|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 11:09:09   
Majuska
Saša, komentar zgoraj ni bil mišljen osebo, češ da zdaj so pa vsi brez otrok brezobzirni vozniki. Res pa je, da jih veliko res nima občutka.

Mene je pred nekaj leti rešila intuicija. Cesta prazna in jaz že stopim s pločnika, ko je izza vogala pridivjal nek hud športen avto, šofer seveda precej mlad. Še dobro da sem odskočila nazaj na pločnik, ker ga je zaneslo in me je zgrešil za 15 cm. Totalen šok! Še dobro da sem bila toliko pri sebi, da sem se umaknila, drugače me danes ne  bi bilo več user posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 11:24:12   
Mijavček
ja tale, da sigurno nima otrok, je pa res mal huda....user posted image Kot da pazijo samo tisti, ki imajo otroke....user posted image
Pri nas imamo slepo ulico, kakšnih 6, 7 hiš. V 5-tih hišah so manjši otroci (od 1 - 10 let). Pri nas jih še ni. In med sosedi vlada nepisano in logično pravilo, da se v ulico pripelje "kot po jajcih", saj je tudi ozka in se dva avta skoraj ne moreta srečat. da ne govorim kolikokrat se otroci igrajo blizu ceste ali pa hodijo ob cesti, si hodijo na obisk, z dvorišča na dvorišče... Včasih s starši, starejši pa tudi sami.
In vsem je logično, da pridemo počasi,  razen sosedu, ki živi čisto na koncu ulice, ki zmeraj pridrvi na ful mimo vseh hiš, pa sam ima fantka tam nekje okol 8 let, ki se tud večkrat na ulici igra.
Mene kar strese, ko ga vidim... brez vsakega občutka....user posted image   Ne vem, če mu je že kdo kaj rekel... jaz bi mu, ampak sem ta zadnja priseljena in tudi med mlajšimi.... 

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 12:09:42   
lelaval
Se strinjam s tem, ka rar je napisala Marogica - otroka je potrebno držat. Jaz svoje isto držim za rokico, sami gredo le po stranskih pešpoteh, kjer ni prometa.
Sem pa 2 leti nazaj čakala pred prehodom za pešče najstarejšo (takrat je imela 9 let), ko se je iz šole pripeljala z avtobusom. Preko prehoda je šla še z drugimi pešci (z njo je šla znankina hčera - srednješolka), zato sem jo lahko brez skrbi počakala na drugi strani. Avti so lepo stali v koloni, ko se enemu ni dalo čakat in je zapeljal iz kolone in pritisnil na gas - le korak (ali samo pol koraka) bi naredila, pa bi jo zbil.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 12:20:39   
srki
No, vidiš, taki so pa res budale, ki to namreno naredijo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 12:25:00   
jagoda77
jaz sem enkrat peljala v koloni in na prehodu stoji ena gospa in noben pred mano ji ni ustavil, jaz sem ji pa in kaj je blo s to žensko, name se je drla user posted image  sem odprla okno, pa rekla, da sem ji jaz ustavila, da če ima komu kaj za povedat, naj leti za unimi šoferji pred mano. baba zmešana user posted image

edino kar ne prenesem je to, da folk sploh po Lj leta čez cesto, kot da je prehod središče ceste in včasih ti kdo skoraj na havbo skoči, ko prečka rdečo.

Sicer pa z otroki se vedno za roke držimo, ko gremo čez cesto, pa pogledamo levo in desno in tudi otroke redno opozarjamo, ko včasih kar tako brezglavo hodijo poleg naju, da če sami pa ne bodo nič pogledal. Tako da nekako vcepiš v glavo, da ne glede nato kolk folka gre čez cesto, še vedno moraš sam pogledat, če je vse prazno in oki za prečkanje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 12:35:40   
Naja30
Naju s tamalo je tudi enkrat eden skoraj zbil. Ko je bila še v vozičku. Midve čez zeleno, tip pa čez rdečo. Sem se tako tresla, ko šiba v vetru. Ena gospa, ki mi je prišla nasproti me je spraševala, če je vse v redu. Ma če ne bi bila tako šokirana, da bi pogledala registrsko, bi ga z  veseljem prijavila.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 12:55:21   
malenaa
tolko kot imamo govorit cez voznike avtomobilov, bi lahko rekli se kaksno cez pesce. Sami vidite, predvsem ce vozite, da jih dosti pescev rado izsiljuje, niti pogleda ne levo ne desno, ampak ti dobesedno skoci pred avto. In kdo je tu potem kriv?
tudi mene so ze parkrat skoraj ruknili na prehodu za pesce, enkrat sem mogla pri semaforiziranem prehodu (jaz imela zeleno luc, voznica ne) dobesedno odskocit, ker bi mem baba podrla. pol se je pa se drla nekaj, pa sem ji lepo rekla naj drugic prej na semafor pogleda, preden zapelje,potem se pa dere, ce se ma zakaj. drugic pa sva sle s sestricno cez prehod, cez zeleno seveda, pa izza ovinka pridivja eno tele, ma se dobro da me je ona nazaj potegnila, ker drugace bi joj blo. tip pa seveda naprej pelo, ma se mi zdi da je pol cez kakih 100 m zabremzal. zaradi koga ne ve, zaradi mene ziher ne. mogoce mu je kapnilo kaj bi se lahko zgodilo. upam da mu je to vsaj sola bla.
Aja kaj mi pa gre se ful na zivce. Mamice z vozicki - ma ne me narobe razumet, mi je ful fajn ce ste zunaj z otroci, pa da ste na sprehodu, ker mam ful rada otroke, pa to , ampak ne da se 3 ali 4 mamice skup spravijo potem pa hodijo vstric pa se na glas menijo, in se avtom niti ne umaknejo. ma naj grejo te rajsi na kavo pa se tam napricajo, namesto da okupirajo celo cesto - te so ponavadi vsaj pri nas ful prometne. moje mnenje pac.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 13:56:01   
lelaval
bi lahko rekli se kaksno cez pesce. Sami vidite, predvsem ce vozite, da jih dosti pescev rado izsiljuje, niti pogleda ne levo ne desno, ampak ti dobesedno skoci pred avto. In kdo je tu potem kriv?


