Petka09 -> RE: PRAVI POPADKI (27.10.2009 11:23:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123 Mene pa nekaj zanima glede popadkov.. Ko so se vam začeli popadki, ali so bili res točno na tolk in tolk minut, al je bilo različno dolgo obdobje vmes? Pri meni namreč so zdaj že 5 ur popadki na 12-20 minut in nevem ali naj jih jemljem resno, ali naj res strogo čakam, da bojo točno na vsake tolk minut? Do porodnišnice imam skoraj 1 uro, zato si ne upam čakati, da bodo res na 5 minut in po možnosti se na pot odpraviti ravno v največji prometni špici. Hvala vam za odgovore, bom ful hvaležna! Še malo počakaj, da vidiš, če bodo postali tudi bolečinsko bolj intenzivni in bolj redni. Potem pa lahko greš, čeprav boš potem verjetno v porodnišnici lahko preživela še kak dan, preden se vse res začne. Jaz sem imela celo noč in cel dan popadke na 15, 20 minut ali pol ure. Boleli so rahlo oz. tako, da sem vse normalno delala. Potem, ko so se začeli zgoščevat na 5 minut je pa tudi bolečina postala precej bolj intenzivna in močna. Takrat sem šla v P, vendar še vedno nisem bila odprta in kljub temu še cel dan preživela tam, brez, da se je kaj zgodilo - kljub popadkom. Tako da ti še kar počakaj nekaj časa. Ko pa se bodo začeli gostiti, pa kar pojdi. Ker porod lahko poteka različno - ene so odprte in skoraj rodijo brez da bi sploh začutile hujše popadke, druge s(m)o pa rabile več časa.
|
|
|
|