Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 31.3.2008 10:45:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da v Ljubljani ga. V Kranju ga ne.
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 31.3.2008 11:13:55
|
|
|
|
srki
|
Na žalost vem samo za Ljubljano.
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 31.3.2008 11:24:22
|
|
|
|
Tanik
|
a mi lahko malo razložite, kaj to pomeni? a potem manj plačuješ vrtec, če imaš stanovanjski kredit ali kako?
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 31.3.2008 11:36:36
|
|
|
|
srki
|
Ja, padeš v manjši plačilni razred.
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 9:17:04
|
|
|
|
MiRaNi
|
Mi2 imava leasing za stanovanje. Ali katera ve, če se to tudi upošteva kot kredit? Ker pri dohodnini se ne
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 10:29:52
|
|
|
|
jakaracman
|
V LJ so meni zavrnili prošnjo za zmanjšanje plačila glede na stanj kredit.Razlaga je bila, da kljub stanovanjskemu kreditu nismo socilano ogroženi .Jeb.... naj se!
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 10:31:13
|
|
|
|
miha_b
|
pozdrav ne razumite me napačno pač malo razmišljam (na glas), sicer tudi neumesno vprašanje a vendar se sprašujem, zakaj že nižje plačilo vrtca če imaš kredit? si ne znam razložiti. lp
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 10:44:37
|
|
|
|
frutka_
|
LJ bojda upošteva znižano plačilo vrtca, če imaš kredo za nepremičnino. Znižano plačilo vrtca ne velja v primeru vsakega kredita ampak le stanovanjskega. Zakaj?! Ker je tvoj družinski proračun bolj načet, če imaš 500eur krede kot če ga nimaš. Dobrodošlo se mi zdi tudi to, da v naši občini, v primeru 4tedenske odsotnosti otroka, plačaš 30%cene vrtca. To velja za mesece junij, julij, avgust.
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 10:56:00
|
|
|
|
Jutra
|
IZVIRNO SPOROČILO: miha_b pozdrav ne razumite me napačno pač malo razmišljam (na glas), sicer tudi neumesno vprašanje a vendar se sprašujem, zakaj že nižje plačilo vrtca če imaš kredit? si ne znam razložiti. lp Zato ker je občina razumevajoča in "družini prijazna", ker se zaveda, da finance pri majhnih otrocih že tako in tako škripajo - po domače povedano
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 10:57:28
|
|
|
|
Jutra
|
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman V LJ so meni zavrnili prošnjo za zmanjšanje plačila glede na stanj kredit.Razlaga je bila, da kljub stanovanjskemu kreditu nismo socilano ogroženi .Jeb.... naj se! V katerem vrtcu pa so te zavrnili? Kaj je bilo tisto, kar jih je motilo, da ste preveč bogati?
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 11:57:26
|
|
|
|
miha_b
|
hvala za odgovor če pa se da komu debatirat...... a to pomeni da če nimaš stanovanjskega kredita pa je proračun dovolj velik da lahko plačuješ cel vrtec? vse skupaj okrog te zakonodaje o plačevanju vrtcev mi je čudno in, žal, neenako za vse. Enako velja za ovrednotenje premoženja družine pri razvrščanju v plačilne razrede. lp
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 12:31:26
|
|
|
|
frutka_
|
Ne, miha to ne pomeni to. - Najprej je pomembno v kateri občini ste prijavljeni. Če ste v LJ vam občina to omogoča, če ste v MB vam občina tega ne omogoča. Torej upoštevanje krede za stanovanje pri izračunu plačila vrtca.
- Plačilo vrtca zavisi od občine tudi takrat, ko prijavljaš svoje dohodke. Recimo na obali boš z enakimi prilivi plačeval vrtca več kot v MB.
- Poglej, sistem plačevanja vrtca je izjemno zapleten. Odvisen od občine in od vajinih prilivov. Država si želi preglednejši sistem plačevanja pa še jim ni uspelo niti cen za enak program po SLO poenotiti!
