Nova služba in odpoved v stari (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

N _ B -> Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 15:38:32)

Po končani porodniški se ne nameravam vrniti v sedanjo službo, ker sem si našla novo. Z novim delodajalcem je ustno vse dogovorjeno, vendar bi rada nekaj v roke predno dam odpoved sedanjemu delodajalcu. 

Bliža se datum, ko bom morala dat odpoved, ampak moram prej v podjetje, da se dogovorim glede starega dopusta. Če mi ga izplačajo moram dat odpoved tri tedne prej kot sicer. Prej pa hočem imet nekaj v rokah od novega delodajalca.

Kaj naj?
Ali naj kar zahtevam pogodbo o zaposlitvi? Rekli so mi naj napišem kar rabim in mi bodo podpisali ter požigosali.

Problem je, ker točen datum nastopa dela še ni definiran, ker je vse odvisno od tega, ali bom v sedanji službi ob koncu porodniške koristila lanski dopust ali mi ga bodo izplačali in je zadnji dan porodniške tudi zadnji dan v podjetju.

Upam, da se znajdete v tej zmešnjavi. Je malo težko napisat.

Anonimen -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 15:42:20)

Prvo podpiši novo pogodbo, potem pa se cigumigej s starim delodajalcem.

N _ B -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 15:45:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Prvo podpiši novo pogodbo, potem pa se cigumigej s starim delodajalcem.

Kaj pa naj z datumom nastopa dela?

Razlika je 3 tedne. Trapasto se mi zdi pustiti 16 dni lanskega dopusta.

Govorim pa o mesecu maju oz. juniju.

Tracy -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 15:48:18)

Prvo, ko dobiš pogodbo, jo podpišeš, daš odpoved. Če gre za sporazumno odpoved, napiši da bi končala delat z dnem (konec porodniške+ stari dopust-2007). S tem ko izkoristiš ves stari dopust, lepo začneš delat pri novem delodajalcu, in tam ti potem dajo novi dopust.

Imam pa tud jaz eno vprašanje. Ali ti lahko izplačajo tudi del dopusta ki bi ti pripadal za letos? Torej če po končani porodniški porabiš dopust iz leta 2007, dopusta iz leta 2008 pa ne moreš niti v sorazmernem delu. Torej bi ti takorekoč propadel, ker ti ga da novi delodajalec le sorazmerni del. Ali se za ta del lahko dobi izplačilo? Verjetno ne?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lp

Anonimen -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 15:57:40)

Kakšne službe pa imate, da vam izplačujejo dopuste?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še nikoli mi ga niso. So mi več ali manj dopusti propadli ker sem v novi službi dobila sorazmerno nove dopuste.

AKP -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 18:49:47)

Pri nam v službi se napišejo predpogodbe. Datum nastopa dela pa napišejo približno, včasih napišejo do konca tega in tega meseca.

...taša... -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 19:30:38)

pred kratkim sem menjala skužbo. V novi so mi dali sklep, na katerem je pisalo, da je služba za nedol. čas, višina plače in da bom nastopila do 9.1.2008 (to je bilo 9.10.08 - se pravi 3 mesece prej, ker sem imela 3 mesečni odpovedni rok). V stari službi sem napisala, da želim končati na 31.12.2007 in tudi izkoristiti preostali dopust.

lp

...taša... -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 19:31:13)

9.10.2007 - napaka!!!

sazi -> RE: Nova služba in odpoved v stari (13.3.2008 19:31:51)

1. če še ne veš datuma nastopa dela pri novem delodajalcu, se napiše predpogodba, kjer se opredeli vse, kar na j bi bilo v pogodbi, le glede datuma nastopa lahko napišete obe varianti in da se določi kasneje

2. če daš odpoved s koncem porodniške, ti bivši delodajalec vsekakor ni dolžan izplačat starega dopusta, ker ni bil on tisti, ki bi ti onemogočal njegovo koriščenje

3. je razumljivo, da da novi delodajalec samo sorazmerni del

4. sama sem ravno tako dala odpoved med porodniško. Po končani porodniške sem koristila še del dopusta od prejšnjega leta, sorazmerni del od novega leta (le 2 dni, ker sem dala odpoved z začetkom februarja) in dobila pri novemdelodajalcu sorazmerni del

natasarobi -> RE: Nova služba in odpoved v stari (14.3.2008 8:30:00)

Jaz sem prvo počakala sklep o zaposlitvi na novo del.mesto, potem sem pa dala odpoved v stari službi.

RAČKAPK -> RE: Nova služba in odpoved v stari (14.3.2008 9:22:37)

jaz mislim pa takole: glede na to, da ti je moral delodajalec dati sklep o dopustu
na začetku leta 2008, se boš pač sama (v dogovoru z delodajalcem) odločila koliko ga boš pokoristila
(mislim, da ti potem pripada tudi sorazmerni del regresa)
kar ga pa ne boš pokoristila, ti bo moral dati zdajšnji delodajalec sklep
koliko dni ti ga je še ostalo.

SREČNO

Stran: [1]