|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi pregled pri urologu
21.4.2008 8:41:25   
tinkatonka
Pozdravljene!

Moj sinko ima konec maja prvi pregled pri urologu. Kožica mu ne gre čisto dol, ampak po mnenju pediatrinje operacija naj ne bi bila potrebna, ampak naj bi urolog samo odluščil user posted image , ker je kožica dovolj široka, samo zalepljeno je user posted image

Kako izgleda prvi pregled? On to pogleda in že na 1. pregledu poskusi dol potegnit bolj na silo, al te prenaroči in spet čakaš 100 let user posted image

Ali ste nato ostali z otrokom kak dan doma? Da se vsaj malo zaceli ranica? Vem da je potrebno biti po takem posegu zelo previden, da kožico res redno in pravilno dol daješ, da se spet ne zalepi, samo v vrtcu tega ne počnejo, zdaj pa ne vem ali je potrebno ostati z otrokom doma na bolniški/dopustum ali ga je pametno dati vseeno v vrtec?

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 21.4.2008 8:43:05 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi pregled pri urologu
21.4.2008 8:54:27   
mojcaziga
Mi smo, stari sicer 5,5 let, bili pri urologu zaradi zlepljene kožice. Malega je pregledal, potegnil kožico dol do te mere, da je videl stanje in nas naročil čez 6 mesecev, ko bo situacijo razrešil (njegove besede). Prav tako je naredil še enemu prijateljčku iz vrtca. Vsaj pri nas v MB očitno ne vlečejo kar v prvo, ampak dajo malo časa.

lp, Mojca

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2008 9:02:05   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
Kako izgleda prvi pregled? On to pogleda in že na 1. pregledu poskusi dol potegnit bolj na silo, al te prenaroči in spet čakaš 100 let user posted image

Ali ste nato ostali z otrokom kak dan doma? Da se vsaj malo zaceli ranica? Vem da je potrebno biti po takem posegu zelo previden, da kožico res redno in pravilno dol daješ, da se spet ne zalepi, samo v vrtcu tega ne počnejo, zdaj pa ne vem ali je potrebno ostati z otrokom doma na bolniški/dopustum ali ga je pametno dati vseeno v vrtec?

Lp Tina

Mi smo bili, ko je bil otrok star dobro leto in mu je kar takoj kožico na hitro potegnil dol. In res je bilo vse skupaj tako hitro, da jaz sploh nisem niti videla, kaj se dogaja. Mogoče sem se hotela kaj pogovarja ali kaj, pojma nimam, v glavnem nisem vedela, da ima zdravnik sploh namen kaj narediti. Nekaj sva govorila o diagnozi, ki jo je pediatrinja postavila, potem pa kar naenkrat krik otroka in mi ga zdravnik potisne v naročje, naj ga kl sebi stisnem.
To je bilo vse. Potem je dete jokalo še par dni, ko je lulalo, ker najbrž peče. Je pa zdravnik napisal, da naj bi ga umivala s kamilicami, ampak ga nisem, ker se mi je smilil in ga nisme nič matrala. Ker mi je tudi pediatrinja potem na pregledu rekla, da ona svojega sina iz istega razloga tudi ni in se mu ni nič nazaj zaraslo. Pa da po njenih izkušnjah eni umivajo, pa se ravno tako nazaj zaraste, drugi pa ne, pa se ne. Da izgleda ni nekega pravila.

Tako da ga jaz nisme nič matrala. Lepo sem umivala tako kot običajno. Kožico sem pustila na miru. Ni pa takrat še bil v vrtcu. Če bi bil, bi bila par dni z njim doma, ker to res očitno peče in se otrok ne počuti dobro. Če je že starejši, zna tudi lulanje zadrževati ali kaj takega. Zato res bolje, po moje , da ga imaš doma, če lahko.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2008 13:29:48   
Lunc_a
jaz pa ne bom pustila,da otroku kar tako kožico dol potegne .Halo!!
najprej ga bo namazal s kremo,da ne bo tako bolelo in šele takrat bo lahk opotegnil dol

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2008 15:07:14   
petra a
v Lj. naredijo takoj in potem moraš 2x na dan pogledati kožico,nič takega,mislim da ti ni treba zaradi tega ostati doma (vsaj če bodo naredili brez posega)

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2008 19:33:59   
pikipu
Ne vem, če paše moj odgovor zraven, ampak mi smo imeli podobne probleme. Moj sin je bil star 19 mesecev, ko smo bili prvič pri urologu zaradi vnetja in ozke kožice. Urolog ga je pregledal in rekel, da vnetja ni, da ga kožica boli in je rdeča zato, ker je preozka. Predpisal nam je mazilo oz. kremo Locoidon in smo ga morali 2x na dan mazati (nam je točno pokazal). Nam je tudi razložil, da je to kortikosteroidna krema, ki povzroči atrofijo (spremembo) kože do te mere, da se razširi in gre čez glavico. To nam je predpisal zato, da se poskušamo izogniti operaciji. Že po enem tednu mazanja sem opazila, da je kožica začela popuščati. Po štirih tednih smo imeli kontrolo in je šla kožica dol toliko kot pri tej starosti lahko gre. Urolog mi je namreč razložil, da se do petega leta starosti šele popolnoma odlušči in pride ven cela glavica. Je pa treba redno, vsakič, ko ga negujem, "telovaditi" s kožico. In to do petega leta.

Sem pa od kolegic slišala marsikatere zgodbe, tudi to, da so fantkom kar potegnili kožico dol, pa kar je bilo, je bilo, spet druge so povedale, da so šli na operacijo. To je verjetno odvisno od urologa do urologa in njegovega pristopa.

Upam, da sem ti kaj pomagala in srečno!!!

PS: mogoče ga pa poskušaš na pregledu kaj vprašati o mazanju s kremo?

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Osnovne šole Ptuj
sisi77

Katera osnovna šola na Ptuju je najboljša?

OŠ Ljudski vrt (63%)

OŠ Mladika (12%)

OŠ Breg (3%)

OŠ Olga Meglič (12%)

DRUGO (10%)

Število vseh glasov: 73

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!