|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravi popadki
20.3.2008 16:49:34   
trebelno
Sem v 37tednu komaj že čakam imam pa en problem v prvič,ko sem rodila sem rodila z umetnimi popadki.Sedaj pa se sprašujem kako je,ko se začnejo pravi popadki.Velikokrat na dan mi trebuh popolnoma postane trd ali je to že kakšni znak naj bom pazljiva ker se drugače zelo dobro počutimuser posted image .Danes mi je sicer ginekologinja dejala,da mi odsvetuje vožnjo z avtom,ker sem že malo odprta.Če mi katera lahko kaj svetuje bi bila veselauser posted image .ČAVČIuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 21.3.2008 10:09:14 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRAVI POPADKI
20.3.2008 16:58:04   
sanca
to da ti otrjuje trebuh je čisto normalno ker se maternica pripravla na porod so pa seveda to lažni popadki. glede odprtosti pa ti povem tako da sem tudi jaz bila že odprta pri 37t en centimeter in sem še zdaj enako pa imam čez tri dni rok. tako da mislim da ne rabiš skrbet. lepo bodi.

(odgovor članu trebelno)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2008 21:58:54   
žanai
Ojla!

Meni se je porod začel z otrdevanjem trebuha, ki pa se je stopnjevalo... postajalo je vedno bolj boleče (če le otrdeva, ne sme boleti ali pa le minimalno) in pa čedalje pogosteje. Ne skrbi, ko bo šlo zares boš že vedela, da to ni samo otrdevanje. user posted image

Pa srečno!

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2008 22:12:16   
łiłi
pri meni je bilo tako:na rok se mi je odlusciv cep .ta dan sem imela tudi pregled.ginekologinja me je pregledala in bila sem za en prst odprta.v ponedeljek bi morala na amnijoskopijo.ze ta dan k me je pregledala me je mal kr zacelo spikat.zvecer pa kr na enkrat se je zacelo.POPADEK.ZACELO ME JE ZVIJAT KAJTI ZACELI SO SE POPADKI.GLEDALA SEM NA URO PA SO BILI NEREDNI(LAZNI)OB 22 URI SEM KLICALA V P.PA MI JE REKLA DA KO BOJO NA 5 MINUT 1 URO DA PRIDM.in zaceli so se na 5 minut,vzela torbo in v porodnisnico.ful me je bolel.ctg sploh ni zaznav popadkov.tam so me pregledali in mi rekli da sem premal odprta da so lazni in me poslali domov,no pa rekla je da ko bojo pravi bom ze vedla.tko sm sla domov in ponoci so se zaceli pravi.bolelo me je ko 100user posted image .in spet letela v p.se zmerem sm bla za 1 prst odprta zato so mi predrli mehur in dali umetne.jaz sem se tud bala da nebom vedla kdaj se bo zacelo in kdaj naj grem v porodnisnico.nic se nesikiraj bos ze vedla ko bojo pravi.pa veliko srece in lahek in hiter porod ti zelim

TEO PEJIĆ 26.1.2008
http://liliteo.moj-album.com/

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.3.2008 22:34:21   
Naja30
Poleg otrdevanja trebuha se stopnjuje bolečina, ki trebuh zateguje in se razteza v križ. Tako je bilo pri meni. Ma ko bo šlo zares, boš vedela!

Srečno!user posted image

(odgovor članu łiłi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2008 8:46:08   
mateyka
jaz sem se tud bala da nebom vedla kdaj se bo zacelo in kdaj naj grem v porodnisnico.nic se nesikiraj bos ze vedla ko bojo pravi.

to je pa tok res user posted image

(odgovor članu łiłi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.3.2008 14:08:00   
TinKiCa1
Meni je sicer odtekla voda, tako da nisem imela kaj razmišlat..samo ulilo se je! Tako da sm tm počas začela dobivat popadki.. zdej ko je mem, vidm, da tega res ne morš zgrešt, ker mene je bolel spredi, tam kjer je mehur, cel križ pa še ledvice! Ornk špika, tko da.. vso srečo ti želim! user posted image

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.10.2009 11:12:23   
Tiara123
Mene pa nekaj zanima glede popadkov..

Ko so se vam začeli popadki, ali so bili res točno na tolk in tolk minut, al je bilo različno dolgo obdobje vmes?

Pri meni namreč so zdaj že 5 ur popadki na 12-20 minut in nevem ali naj jih jemljem resno, ali naj res strogo čakam, da bojo točno na vsake tolk minut?

Do porodnišnice imam skoraj 1 uro, zato si ne upam čakati, da bodo res na 5 minut in po možnosti se na pot odpraviti ravno v največji prometni špici.

