|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova služba in odpoved v stari
13.3.2008 15:38:32   
N _ B
Po končani porodniški se ne nameravam vrniti v sedanjo službo, ker sem si našla novo. Z novim delodajalcem je ustno vse dogovorjeno, vendar bi rada nekaj v roke predno dam odpoved sedanjemu delodajalcu. 

Bliža se datum, ko bom morala dat odpoved, ampak moram prej v podjetje, da se dogovorim glede starega dopusta. Če mi ga izplačajo moram dat odpoved tri tedne prej kot sicer. Prej pa hočem imet nekaj v rokah od novega delodajalca.

Kaj naj?
Ali naj kar zahtevam pogodbo o zaposlitvi? Rekli so mi naj napišem kar rabim in mi bodo podpisali ter požigosali.

Problem je, ker točen datum nastopa dela še ni definiran, ker je vse odvisno od tega, ali bom v sedanji službi ob koncu porodniške koristila lanski dopust ali mi ga bodo izplačali in je zadnji dan porodniške tudi zadnji dan v podjetju.

Upam, da se znajdete v tej zmešnjavi. Je malo težko napisat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nova služba in odpoved v stari
13.3.2008 15:42:20   
Anonimen
Prvo podpiši novo pogodbo, potem pa se cigumigej s starim delodajalcem.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2008 15:45:29   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Prvo podpiši novo pogodbo, potem pa se cigumigej s starim delodajalcem.

Kaj pa naj z datumom nastopa dela?

Razlika je 3 tedne. Trapasto se mi zdi pustiti 16 dni lanskega dopusta.

Govorim pa o mesecu maju oz. juniju.

< Sporočilo je popravil N & B -- 13.3.2008 15:46:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2008 15:48:18   
Tracy
Prvo, ko dobiš pogodbo, jo podpišeš, daš odpoved. Če gre za sporazumno odpoved, napiši da bi končala delat z dnem (konec porodniške+ stari dopust-2007). S tem ko izkoristiš ves stari dopust, lepo začneš delat pri novem delodajalcu, in tam ti potem dajo novi dopust.

Imam pa tud jaz eno vprašanje. Ali ti lahko izplačajo tudi del dopusta ki bi ti pripadal za letos? Torej če po končani porodniški porabiš dopust iz leta 2007, dopusta iz leta 2008 pa ne moreš niti v sorazmernem delu. Torej bi ti takorekoč propadel, ker ti ga da novi delodajalec le sorazmerni del. Ali se za ta del lahko dobi izplačilo? Verjetno ne?!user posted image

lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2008 15:57:40   
Anonimen
Kakšne službe pa imate, da vam izplačujejo dopuste?user posted image  Še nikoli mi ga niso. So mi več ali manj dopusti propadli ker sem v novi službi dobila sorazmerno nove dopuste.

(odgovor članu Tracy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2008 18:49:47   
AKP
Pri nam v službi se napišejo predpogodbe. Datum nastopa dela pa napišejo približno, včasih napišejo do konca tega in tega meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2008 19:30:38   
...taša...
pred kratkim sem menjala skužbo. V novi so mi dali sklep, na katerem je pisalo, da je služba za nedol. čas, višina plače in da bom nastopila do 9.1.2008 (to je bilo 9.10.08 - se pravi 3 mesece prej, ker sem imela 3 mesečni odpovedni rok). V stari službi sem napisala, da želim končati na 31.12.2007 in tudi izkoristiti preostali dopust.

lp

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2008 19:31:13   
...taša...
9.10.2007 - napaka!!!

(odgovor članu ...taša...)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2008 19:31:51   
sazi
1. če še ne veš datuma nastopa dela pri novem delodajalcu, se napiše predpogodba, kjer se opredeli vse, kar na j bi bilo v pogodbi, le glede datuma nastopa lahko napišete obe varianti in da se določi kasneje

2. če daš odpoved s koncem porodniške, ti bivši delodajalec vsekakor ni dolžan izplačat starega dopusta, ker ni bil on tisti, ki bi ti onemogočal njegovo koriščenje

3. je razumljivo, da da novi delodajalec samo sorazmerni del

4. sama sem ravno tako dala odpoved med porodniško. Po končani porodniške sem koristila še del dopusta od prejšnjega leta, sorazmerni del od novega leta (le 2 dni, ker sem dala odpoved z začetkom februarja) in dobila pri novemdelodajalcu sorazmerni del

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2008 8:30:00   
natasarobi
Jaz sem prvo počakala sklep o zaposlitvi na novo del.mesto, potem sem pa dala odpoved v stari službi.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2008 9:22:37   
RAČKAPK
jaz mislim pa takole: glede na to, da ti je moral delodajalec dati sklep o dopustu
na začetku leta 2008, se boš pač sama (v dogovoru z delodajalcem) odločila koliko ga boš pokoristila
(mislim, da ti potem pripada tudi sorazmerni del regresa)
kar ga pa ne boš pokoristila, ti bo moral dati zdajšnji delodajalec sklep
koliko dni ti ga je še ostalo.

SREČNO

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.