Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 9:14:32
|
|
|
|
skuštrana
|
Naša je bila stara točno 3 leta, ko je šla prvič v vrtec oz. nasploh v varstvo...Rabili smo dober teden, da je sprejela vrtec, pravzaprav nismo imeli težav, čeprav so me vsi strašili, da bodo, ker je bila do 3 leta pri meni doma. Verjetno je full odvisno od otroka do otroka. Tudi drugega otroka nameravam imeti doma do 3 leta, potem pa seveda v vrtec.
< Sporočilo je popravil skuštrana -- 3.3.2008 9:17:21 >
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 9:15:15
|
|
|
|
vesna.com
|
To se mi zdi je čisto odvisno od otroka in njegovega karakterja.Primerna starost pa ne vem če glih obstaja.Moje so šle obe pri 11ih mesecih,da so se privadile so rable glih ene dva dni .Če jih moraš dat jih pač daš,če maš izbiro se moraš pa tud sam odločiti.Če ne drugač pač poskusiš in če res ne gre pač izkoristiš drugo možnost če jo imaš.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 9:21:28
|
|
|
|
klepetka
|
naša tastarejša je šla v vrtec pri treh letih ;nobene krize ,navajena od prvega dne . Sinček šel v vretec pri skoraj treh letih ,rabil dobrega pol leta!!!,da se je navadil i nda je bila kriza mimo(Zdaj je super). Tako da čist odvisno od otroka(karakter).
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 9:22:37
|
|
|
|
fra
|
pri nas je bilo tkole: septembra je bil star 3 leta ko je šel prvič v vrtec. prve dva dni je bila cela katastrofa, tko da sem mislila da bom dobila čir na želodcu. Potem pa se je umiril in začel je z veseljem hoditi. Se še pojavi kakšen dan, ko on pa le nebi šel, pa vseeno potem gre. Prve dni pa je bil jok v vrtcu, jok zvečer, jok ponoči, ... nato jok samo zjutri, .... sej pravim za znoret je blo in potem kr čez noč vse ok. Priporočam pa ti, da se z vzgojiteljico pogovoriš, kako naj bi zgledalo uvajanje in se tega dobesedno držiš. Jaz sem se do pike držala. Že ko sva odhajala od doma sva se začela pogovarjat samo o vrtcu, tko da mu misli nisem nič vračala na dom. Tud vzgojiteljica mi je rekla, da je to napaka staršev, ko pripelje otroka v vrtec in se še med vrati za v skupino pogovarjajo o stvareh, ki stodijo za doma in potem je otrok čisto zmeden vstopi v skupino. Mogoče se sliši kruto, pa sej tudi je, ti naši otročički, samo potem ko sem ga prišla iskat sem skušala odolžit, tko da je tudi vedu, da ko pridem ponj, da dobi nagrado. Ko se je navadil hoditi v vrtec sem ukinila tudi nagrado. lp, to je bil prvi sin, drugo leto me čaka še ne sin,
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 9:26:16
|
|
|
|
lelaval
|
Najstarejša je šla v vrtec pri 3,5 letih, pa se je celo leto jokala, ko smo jo oddali - čeprav se je vsak dan znova veselila, da gre v vrtec. Sin je šel 1 mesec pred 2. RD, pa je že 1. dan brez joka in vsega šel v igralnico. Njmlajša pa pri 1,5 letu in je prvi teden nekaj mencala, da sama ne bo, da naj jaz ostanem z njo, potem pa sem jo komaj uspela preobut - se ji je tako mudilo v igralnico . Tako - da čisto odvisno od otroka do otroka. Nisem pa nobenega vozila na uvajanje.