Hvala vam za odgovore, bom ful hvaležna!

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.10.2009 11:18:32   
Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

Ko so se vam začeli popadki, ali so bili res točno na tolk in tolk minut, al je bilo različno dolgo obdobje vmes?

Pri meni namreč so zdaj že 5 ur popadki na 12-20 minut in nevem ali naj jih jemljem resno, ali naj res strogo čakam, da bojo točno na vsake tolk minut?

Do porodnišnice imam skoraj 1 uro, zato si ne upam čakati, da bodo res na 5 minut in po možnosti se na pot odpraviti ravno v največji prometni špici.

Jaz sem jih imela od 7.30 zjutraj- najprej na 18, nato na 15, nato na 12 in potem spet malo na 15 minut...Postopoma so se stopnjevali, tako da sem se v porodnišnico odpravila ob 17.30 s popadki na 6 minut. Iz Ljubljane v Postojno. Rodila sem naslednji dan ob 3:45 zjutraj....Jst s popadki na 12-20 minut še ne bi šla.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.10.2009 11:23:31   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

Še malo počakaj, da vidiš, če bodo postali tudi bolečinsko bolj intenzivni in bolj redni. Potem pa lahko greš, čeprav boš potem verjetno v porodnišnici lahko preživela še kak dan, preden se vse res začne.

Jaz sem imela celo noč in cel dan popadke na 15, 20 minut ali pol ure. Boleli so rahlo oz. tako, da sem vse normalno delala. Potem, ko so se začeli zgoščevat na 5 minut je pa tudi bolečina postala precej bolj intenzivna in močna. Takrat sem šla v P, vendar še vedno nisem bila odprta in kljub temu še cel dan preživela tam, brez, da se je kaj zgodilo - kljub popadkom. Tako da ti še kar počakaj nekaj časa. Ko pa se bodo začeli gostiti, pa kar pojdi. Ker porod lahko poteka različno - ene so odprte in skoraj rodijo brez da bi sploh začutile hujše popadke, druge s(m)o pa rabile več časa.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.10.2009 11:24:12   
veronikab
Pri meni so se prvi popadki začeli en dan pred porodom. Začutila sem dva popadka, zvečer, ko sem se odpravila spat, tako da sem vsaj približno vedela, kaj pričakovati, ko se bo res začelo.

Naslednji večer, spet ko sem se ulegla v pojstlo, so se začeli zelo intenzivni popadki, da 7 min, ki so vroku 15 min bili že na 5 min. Začelo se je okrog 23h. V porodnišnico (in LJ v PO) sem se odpravila ob 2h, rodila pa zjutraj minuto pred 8h.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.10.2009 12:41:44   
kaja13
No pri meni se lažni popadki niso kaj dosti razlikovali od začetnih tapravih. V 32t sem šla v porodnišnico, kjer mi CTG ni čisto nič zaznal, medtem ko me je na 5 min zvijalo. V 37 pa sem šla v porodnišnico zaradi viroze, imela pa sem isti tip popadkov na 5 min..... CTG je kazal popadke, odprta sem bila 3 cm... takoj v porodno in čez cca 4 ure dete v naročju.
Pri popadkih na 15 min jaz še ne bi v porodnišnico šibala.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.10.2009 12:49:27   
Anonimen
intervali so bili pri meni čisto mešano. NIkoli popolnoma točno. KO pa so prišli na 4-7 minut, sem pa začela pakirati za porodnišnico. Potem me je tako zvijalo še kakih 8 ur, preden sem se toliko odprla, da so me vzeli resno. So se potem fajn zgostili za rodit. Sicer pa nimaš res kaj falit. na koncu so tudi meni dali malo umetnih, pa ne bi rekla da je kaka razlika. Lažni popadki pa ponavadi ostanejo skoz enaki. Pravi se morajo gostit in jačat.

(odgovor članu kaja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.10.2009 13:40:47   
slovenka
jaz sem imela več tednov lažne popadke, rodila sem pa teden dni po roku... Prave popadke sem pa občutila, ko so bili že redno na 5 minut. Res povsem redno. Kakšno uro in pol, sem se vmes stuširala in zrihtala, pa sva z dragim šla v P. bolelo me kaj preveč ni, tudi ctg je potem slabo kazal, odprta 3 cm... ko pa mi je odtekla voda, pa me je res zelo začelo boleti in popadki so bili dolgi 1 minuto, vmes pa samo par sekund ne, pa spet... eno uro in pol. Pa je bil dojenček veni. Ampak sliši se lepše, kot je bilo v resnici. Si tistega, da boli kot 100 user posted image , nisem tako predstavljala...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?