|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   litoželezni vok
30.3.2008 9:00:42   
Hope2
Kako ga čistite in vzdržujete?

Na navodilih piše, da je treba po vsakem umivaju s cetom segret vok, ga namazat z oljem, ohladit in obrisat odvečno maščobo. To sem naredila predvčeraj, zdaj pa sem ga vzela, da bomo kuhali in mi smrdi po oksidirani maščobiuser posted image .
Je to normalno ali kaj naj naredimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: litoželezni vok
30.3.2008 9:04:55   
Anonimen

user posted image  

Strokovnjaki za kitajsko kuhinjo imajo litoželezni vok za najboljši. Jaz voka nimam, pa ni lastnih izkušenj, vendar po knjigah, nov vok se pripravi nekako takole: prvo se dobro očisti z vročo vodo in tekočim detergentom, drgne se s jekleno volno ali kakšno krtačo, splakne z vodo in posuši nad ognjem ( da se prepreči takojšnji začetek rjavenja ) in pobriše z papirno brisačo. Nalije se noter žlica jedilnega olja in naprej segreva, nekateri priporočajo še pol žličke soli in s papirno brisačo se drgne-briše/razmaže olje po celem voku ( sol naj bi bila kot nekakšen neškodljiv abraziv ). Temperatura mora bit visoka, da se že mal kadi. Ta postopek se ponavlja dokler papirna brisača ni prakrički čista, brez temnih sledov. Vok postane temen, ker se naredi zaščitna plast. Cel proces lahka traja cca 20 min. vendar zavisi od voka. Potem pustiti vok da se shladi, pomiti ga z vročo vodo in posušiti nad ognjem.
Po uporabi se vok čisti ( dokler je še vroč ) z vročo vodo, morebitni zagoreli ostanki se  zdrgnejo s soljo. po čiščenju, zmeraj posuši vok nad ognem. posušitev z brisačo ne odstrani vse vode iz por in lahko začne rjaveti .
Temu postopku rečejo po angleško " seasoning the wok " , pobrskaj po netu, verjetno boš kaj izbrskala.
Veliko užitkov z kitajsko kuhinjo ( pa ne pozabit sem ter tja na pasulj, ričet, kislo zelje ( seveda s krvavico ), štruklje........... user posted image ). 

< Sporočilo je popravil kind lady -- 30.3.2008 9:05:03 >

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: litoželezni vok
30.3.2008 9:13:05   
Hope2
evo točno ta seasoning sem počela. Edino soli nisem uporabljala. Aja pa meni izrecno piše, da ne smem vroči vok umivat, da se mora vedno prej ohladituser posted image .
Sem ga pa očitno biksnila, da ga nisem na konciu še splahnila z vročo vodo. Vendar tudi to ni omenjeno v navodilihuser posted image . Ga bom pa zdaj.

Ne skrbi, imamo še vedno najraje domače jedi in jedi na žlico, tole pride v poštev ene 1x na 2 tedna oz ko imamo veliko ljudi pri hišiuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.3.2008 9:15:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.