|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moj sinek bi bil skozi pri babici?!
29.3.2008 11:28:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja23

2ursae se popolnoma strinjam s tabo.

Ali svojega mnenja nimaš?Tako,da bi ga napisalauser posted image
Dan ali dva z babicami in dedki,ne bo nobene škode ne za otroke ne za vas,pri ničemur ne boste prikrajšane.
Ja,no,po tem kako si napisal,da kako boš razmišljala,ko boš babica,pa ti lahko povem,da,se boš,ko bo prišel čas,spraševala,zakaj moji vnuki nočejo biti z menoj.verjemi mi,poznam primere,ko sedaj jočejo,da jih vnuki ne "šlivijo"
Jaz sem srečna,da imava z vnukom poseben odnos,da je rad z nama in obenem je veliko z mamico.Mi si delimo otrokovo ljubezen,brez omejitev.

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
29.3.2008 11:49:14   
doroteja23
Oprosti neva imam mnenje. Ampak se strinjam kar je napisala 2ursae. Nekatere babice in dedki, ne bi bili radi stari starši, ampak se obnašajo kot da so oni starši. To pa mene blazno moti. Oni so preživeli svoje z otroki in zdaj smo na vrsti mi. Hvala bogu da maš ti prav lep odnos s svojimi vnuki, ampak si se kdaj vprašala kaj mislijo o tem odnosu tvoji otroci. Je pa tud odvisno kak odnos imaš. Al se obnašaš kot babica al se obanašaš kot mama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
29.3.2008 12:03:33   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Ne bit ljubosumne na to,da so vaši otroci radi pri babicah in dedkih.
Ni res,da so zaradi tega ker oni dajo več pozornosti,kot ve,ampak je to čist nekaj drugega.To je posebna ljubezen med vnuki in starimi starši prav nič nima skupnega s tem,da zaradi tega,ker ve nimate veliko časa za otroke stari starši pa ja.Ne kratit te ljubezni zaradi prizadetosti-ljubosumnosti.
Življenje je tako minljivo,vsem gredo leta hitro,tako,da naj izkoristijo maksimalno skupno druženje.Ostali bodo krasni spomini.
Jaz se spomnim moje babice,kako mi je pripovedovala pravljice,kako me je kaj naučila,kako je pripovedovala njeno življenje.Tako globoka je bila ljubezen,da sem mislila,da bo moja babica večno živela.
Saj bo prišel čas,ko bodo odrasli,ko bodo šli v šolo in ne bo več toliko časa,ker bodo z drugim zaposleni,takrat ne bodo babice več tako aktualne.In to je kratek čas,zato jim pustite to veselje.Tudi ve boste enkrat na njihovem mestu,in upam,da se boste spomnile vaših besed.

Neva, saj nisem ljubosumna. Kljub vsemu niso prikrajšani ne otroci, ne stari starši. Se vidijo dovolj, tudi na počitnice gredo kdaj skupaj. Ampak ne bi se mi pa zdelo prav, da bi bili kuhani in pečeni pri njih. Res ne. Tudi za mlado družino se mi to ne zdi zdravo. Ker izgubi svojo onsovno formacijo na ta način. Časi, ko smo živeli v plemenskih skupnostih so že zdavnaj mimouser posted image  
Otrok pa mora točno vedeti kam spada in vedeti, da ima babico in dedka, ki ga imata neskončno rada in kako lepo je, če lahko gre k njima na obisk.
Pri mamici, ki je odprla ta post, pa imam občutek, da staršema prav paše, da pač otrok gre h starim staršem, ker se jima ni treba potem ukvarjati še z njim, ker imata pač dojenčka, ki se mu morata posvečati. In to bo otrok hitro začutil, da jima je v nekakšno breme in da je za vse boljše, če je pri dedku in babiciuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.3.2008 13:06:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja23

Oprosti neva imam mnenje. Ampak se strinjam kar je napisala 2ursae. Nekatere babice in dedki, ne bi bili radi stari starši, ampak se obnašajo kot da so oni starši. To pa mene blazno moti. Oni so preživeli svoje z otroki in zdaj smo na vrsti mi. Hvala bogu da maš ti prav lep odnos s svojimi vnuki, ampak si se kdaj vprašala kaj mislijo o tem odnosu tvoji otroci. Je pa tud odvisno kak odnos imaš. Al se obnašaš kot babica al se obanašaš kot mama.

Popolnoma napačno smo se razumele.Ne jaz sem samo babica,zaenkrat enega vnuka,upam,pa,da še kakšnega,saj imam tri otroke.Ne ne obnašam se kot mama,svoje sem že dala,na vrsti je sedaj mama mojega vnuka.
Jaz sem imela v mislih,druženje vnukov in starih staršev,občasno,ne
pa konstantno,tega pa jaz niti nočem,ker,kot sem omenila,sem svoje že dovolj naredila in sedaj tudi jaz zaslužim malo svojega življenja.
Naprimer,kaj pa,če so starši do petih v službah,vrtci pa se ve ,do kdaj so odprti,kaj je bolje za otroke,da so sami doma ali prepuščeni cesti,ali pa pri starih starših?Veliko takih primerov je,ko so stari starši več,kot dobrodošli.
Pa tudi,če je mama na porodniškem dopustu,zakaj pa ne,otroku pustit urco dve ali kakšno popoldne biti pri babici,medtem se mamica lahko ukvarja z mljašim ali pa s seboj.Aja z mojimi otroci imam zdrav odnos,še vedno me smatrajo za mamo,četudi so veliki sva še vedno starša,niso naju dali na stranski tir,ker sva pač svoje dala,sedaj pa naju ne potrebujejo več.Vedo,da sva z možem vedno za njih,če nas potrebujejo.

