|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navajanje na kahlico
14.4.2008 20:22:20   
Timica
Pozdravljene.

Prosim vas za nasvet oz. kako naj navadim svojo 2,5 letno hčerko na kahljico oz. školjo. V bistvu že od 20 meseca hodi na školjko ali kahlico lulat in je brez pleničke. Le ko jo kakat zahteva pleničko. Nobena motivacija in pregovarjanje ne pomaga. Ima mogoče katera podobno izkušnjo in kako ravnati v tem primeru. Jaz za podobno situacijo še nisem slišala.

Prosim vas za nasvete in vaše izkušnje.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Navajanje na kahlico
14.4.2008 20:44:50   
rainbow
Tvoja punca je superuser posted image
morala bi videti mojo že mimo triletnico, bolje, da sem tihouser posted image

je pa moja ta prva tudi nekja časa še hotela kakati v plenico. Ko bo pripravljena, bo že.  Jaz bi bila na tvojem mestu zelo zadovoljna z njo.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2008 22:31:01   
bambam
Jaz mislim, da se ji bo lepga dneva drekec prilepljen na ritko zagraužau in bo problem rešen.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2008 8:55:16   
lelaval
Le ko jo kakat zahteva pleničko.

Moja najmlajša je dolgo isto počela user posted image . Še zvečer, ko sem ji dala svežo pleničko za spat, se je pokakala, pa je pred tem lulala na kahlici in sem jo spraševala, če bo še kakala. Ko je bila samo v hlačkah, pa jo je tiščalo kakat, je hotela pleničko, a sem vztrajala, da greva na kahlico ali na stranišče - mogoče je več motivacije dobila v vrtcu, kot doma, ker je potem naenkrat začela lepo hodit kakat na kahlico.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2008 10:25:01   
MATEJA
Tudi moja oba nečaka sta to počela, za lulat ni bilo nobenih problemov že po dveh in pol letih, za kakat pa... če nismo dali plenice, tudi kakali niso in potem jih je "zaštopalo" pa je bil problem spet vzpostavit normalno kakanje. Pri tavečjem je to trajalo do 3 let in par mesecev, pri tamanjšem pa nekje do 3 let. Tavečji pa je bil smešen in ubogi je letel za nami s plenico v roki in prosil, da mu jo damo gor, se tekel skrit za kavč in se v miru pokakal. Vse ob svojem cajtu, več forsiraš in delaš bum s tega, slabše je. Moj vragolinko pa ima sedaj 22 mesecev, bomo videli poleti, če bo uspeha brez plenice, ma pomojem ne bo nič, ker je trmast in še malo prezgodaj se mi zdi, ne bo razumel. Moje mnenje pa je, da čimmanj obremenjevati otroka in sebe, mu daš pleno gor, ga potem umiješ in ni nerviranja in obremenjevanja ne zate ne zanj... No to je samo moje mnenje...user posted image  Upam, da boste čimprej rešile "problem". LP.

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2008 13:39:31   
aezzy
jest bi zraven dodala vprasanje ali jih navajate tako,da imate vedno isto uro lulanje? vem,se slisi smesno,ker ko te lulat te pac lulat,ni zmerej enako, samo meni je zdravnica rekla,da naj zacnem tako, da jo posedim na kahlo vedno recimo preden gre spati ali takoj ko se zbudi. in ko bo to osvojila,bo vedno rekla za kahlico user posted image ?
zdaj pa se nasa izkusnja: svojo kahlico obcuduje, govori,da je lepa, sedi gor,jo obraca na vse strani,ko pa je treba kaj narest pa vstane in hoce hlace potegnit gor in lula.
medtem ko se je v stranisce ze veckrat polulala tako, da sem jo drzala.
ampak ali ni bolj prakticno, da se sama vsede na kahlo in tam sama sedi?

sem optimist in cakam poletje (avgusta bo stara 2 leti), ko bomo brez plenic. potem bo cudezno zacela lulati in kakati v kahlo. user posted image

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2008 14:59:54   
BrinaS
Tudi nas skoraj triletnik je ze nekaj casa suh (podnevi in ponoci), kaka pa v plenicko. Niti slisati noce za kakanje v stranisce ali v kahlico. In ga ne silim. Ce ga pa vprasas, kdaj bo nehal kakati v plenico, pa rece da takrat ko bo star 3 leta in bo velikuser posted image

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.4.2008 10:01:38   
pikolin
Živjo, tudi moj triletnik niti slišati noče, da bi kakal kam drugam kot v plenico. Ko ga vprašam, kdaj bo kakal v kahlo, suvereno odgovori, da ko bo velik kot ati. Mi smo imeli že z lulanjem kar precej težav, zato ga sploh ne bomo slilili. Bo že, ko se mu bo zdelo varno. Večji problem je, da pozabi na kakanje oz. mu je škoda časa za te procedure in ga moram sama spomnit oz. mu kar nataknit plenico, potem se pa podela. 

(odgovor članu BrinaS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2008 15:43:35   
Mašolina
No, pri nas je ravno obratno. Naša je stara dve leti in dva meseca. Že od 21 meseca brez problema hodi kakat na kahlico. Sama pove in potem leti v stranišče, kjer ima kahlico. Pri lulanju pa se zatakne. Lulamo zjutraj (jo damo mi na kahlico), pa po opoldanskem spancu (plenica ostane suha), sicer pa veselo lula. Smo že poskušali brez, pa s tistimi hlačkami ... Pa je bilo vse polulano. Zdaj čakamo na poletje, ko pravijo, da je lažje. Septembra gre v vrtec, zato upam, da nam bo poleti uspelo.

(odgovor članu pikolin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2008 19:00:21   
Rubin.
kako naj navadim svojo 2,5 letno hčerko na kahljico oz. školjo.

Nikakor. Ko bo zrela za to bo že šla sama. Če pustiš otroku dovolj časa opravi vse sam. Tako je z plazenjem, hojo, opravljanjem velike in male potrebe, hranjenjem, oblačenjem, govorom,...

V bistvu ga ni potrebno tega učit, to so primarne stvari, ki jih osvoji z posnemanjem in ko je njegov čas usvoji tudi to.

Jaz npr. moje male miss nisem nikoli učila hodit in je sama shodila z 12 meseci, prav tako se je sama naučila ravnati z žlico in vilici in pri 2,5 letih zelo lepo je.

Obleče in obuje se sama.

Lepega dne se je odločila, da ne bo imela več pleničke, da hoče sp. hlačke in od takrat nimamo čez dan več plenice.
Nastavek na wc-ju je sicer poznala, ker sem ji ga že prej pokazala, nisem je pa učila ali vadila z njo da mora nanj hodit lulat. Vprašala sem jo, če gre lulat je rekla ja in sem jo posadila nanj. Sedaj, ko začuti, da jo tišči, reče mama lulu in že greva lulat.

Otrok opazuje in se uči, v bistvu se lahko teh osnovih stvari nauči s posnemanjem. Z siljenjem samo zaviramo naravni proces odraščanja.

Edini nasvet, ki ti ga lahko dam je: pusti času čas, dovoli otroku, da dozori.

Noben otrok nima problema z navajanjem na kahlico, problem imamo starši, ker smo neučakani, otrok sam že ve kdaj je pravi čas.

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?