|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starši, hvalijo ki otroke?
6.3.2008 23:25:11   
Samrela
Zanima me kaj si mislite o starših, ki svoje otroke (v mislih imam predvsem odrasle) hvalijo pred drugimi. Npr. moj/a je zelo pridna študentka, ima same 10-ke, moj otrok je lepo vzgojen, zelo sem ponosen nanj, moja hčerka ima super fanta.... Skratka v tem stilu. Ne vem... saj je lepo, da svojega otroka pohvališ, mislim, da to celo premalo počnemo, pa vendar mi ne sede, ko začnejo nekateri starši s svojimi slavospevi. No...da slišim(oz. beremuser posted image ), kaj pravite??? Kdo in kakšni so ti starši?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Starši, hvalijo ki otroke?
6.3.2008 23:27:52   
Samrela
Naslov teme mi je res uspel!!! Grozaaaaaa! Tako, je če nekaj napišeš in potem premečeš besede...user posted image

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.3.2008 23:28:16   
Anonimen
No vsekakor je to bolje, kot da ga kritizirajo v navzočnosti drugih.
To je počela moja mama. user posted image
Grrrr.....

Upam, da bom jaz bolj "pozitivistično" usmerjena

(odgovor članu Samrela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2008 23:28:36   
mala maja
in potlej ta super otrok enkrat nekaj naredi narobe, je pa ogenj v strehi in so vsi tik pred živčnim zlomom, vključno z otrokom.user posted image

Sem že eni kolegici rekla, naj ne pretirava in otroka postavi na realna tla, da je super, če se lepo uči in ji gre dobro tudi drugod, je priljubljena punca....ampak kaj bo ko se ji kaj zalomi. me je malo maj kot popluvala, amapk jaz sem preživela oni pa komajuser posted image user posted image

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2008 23:35:18   
gapimasa
V prisotnosti otroka, ga nikoli ne hvalim tako na dolgo oz. za vsako stvar posebej. Sigurno ga ne kritiziram, ker ga nimam zakaj, ampak le rečem, da upam da bo vedno tako in ljubi bog kaj še nas čaka.

Osebno se mi ne zdi primerno, da v prisotnosti otroka hvališ, ker takoj poleže tej hvali.

Poznam primere, kjer se nimaš kaj druga pogovarjat, kot le poslušat dosežke njihovih otrok, po drugi strani pa jih poznaš, da so nekatere stvari ravno nasprotne. Bi bilo bolje če hvale ne bi bilo, in otrok se ne bi toliko obremenjeval in ravnal ravno nasprotno.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2008 23:50:10   
rija
nimam nič proti hvaljenju. se mi zdi naravno in lepo, da so starši ponosni na svoje otroke user posted image  in še lepše se mi zdi, da to ZNAJO povedat. ker marsikateri svojega sam šimfa, četudi si tega ne zasluži in marsikateri z ničemer, kar naredi njegov otrok ni zadovoljen.

kako bo, ko bo velik ne vem.....zdaj ko je nekaj čez dve leti, ga hvalim. hvalim "zaželjeno" obnašanje in ravnanje.

...vox populi...

(odgovor članu gapimasa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Starši, ki hvalijo otroke?
7.3.2008 6:35:27   
willma
in potlej ta super otrok enkrat nekaj naredi narobe, je pa ogenj v strehi in so vsi tik pred živčnim zlomom, vključno z otrokom.

To se lahko zgodi, če je hvaljenje nerealno ali iluzorno.

Pohvale so zame nujnost za napredek, za rast in stabilo samozavest otroka.
Za vse to pa po moje spadajo k pohvalam tudi graje in predvsem podpora v teževah.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2008 6:43:48   
Lunca1
Meni se to ne zdi brez veze, če ne gre čez vse meje. je treba otroke tudi pohvalit. Poznam pa en primer, ko je mama res skoz svojo hči hvalila na vse pretege - naša ... to in ono, so jo imeli res že vsi dovolj in so se zaradi tega že malo delali norca. se pravi vse v pravih merah, tako hvalo kot tudi grajo.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.3.2008 7:54:45   
nuala
No, ne vem. mi imamo v marini vsako nedeljo piknik, ki se ga udeležijo lastniki bark in prijatelji. Skoraj vedno se pogovarjamo tudi o mojih otrocih ( ker so skoraj edini otroci med penzionisti ). In jaz jih rada pohvalim, saj se načeloma lepo obnašata in sta relativno pridna. Teh pohval onadva ne razumeta, saj ne znata dovolj angleščine / nemščine. No, in pred ljudmi, ki so samo znanci tudi ne izpostavljam otrokovih slabih strani.
Optroka tudi rada pohvalim, če naredita kaj dobrega. Pri mojih, zlasti starejšem, se to obnese bolje kot grajanje napak ( kar vodi k klubovanju ).
Načeloma sem ponosna na svoja otroka, kar tudi rada povem ( seveda pa ostajam realna in s hvalo ne pretitavam ).