Še ena plat medsebojnih odnosov-starši-otroci-stari starši-vnuki.
A sem bila dovolj razumljiva?Ne preveč in niti ne skoraj nič.
Moja sestrična je ves čas sinu govorila.Jaz ne bom babica po starem,jaz vam ga ne bom čuvala,niti minute,ste ga hoteli imeti,sedaj si ga sami čuvajte in vzagajte.In sedaj se joče,ker se vnuk nikoli ni obnašal,do nje,kot do babice,ampak le naključne znanke.Nikoli ni dovolil,da ga objame,ni hotel z njo na dopust,ko je bil večji ,in kliče jo po imenu.Joče,ker ni znala bit babica,sedaj je pa prepozno.Še ena zgodba,kjer so izgubljene možnosti.

Ne bom vam solila pamet niti pod razno,samo v teh letih,ko berem RR-forum spoznavam,da so se medsebojni odnosi in spoštovanje nekje med potjo v modernizaciji izgubili.

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
29.3.2008 13:18:51   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Dan ali dva z babicami in dedki,ne bo nobene škode ne za otroke ne za vas,pri ničemur ne boste prikrajšane.

pol sva se pa najbrž narobe razumeli - sem bistvo te teme dojela v tem, da je otrok praktično stalno pri starih starših, saj je raje tam kot pri starših. Seveda sem za stvar, da otroci preživljajo čas pri starih starših, jasno user posted image , ne pa, da so tako rekoč tam doma.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
29.3.2008 13:36:22   
POLAND
SE POPOLNOMA STRINJAM Z VAMI,AMPAK OČITNO SO MNENJA DELJENA.TEŽKO VERJAMEM,DA TISTE,KI TAKO VNETO ZAGOVARJATE,DA PAČ OTROCI SODIJO K STARŠEM NIKOLI NE IZRABITE BONUSA STARIH STARŠEV.ROKO NA SRCE VELIKOKRAT NAM PRIDEJO PRAV,KO SE NAM ZAHOČE MALO SVOBODE,PA KAKŠEN KINO S PARTNERJEM,VEČERJA V DVOJE...ALI JIH TOREJ DAMO V VARSTVO SAMO TAKRAT,KO IMAMO MI KORIST,ALI TUDI TAKRAT KO TO PAŠE BABICI IN NENAZADNJE OTROKOM.JE PA RES DA NEKA MEJA MORA BIT.SAJ IMAMO VSI OTROKE ZA NAS NE ZA DRUGE,AMPAK ISKRENO ALI SE JIM VSE LAHKO TAKO POSVETITE KOT STARI STARŠI.KO PRIDEŠ IZ SLUŽBE ČISTO PAF PA MORAŠ ŠE KOSILO SKUHAT,PERILO ZLIKAT,POSPRAVIT PA TE OTROK SKOZ SPRAŠUJE TO IN ONO,TI PA ODVRNEŠ DA NIMAŠ ČASA.A NI BOLJE DA TA ČAS KVALITETNO PREŽIVI Z BABICO.A STE VSE RES SAMO SUPER MAMICE LE JAZ NE?KONEC KONCEV SE VSEM NAM GRE SAMO ZATO DA SO OTROCI SREČNI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
29.3.2008 16:29:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
29.3.2008 21:33:31   
picola1
Jst sem v bistvu tut razumela (glede na naslov), da je ta dotični otrok skos pri babici in noče domov...To se meni osebno tudi ne zdi ok... Kot ste že napisale:j st bi se začela spraševat po vzroku, zakaj otrok noče bit doma...Babica in dedek-super!- dokler je vse v mejh normale. Da pa je otrok raje pri babici in dedku kot pa doma, to pa zame ni več 'normalno'. Sploh pa ne, če dejansko je več pri njiju....Ena celo piše, da če bi hotla, da spi tam, kjer spi otrok, da bi morala še ona prespat tam...user posted image A res otroci dandanes odločajo o prav vsem?? Sej mu ja razložiš, da pač tako ne more bit...če ne razume, ga pač vseeno odpelješ domov...Otrok mora vedet, kje je njegov dom. Ne vem, no...user posted image
Plus to, da jih veliko jamra, da od babic pridejo čist podivjani (še posebej, če so dlje časa pri njih) in da rabijo otroci kar nekaj časa, da se spet navadijo na domača pravila.

Da ne bo pomote: zelo zagovarjam lepe odnose z babicami...samo res mora bit meja...

Aja, obstaja ena simpatična knjiga na to temo: in sicer od Bogdana Žorža (ki se pri nas večinoma ukvarja s problematiko razvajanja) : Stari starši in njihovo vzgojno poslanstvo. Priporočam.user posted image

P.s.:POLAND, velike črke se smatrajo kot kričanje.user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
30.3.2008 12:46:42   
POLAND
Dobro,da vem(potem si me pa ziher slišala-ha,ha)dasiravno to ni bil moj namen.Te že upoštevam.
PS.a potem na vseh formularjih kričimo,mogoč nas zato bolj slabo upoštevajo.

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.3.2008 9:19:57   
picola1
Bi znalo bit, ja...Hahahha...user posted image

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?