajo ustrezno visoko šolsko izobrazbo. To, da pa obiskujejo tudi druge, pa ni posledica pomanjkanja denarja temveč posledica pomanjkanja dojenčkov. Tako je o baje v Mariboru. Pri meni je bila zelo fajna mlada patronažka, ki je mojo pupico zmeraj pogledala od pet do glave(fontanelo, če je rumena, opazovala je barvo, mišični tonus, nudila pomoč pri dojenju za kar sem ji še danes hvaležna saj je moja :duda: pri 4m polno dojena )lp

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Spet patronažna?
13.2.2005 15:00:41   
KIRA
willson pol maš srečo. kar jaz slišim od kolegic ne delajo drugega ko da pijejo kavo in "tračkajo", kako ima ta, kaj imajo oni... pa saj pravim - da vse zvem, ker se moja mama z nekaterimi pozna (je tudi medicinska sestra, že več kot 30 let!).
patronažne vse povejo okrog: ta in ta ima tega in tega, tako in tako imajo v stanovanju, to in to imajo postravljeno, to in to je zasvinjano (seveda, kaj naj pa je, če ne utegneš skrbet zase, kaj še le za dojenčka, pol bi pa naj imel še tip top gospodinjstvo). po mojem jih to nima čist nič za brigat, pa da tako ljudem v zasebnost posegajo, to je pa sploh mimo.

da mi pa kdo firbec pase v stanovanju - NEPOVABLJEN, to pa sploh ne prenesem. pa da se proba MIMO MENE ZRINT NA SILO - to pa sploh ne. če ona nima olike, jih tudi jaz ne bom mečla - manir namreč. sam naj proba še enkrat prit, še hitrej bo ven letela, kot takrat...

sicer pa se strinjam s pepo imačist prav. pri nas taprave patronažne hodijo samo k takim ki kaj imajo - veze namreč - one izučene pa k navadnim smrtnikom, kot smo mi. PREKMURJE JE NAJMANJ 30 LET ZA OSTALO SLOVENIJO, KAR SE MEDICINE TIČE. zato sem tudi šla v MB rodit, ne pa v našo bolnišnico / porodnišnico.

če bi tu not stopla, ti povem, da bi te kap, kaka je porodnišnica. ko ena umazana luknja. fuj. hvalabogu da sem šla v MB, tam vsaj WC imaš poleg in se umiješ lahko. tu pa je 1 WC na celem hodniku za vse porodnice. pol pa s krvavimi vložki po celem hodniku morjo letat. bljek. v MB tudi ni idealno, daleč od tega, jepa 100 x boljše kot tu.
ampak že spet odstopam od teme. - se opravičujem.

ne pravim da so vse patronažne slabe - upam da ne, pa da imajo vsaj nekaj kulture tudi. ampak jaz je ne rabim in je nisem in je nikoli ne bom rabila. vse kar ona zna, znam jaz tudi. najbolj trapasto pa je, ko ti pride taka, ki še po moćnosti sama otrok nima in ne ve kako in kaj, pa ti samo teorijo klati. ma daj. saj niso vsi dojenčki po istem kopitu delani. otrokova mam ga najboljpozna - njega in njegove potrebe. če je pa bolan, so pa itak tu pediatri....

Lp:rozica::rozica:

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Spet patronažna?
13.2.2005 15:17:17   
mimica
Mislim, da ne moremo vseh metat v enaki koš. Prav tako se mi zdi nepravilno, da rečeš, da je nekdo imel srečo glede nečesa dobrega. Eni pač ne gledajo na ves svet slabo. Sicer pa je total spraševala, če je res, da pride patronažna po 4 mesecu.
Pa še nekaj : bi vam bilo prav, da bi vam nekdo rekel, da nimata pojma kaj delate ? In potem tudi porodničarji nimajo pojma kaj delajo, ker še niso rodili in nikoli ne bodo ? Vsak potrebuje pomoč in nihče še ni prišel pameten in z vsem znanjem na svet, tako da je prav, da imaš pomoč. To je moje mnenje, sicer pa eni res že vse vejo, potem je boljše, da prejmejo nasvet tisti, ki ga zmorejo tudi sprejeti .

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Spet patronažna?
13.2.2005 15:28:24   
KIRA
sej jih ne mečem v en koš. govorim o svojih izkušnjah ve pa o svojih. ste me ve začele napadat, češ da sem negatino nastrojena. a naj lažem ali kaj????
če vas moje mnenje ne zanima, ga pa ne berite, saj ga ni treba upoštevat. vsaka pove svoje, vse si preberemo in to je to. ne vem, kaj se zdaj spet greste. po mojem je willson imela srečo, ker je imela kvalificirano patronažno - vsaj po njenem.
tista ki je k meni prišla, ni niti vprašala po mali. sam firbec je pasla. sem ji sama povedala, da sva v redu, da je mala zdrava, da lepo je itd..
kaj bi si pa ti na mojem mestu mislila o patronažnih? da imajo telepatske sposobnosti in da sploh ne rabijo vprašat? sam zgago hodijo delat pa pika.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Spet patronažna?
13.2.2005 15:43:28   
Anonimen
Samo en medklic: meni se je moški ginekolog vedno zdel malo čuden... Da se odloči za študij nečesa, kar on nima. Mojega ginekologa je naprimer ful fasciniral podatek, ko nisem vedela, ali čutim prve gibe otroka ali ne. Ko sem mu pravila, da je to verjetno to, ko se mi nek zrak po črevesju pretaka, ampak da se mi to itak vedno, tudi ko nisem noseča, je te podatke kar požiral. Ful se mu je zedelo zanimivo. Seveda, ko pa revež ne bo nikoli vedel, kako naj nosečnici pojasni, kako to izgleda. Malo mi je sicer razlagal, pa mu je bilo kar nerodno.
Za patronažne pa verjamem, da so ene sitne in nesposobne, druge pa zelo v redu. Ljudje smo si pač različni, kot na vseh področjih in v življenju nasploh. In nič ni hudega, še zelo prav je, da se izve, kdo ne opravlja dobro svojega dela, posebno če ga vsi plačujemo.