- Neenako je na žalost vedno. Zakon je pač črno-bel. Med drugim je pri izračunu vrtca pomembno tudi to ali si poročen, samohranilec, v katero občino voziš otroka v vrtec (ali v svojo ali v drugo)...
- Mi smo 6.plačilni razred in plačamo vrtca 170eur. Ko se nam bo poleti pridružil 2.vzdrževani član bom avtomatsko padla v en plačilni razred nižje. Ko bosta v vrtcu oba otroka, bom imela za drugega otroka vrtec zastonj. To je recimo enotno po celi SLO.
Meni osebno se zdi bedarija tudi to, da je otroški dodatke razdeljen na plačilne razrede. Saj pa je namenjen izključno otroku! Jaz prejemam 18eur otr. dodatka! Kaj je to za tamamlega. Nit paket plenic, niti par copat, niti en krožek. Morda kakšna slikanica... Pač na žalost je tako. Najbrž te jezi. Vsakega sprva ta plačilni sistem zje**. Sama se tolažim s tem, da je vrtec izredno kvaliteten. V njem dobi vse kar potrebuje. Prehrano primerno in prilagojeno njegovim potrebam. Material. Posteljnino jim perejo v vrtcu. Ko je bil v jaslih so še vlažne robce dobivali (čeprav sem jim še vedno kakšen paket prinesla). Imajo tudi kar nekaj interesnih dejavnosti. Telovadnico. Park. Novo igrišče.Vrtec se mi zdi tudi edina primerna oblika varstva za otroka, ker mu zaupam in ker je neka garancija za vsem. Najbolj pomembno pa mi je, da se mali tam dobro počuti in rad gre v vrtec.
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 15:19:04
|
|
|
|
Jutra
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Vrtec se mi zdi tudi edina primerna oblika varstva za otroka, ker mu zaupam in ker je neka garancija za vsem. Najbolj pomembno pa mi je, da se mali tam dobro počuti in rad gre v vrtec. Se zelo strinjam Če ima tvoj otrok še vzgojiteljico, ki jo ima rad, pa da si ti kot starš z njo zadovoljen, potem je to zadetek na loteriji. Vsestransko zadovoljstvo je veliko pomembnejše od denarja, ki ga plačuješ za vrtec. Drago pa je, ni kaj.
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 1.4.2008 22:47:42
|
|
|
|
žetev
|
...mogoče ve katera, kako je v občini Koper?
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 2.4.2008 9:12:27
|
|
|
|
frutka_
|
Žetev, najbolje da vprašaš na občini ali pa kar kakšno prijateljico, ki ima otroka vpisanega v vrtec. Morda pa celo kaj piše na občinski spletni strani. LP
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 2.4.2008 9:52:23
|
|
|
|
jakaracman
|
Ja gledajo dohodke, vendar je najbrž razlika, če imaš 1500 eur plače in nič kredita(govorim samo o stanovanjskem in v katerem živiš in nimaš drugih nepremičnin) ali pa ti skoraj pol plače poje kredit.Eno leto so mi ga pa šteli.Ja in jasno, da nismo socialno ogroženi, saj če bi z stan kreditom ogrozila družino, bi ga pač ne vzela.Drugo leto ga pa nam ne štejejo, štejejo ga pa tistim ,ki so že itak razporejeni v nižje razrede.Smo v osmem razeredu in vrtca palčujem cca 260 eur.Fino a ne? Pa ne mi polemizirat, o proračunu in podobnem sranju.Otroških dodatkov ne prejemamo in ničesar.Srečna pa sem, da je moj otrok zadovoljen v vrtcu in , da mu lahko nudim kar pač potebuje.Vrtec, pa je zame zakon in ga ne zamenjam
|
|
|
|
RE: Vrtec in stanovanjski kredit 4.4.2008 12:47:27
|
|
|
|
rumba
|
Ljubljana ga upošteva, če padeš v največ šesti razred. Če si v sedmem ali osmem, ga ne.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?