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.3.2008 8:18:31   
žigolino
Jaz jih pohvalim ampak nikol nekaj preveč,pa vedno se raje sprašujem kakšni šele bodo moji,ko gledam tole mladino.Ker si vedno mislimja trenutno je lahko angelček potem pa pride v kakšno družbo in postaneuser posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.3.2008 8:33:24   
Alkestis
Sem tudi za, da se pohvali otroke, vendar do neke mere. Imam znanko, ki so jo vedno hvalili. Tudi ko je pomila posodo ali odnesla smeti. V glavnem ena sama hvala. In ta znanka je sedaj odrasla ženska in ne prenese nobene kritike, tudi dobronamerne ne. Sprejme samo pohvalo. Zato sem za to, da se otroke pohvali, ne pa za vsako malenkost, ki jo naredi.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.3.2008 8:37:01   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: rija

nimam nič proti hvaljenju. se mi zdi naravno in lepo, da so starši ponosni na svoje otroke user posted image  in še lepše se mi zdi, da to ZNAJO povedat. ker marsikateri svojega sam šimfa, četudi si tega ne zasluži in marsikateri z ničemer, kar naredi njegov otrok ni zadovoljen.

kako bo, ko bo velik ne vem.....zdaj ko je nekaj čez dve leti, ga hvalim. hvalim "zaželjeno" obnašanje in ravnanje.

Se 100% strinjam!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2008 8:38:33   
tinkamiška
Jst tudi nimam nič proti, če otroka pohvalijo, če pretiravajo mi gre sicer malo na živceuser posted image , ampak načeloma se mi zdi pa lepouser posted image . Tudi jst rada pohvalim Izo, ker je res tak sončekuser posted image
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Alkestis)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.3.2008 9:37:59   
urskas

nimam nič proti hvaljenju. se mi zdi naravno in lepo, da so starši ponosni na svoje otroke in še lepše se mi zdi, da to ZNAJO povedat. ker marsikateri svojega sam šimfa, četudi si tega ne zasluži in marsikateri z ničemer, kar naredi njegov otrok ni zadovoljen.

Se 100% strinjam!

Tudi jaz!
Vsaka pohvala je boljša kot graja pred drugimi ljudmi. S tem otroka ponižuješ in mu zatiraš samozavest. Pohvala v javnosti pa je za otroka tudi veliko priznanje s pozitivnimi posledicami.

res pa je, da nekateri zelo pretiravajo s hvaljenjem in si celo malo zmišljujejo. Najbrž to počnejo, ker jim manjka samozavesti. To pa tudi meni ni všeč.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.3.2008 9:39:44   
Anonimen
če se s prijateljicami-prijatelji pogovarjamo karkoli vedno povem dobre stvari o svojih dveh malčkih in slabe.....vsi imamo dobre in slabe lastnosti in dejanja......zato mi ni težko povedat, če npr. malo slabše piše test......ali določene stvari ne naredi.....nimam pa te navade, da bi jih hvalila non stop, pregovor pravi, da se dobro blago samo hvali, kar velikokrat drži.

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.3.2008 9:58:21   
lelčy

se strinjam

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.3.2008 14:38:00   
Pajaca
Jaz ju ful hvalim, sam povem pa tud kdaj kadar ga ornk poserjeta. Pa ne vem kaj je tu kaj narobe, če sem ponosna, da rečmo moj Pajacek reče vzgojiteljici... ti maš pa lulo, oči ma pa lulčka.... to je pa ja neki lepega. Otrok loči spol in ve da je razlika med njima.

Pa če bosta odlična ju bom tud hvalila, če bosta cvekarja, bom pa pač rekla, joj ampak moj pa tko fajn fuzbal špila, res najboljši je.

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.3.2008 14:42:06   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Samrela
Kdo in kakšni so ti starši?

Ponosni na svoje otroke.user posted image  Včasih sicer kdo malo pretiravauser posted image , pa nič hudega, boljše to, kot pa da ga tlači dol in ponižuje.
Je pa včasih fajn malo razmislit s čim se hvališ pred kom (npr. z učnim uspehom svojih otrok pred starši, katerega otrok je total zabluzil v šoli itd...)

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.3.2008 19:35:42   
Rubin.

Se strinjam, ampak v mejah normale. Šimfala je pa ne bi nikoli drugim, ker mislim, da to ni lepo, če je kaj narobe je treba težavo rešit doma, ne pa je obešat na velik zvon.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.3.2008 20:12:27   
Čupka
Če nekdo opazi, kako je nekaj moj otrok naredil dobro, potem pritegnem zraven da je res uspešen, ali da je res priden, ali da se res trudi. Saj jh pohvalim. Sem se morala pa priučiti tega, da jih. Čeprav sem ponosna nanjihove uspehe tega dolgo nisem mogla pokazat.

MIslim da je v mejah normale kar OK.

