frutka_ -> RE: Vrtec in stanovanjski kredit (1.4.2008 12:31:26)
|
Ne, miha to ne pomeni to. - Najprej je pomembno v kateri občini ste prijavljeni. Če ste v LJ vam občina to omogoča, če ste v MB vam občina tega ne omogoča. Torej upoštevanje krede za stanovanje pri izračunu plačila vrtca.
- Plačilo vrtca zavisi od občine tudi takrat, ko prijavljaš svoje dohodke. Recimo na obali boš z enakimi prilivi plačeval vrtca več kot v MB.
- Poglej, sistem plačevanja vrtca je izjemno zapleten. Odvisen od občine in od vajinih prilivov. Država si želi preglednejši sistem plačevanja pa še jim ni uspelo niti cen za enak program po SLO poenotiti!
- Neenako je na žalost vedno. Zakon je pač črno-bel. Med drugim je pri izračunu vrtca pomembno tudi to ali si poročen, samohranilec, v katero občino voziš otroka v vrtec (ali v svojo ali v drugo)...
- Mi smo 6.plačilni razred in plačamo vrtca 170eur. Ko se nam bo poleti pridružil 2.vzdrževani član bom avtomatsko padla v en plačilni razred nižje. Ko bosta v vrtcu oba otroka, bom imela za drugega otroka vrtec zastonj. To je recimo enotno po celi SLO.
Meni osebno se zdi bedarija tudi to, da je otroški dodatke razdeljen na plačilne razrede. Saj pa je namenjen izključno otroku! Jaz prejemam 18eur otr. dodatka! Kaj je to za tamamlega. Nit paket plenic, niti par copat, niti en krožek. Morda kakšna slikanica... Pač na žalost je tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Najbrž te jezi. Vsakega sprva ta plačilni sistem zje**. Sama se tolažim s tem, da je vrtec izredno kvaliteten. V njem dobi vse kar potrebuje. Prehrano primerno in prilagojeno njegovim potrebam. Material. Posteljnino jim perejo v vrtcu. Ko je bil v jaslih so še vlažne robce dobivali (čeprav sem jim še vedno kakšen paket prinesla). Imajo tudi kar nekaj interesnih dejavnosti. Telovadnico. Park. Novo igrišče.Vrtec se mi zdi tudi edina primerna oblika varstva za otroka, ker mu zaupam in ker je neka garancija za vsem. Najbolj pomembno pa mi je, da se mali tam dobro počuti in rad gre v vrtec.
|
|
|
|