mighi
|
Najprej mighi. Ne sprašuj se, če sem že kdaj prebral plačilno listo, rajši bom jaz tebe vprašal, če sploh veš, koliko sem jih že napisal, ker je računovodstvo že družinska tradicija, sicer ne moj primarni poklic, ampak distikrat pa tuti pristavim svoj delež, tako da jaz tebe vprašam, koliko pokojnine pričakuješ, ko bo prišel čaz zanjo, ko sedaj tako veselo plačuješ za "svojo pokojnino" - z ozirom na to, da so delovne dobe vedno daljše, pokojnine pa vedno nižje? Nekje moje pričakovanje je, moja pokojnina čez cca 60 let in cca 100eur mesečno. Juuuupiiiii. še 50 let bom pridno plačeval, saj bom dobil nazaj, ko bom v pokoju. Ja bom, 5% vplačanega, če bom sploh dočakal. Ne vem koliko si jih napisal, ampak če si jihdosti, zakaj potem tvoje začudenje nad razliko v bruto/neto plači v prejšnjem postu (saj se ve kam gre razlika)??? Pričakujem podobno pokojnino kot si ti napisal (100-200€), zato si varčujem še sam (vzajemci ipd.)... mislim pa da če vsi prenehamo vplačevati pokojnino, tudi upokojenci, ki jo sedaj prejemajo za preteklo delo (400 in več € na mesec) ne dobijo več penzije. Sistem je tak da zdaj plačujemo za naše starše in dedke, ko bomo v penziji bodo naši otroci plačevali za nas (če se ne sesuje prej). DDV mislim, da je v EU podoben, samo ZDA ima nižje končne davke za potrošnike od razvitih držav... oprema za vojsko-normalno da moramo keširat, če smo pa rinli v NATO (še premajhen % BDP-ja namenjamo za to , mimogrede).
|