Imam pa osebo izkušnje s tem...moj oče je mene vedno havalil pred drugimi in ti mi je šlo neznosno na živce. Sploh ker se je dobesedo postavljal z mano pred drugimi. Pa nisem bila noben biser. Čisto povprečno dekletce. In je vse, kar sem naredila, pa tudi tisto česar nisem in o čemer smo se samo pogovarjali, da bi, potenciral do neba in nazaj. Na bruhanje mi je šlo in kar bežala sem stran. Res sem se počutila obupno slabo zaradi tega...
Potem pa je prišla moja puberteta in oče je videl, da je marsi kaj le iluzija in da imam jaz drugačne želje in pričakovanja kot on. Pa sva bila non stop v konfliktu. Nič ni bilo dovolj dobro zanj.
Hvalil se je pa še vedno z mano pred drugimi. Groza. Res.
In še sedaj ne prenesem nobene hvale. Tudi če vem, da nekaj dobro naredim, ali da dobro izgledam, se počutim neskončno nelagodno če kdo to hvali in vendo imam filing, da to ne more mislit iskreno. Če pa že, pa da dajem lažni vtis, v resnici je pa drugače....
Kr neki...

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.3.2008 21:33:39   
Čupka
Joj groza, sedaj vidim, kako sem vse slovnično zakvačkala. To se pa zgodi, če se se mudi in če mi mali pleza po hrbtu, med tem ko pišemuser posted image

V glavnem , v vsakem primeru mislite na otroka. Ko hvalite in ko grajate. Vsakega ščepec je pozitivno, kar je pa preveč, je pa preveč...

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.3.2008 22:01:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Imam pa osebo izkušnje s tem...moj oče je mene vedno havalil pred drugimi in ti mi je šlo neznosno na živce. Sploh ker se je dobesedo postavljal z mano pred drugimi. Pa nisem bila noben biser. Čisto povprečno dekletce. In je vse, kar sem naredila, pa tudi tisto česar nisem in o čemer smo se samo pogovarjali, da bi, potenciral do neba in nazaj. Na bruhanje mi je šlo in kar bežala sem stran. Res sem se počutila obupno slabo zaradi tega...
Potem pa je prišla moja puberteta in oče je videl, da je marsi kaj le iluzija in da imam jaz drugačne želje in pričakovanja kot on. Pa sva bila non stop v konfliktu. Nič ni bilo dovolj dobro zanj.
Hvalil se je pa še vedno z mano pred drugimi. Groza. Res.
In še sedaj ne prenesem nobene hvale. Tudi če vem, da nekaj dobro naredim, ali da dobro izgledam, se počutim neskončno nelagodno če kdo to hvali in vendo imam filing, da to ne more mislit iskreno. Če pa že, pa da dajem lažni vtis, v resnici je pa drugače....
Kr neki...

Enako velja zame,ne prenesem,da me starši ful nekaj hvalijo.

(odgovor članu Čupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
7.3.2008 22:22:51   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: willma

in potlej ta super otrok enkrat nekaj naredi narobe, je pa ogenj v strehi in so vsi tik pred živčnim zlomom, vključno z otrokom.

To se lahko zgodi, če je hvaljenje nerealno ali iluzorno.

Pohvale so zame nujnost za napredek, za rast in stabilo samozavest otroka.
Za vse to pa po moje spadajo k pohvalam tudi graje in predvsem podpora v teževah.

Se podpišem.

Sama otroke velikokrat pohvalim, jim kaj lepega povem, pač za stvari, kjer se mi zdi, da to zaslužijo. Vedno, če je le možno. Kako naj si razvije samozavest, če mu ne poveš dovoljkrat, kaj vse odlično obvlada, kje je res uspešen in kako zelo ga imaš rad!
Vendar jim vedno tudi povem, če česa ne naredijo v redu oz. če kaj naredijo narobe. Meni se graja ne zdi napačna, če je smiselna in če je izrečena tako, da človeka ne ponižuješ. Le tako se bo naučil preceniti sebe, se realno gledati in se potruditi tudi tam, kjer se morda sicer ne tako zelo ali v rečeh, ki mu ne gredo tako same od sebe od rok. Kako bo sicer prenašal hude kritike ki v življenju pridejo v socialnih odnosih slej ko prej k vsakemu, če se jih ne bo naučil realno in z distance gledati in jih realno preceniti, brez obsojanja samega sebe zraven, če ga tega ne naučimo - tudi to je treba otroku jasno sporočiti, da kritika ni nekaj, kar bi povedalo o tebi, da si zanič, ampak zgolj v razmislek, kaj bi lahko razmislil, ali bi se dalo napraviti boljše.

če otrokom ne poveš obeh reči (pohval in graj) jih ne znajo ločiti.

Aja, načeloma pa se s prijatelji redko pogovarjamo o otrocih. Imamo druge teme. Me pa nikdar ne moti, če kdo svojega otroka hvali. Ja hvala bogu da ga, a ni logično, da smo vsi ponosni na svoje otroke.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?