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   Spet patronažna?
13.2.2005 15:47:41   
KIRA
točno tako splišni. hvala za podporo. 100 ljudi in 100 čudi.
eh, pozabimo vse skupaj. ni mi za prepire..

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Spet patronažna?
13.2.2005 23:03:10   
Willson
Tudi, jaz se ne misim kregati. Vsak ima pravico v svoje stanovanje sprejeti kogar hoče. Ampak jaz sem takšna, da še prodajalca knjig ne odslovim, ga lepo poslušam nato pa se lepo zahvalim za obisk, ne pa da bi patronažno sestro dobesedno ven iz hiše metala, saj verjamem, da pridejo z dobrim namenom. Aja v Mariboru pa hodijo še potem med 4 in 5m, 7 in 8m,10 in 11m pa v 2 letu n 3 letu. Lp

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Spet patronažna?
13.2.2005 23:48:30   
tjaga
No, še jaz:
dva otroka, dve patronažni. Prva mahnjena na dojenje, brez posluha za težave, druga razumna, človeška, z obilo pametnih nasvetov.
Pri prvi mi je ostal le slab priokus, da nisem dobra mati, ker otroka ne dojim polno, druga mi je rekla, da naj poskušam, vendar nič na škodo sebe ali otroka. Pa verjemite, ni ga bolj na komot kot imeti mleko vedno s seboj v "kanticah".
Pri četrtem mesecu sta prišli obe. Prva z vprašanjem kako gre dojenje, druga s pohvalo, ker mi je kljub neznanskim težavam uspelo delno ohraniti mleko in seveda s podajanjem nasvetov za naprej, torej uvajanjem goste hrane. Zelo dobri nasveti, ki pa jih lahko upoštevam ali pa tudi ne. Moja stvar.
Je pa tako, veliko vemo, veliko stvari se pozanimamo in jih tako zvemo, veliko stvari pa še ne vemo. In vsak pameten nasvet je dobrodošel. Je pa seveda stvar posameznika ali želi, da mu nekdo nasvete "tala" ali pa tega enostavno ne želi. Se pravi njegova stvar.

Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Spet patronažna?
21.2.2005 8:56:07   
KIRA
viš vilson - kako smo ljudje različni. neki sem iskala, pa sem spet tvoj post brala pa sem se spomnila, da nobenga ne poznam, ki bi zastopnike pustiu nenajavljene v stanovanje.
recimo jaz - če mi pride kdo pred vrata kaj ponujat, rečem: hvala lepa, ne rabimo nič, pa zaprem. saj ne vem s kom imam posla, zakaj bimi pol po stanovanju hodu.
drgač pa če pride kdo najavljen, pa se zmeniva za obisk, pa seveda lepo postežem s kavo ali kako drugo pijačo in je tud vljudno sprejet. resimo enkrat ko je hodu en za zavarovanja nekaj okrog razlagat. sem ga zelo lepo sprejela, mu je blo še nerodno. pa se vseen nisva za tisto zavarovanje odločla.

hočem rečet - v bistvu je tud patronažna "gost", čeprav je mišljeno, da ti pride pomagat. če ne bi bla tok nesramna oz. vsiljiva bi jo mogoče še spustila not, pa kako kavico bi ji tud naredla, ampak tako na hitro, ker v bistvu samo moti, če je ne rabiš. ampak sem jo že na vratih vidla, da jo je sam firbec in da nima manir, pa sem jo kar doslovila. res se vam zdi grdo, mogoče bi se dalo bolj na fini način, ampak jaz sem jo hotla na hitro odpravit, ker se ije itak mim mene rinla. jinisem dala nič časa za ugovarjanje itd...

če bo pri moji 2 bebici kaka bolj kulturna okrog hodla, jo bom seveda spustila not in se bom z njo vedla kakor se spodobi, čeprav vem da vse okrog "tutivajo". če bi pa spet taka prišla, ki sploh nima dojenčka v glavi ampak vse drugo, bo pa še hitrej na cesti, kot bi se pa uspela zavedat, kaj se z njo dogaja.... me prav zanima, kako mi bojo tokrat poslali...:)-:)-:)-

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Katero ime izbrati?
kimica86

Ne moremo se odločiti.. Pomoč bi prav prišla..

Alina (63%)

Luna (19%)

Aria (18%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!