S tem se pa strinjam - sploh tam, kjer je le prehod, ni pa semaforja - pripelješ lahko 50, mokro cestišče, pešec pa lepo flegma na cesto user posted image .

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 15:03:06   
Jessy
Še sreča, da se je tako končalo!!!

Drugače pa moram podpreti govor človeka, ki ima te zelo znane avtomobilčke na poligonu - jumicar. Ko on naredi pridigo otrokom pred vožnjo teh avtomobilčkov, jim povdarja, da PEŠCI NIMAJO PREDNOSTI pred avtomobili. Potem pa še utemelji, da zato ne, ker pešec se lahko ustavi z enim samim korakom, avto pa za to potrebuje precej več poti. Še kako se strinjam z njim. Prav zato svojo malčico vedno učim, da naj gre čez cesto šele takrat, ko se avti na obeh straneh ustavijo.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 15:09:45   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: malenaa

Aja kaj mi pa gre se ful na zivce. Mamice z vozicki - ma ne me narobe razumet, mi je ful fajn ce ste zunaj z otroci, pa da ste na sprehodu, ker mam ful rada otroke, pa to , ampak ne da se 3 ali 4 mamice skup spravijo potem pa hodijo vstric pa se na glas menijo, in se avtom niti ne umaknejo. ma naj grejo te rajsi na kavo pa se tam napricajo, namesto da okupirajo celo cesto - te so ponavadi vsaj pri nas ful prometne. moje mnenje pac.



Meni pa tudi to, kose tri naenkrat vštric po pločnih z vozičkih sprehajajo. Kot da so same na svetu user posted image

Drugače pa ja, otroka je treba fejst držat za roko, kadar je v bližini promet. Moj je star 6 let, pa ga še vedno držim za roko.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 15:21:33   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: noe

. V tistim se je pa Vid spustil vozička in začne letet proti pločniku.


Otroka pri teh letih mora za roko držati starš, ne pa da se otrok samo drži vozička. Ker drugače lahko pride do situacije, do katere je prišlo včeraj.   Vsaj mi tako delamo.

Ne morem pa ocenjevati celotne situacije, kje je bil avto, kje pa vi, kar tako po opisanem.


Ja tud jaz ne.... bom povedala pdb situacijo, ko sem npr v vlogi voznice, ko se vozim po cesti, po plocniku pa hodita starejsa gospa in njen pes.... nakar mi pes kar naenkrat skoci pred avto.... itak zbremzam, pa se ustavim pa hitim gledat ce ej s psom vse ok..... nakar skor dobim batine po glavi, da kaj se tam peljem, ce ne vidim da se ona tam sprehaja s psom, da sem nemarna voznica in da kako mam lohk izpit in da bo poklicala policijo, ker ne vidim, da se tam sprehajajo psi in da sem povozila njenga kuzija, ki mu k sreci sploh nic ni blo, ker je bil mrcina.... user posted image  ampak jaz sploh nism vedla kaj naj recem? kaj naj nardim? vozim se po cesti in mi pred avto skoci njen pes, on pa men tkole... pa sploh ga na vrvici ni mela, pol sem bla pa jst kriva... user posted image

ok... to je sploh extrem... una tvoja soferka noe, bi pred prehodom MOGLA ustavt, tko kot bi ti MOGLA npr malcka drzat za roko... in ne samo pri prehodu, ampak vedno ko je cesta zraven... ker nikoli ne ves!?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 15:36:32   
emaa
Tele vozičkarice, ki grejo vštric so mi znane, pa ne, da bi se kakšna umaknila, da bi šle malo ena za drugo, ne moram jaz sigurno okoli po največjem blatu z dvojnim, ker je itak lažji, pa ne vem kaj še. 

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pa kaj je folku ???
18.4.2008 18:39:29   
barika
punca, ne bom te obsojala, samo, ko greš z otrokom čez cesto, ga drži za roko, al ga padej v vozek...drugače pa hvala bogu, da se je srečno končalo!!!
jaz imam pa drugačno situacijo...grem z malim na sprehod, mali v vozeku (itaq, je še premali za pešuser posted image ), grem čez zeleno - na prehodu, pa  mi ena telica (ne morem drugač) kr pot seka..vidla me je, gledala me je, pa kr peljala. al pa te vidijo, da hočeš it med avtomobili čez prehod, pa se ti zanalašč, za drug avto prlima, da ne moreš mim it, potem pa še trobijo za tebojuser posted image user posted image user posted image

nekater je lahko sram da imajo izpit za avto!

Baguska, ona teta bi pa mogla imeti psa privezanega, če hodi po cesti (zaradi varnosti drugih)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
18.4.2008 23:16:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?