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 9:55:35
|
|
|
|
nuala
|
Kot pravijo; odvisno od otroka. Mojadva se, po pravici povedano, na vrtec nikoli nista in očitno ne bosta navadila. Saj gresta v vrtec, ker ne popuščam, ampak ta mlajši ( 3 in malo ) vsako jutro prva stvar ko se zjutraj zbudi " a dones ni vrtca ". Ta starejši ( 5 ) gre v vrtec, ker to od njega pač pričakujemo. A da bi mojadva vzljubila vrtec, ali bi pogrešala prijatelje, ali bi jima sicer postalo doma dolgčas; ni šanse. Tako da, jaz moram enostavno vztrajati pri vtrcu, ker se mi zdita popolnoma neprilagojena. Kriva sem seveda tudi sama, ker smo se selili in ista vedno v istem vrtcu. Kdaj v vrtec? Sem za to, da gre otrok pri 1 letu v vrtec ( če je zdrav ). Mlajši definitivno lažje sprejmejo in se navadijo vrtca. Ali pa pri 5 letih. Ko že definitivno dojame, kaj ga tam čaka in tudi potrebuje družbo.
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 20:43:04
|
|
|
|
Maggie
|
Naš je šel pri 11m in je rabil ravno 0 dni za to, da se je navadil. Ga pa nismo kar pustili že prvi dan tam cel dan, ampak vsak dan malo dlje. On tam uživa, se mu dogaja. Res pa, da ima zelo rad ljudi in sva tudi prvo leto njegovega življenja bila kar dosti po obiskih in v družbi.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 3.3.2008 20:51:21
|
|
|
|
jakaracman
|
Naša je šla pri 13 mesecih in je jokala 14 dni.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 4.3.2008 8:00:47
|
|
|
|
Nika v službi
|
Mi smo šli pri 2 letih in je bilo hudo samo med uvajanje (14 dni), pa še takrat ni nikoli jokala ob prihodu v vrtec, ampak potem, ko sem šla ven. Zjutraj je brez problema šla z mano do vrtca. V sredini drugega tedna uvajanja sem jo oddala in sem prišla ponjo šele v času kosila, takrat je bilo najhuje. Potem pa je bilo vsak dan bolje, po 3 tednih je že padla "not". DO zdaj pa še niti en dan ni bilo zjutraj kakega joka ali upiranja v stilu "ne bi šla v vrtec". Nasprotno, zelo rada hodi.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 4.3.2008 8:08:55
|
|
|
|
Volga
|
od septembra do decembra.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 4.3.2008 22:05:06
|
|
|
|
N _ B
|
V vrtec je šla pri dobrih dveh letih in se je kar takoj navadila. Jokala je, ko je bilo treba domov in prvi mesec smo se kakšno soboto ali nedeljo peljali mimo vrtca, da se je prepričala, da je res zaprt.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 4.3.2008 22:11:03
|
|
|
|
Jančika_
|
Tavečji je šel v vrtec pri dveh letih. Jokal je prve tri dni, pa še to ravno za vzorec (toliko, da sem odnesla pete okoli ovinka). Tamali je šel pri 14 mesecih, dvakrat je obrnil usta navzdol, jokal pa ni nič. V bistvu ga nisem mogla niti uvajati, ker je pozabil name tisti trenutek, ko je prvič stopil v igralnico . Smo imeli kar srečo.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 19.3.2008 18:47:15
|
|
|
|
taši84
|
men se zdi da je najboljš da stopi v vrtec z 11meseci. pr nama so se hitro navadili. zdj mava pa problem ker nočejo domov.
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 19.3.2008 20:21:41
|
|
|
|
frutka_
|
V vrtec je šel pri letu dni in ni jokal niti enkrat. Rad hodi in to mi je glavno. Vrtec je edina primerna varianta varstva za moje pojme zato nekih drugih opcij nisem niti iskala. Skupinico bi zapustil le v primeru, če bi bile kakršnekoli večje zdravstvene indikacije. Torej, ker se pri letu dni zaključi porodniška je pri nas bil ta čas najboljši.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 19.3.2008 20:26:02
|
|
|
|
frutka_
|
Po mojih izkušnjah so se starejši otroci (3+) res drugače navajali na vrtec. Predvsem ker večji otrok več razume in ker ima svoj jaz izrazitejši ga težje potolažiš kot manjšega otroka. Mali otroci so v glavnem cartljivčki. Ko joka ga vzameš v naročje, pokažeš kakšno igračko in v glavnem pozabijo. Se potolažijo. Itak pa je dovisno od otroka. Če je družaben tip človeka in se te ne drži kot klop se bo v vrtec vključil BP. Pomemben je tudi tvoj pristop do vrtca, ki naj bi bil pozitiven. Zato kar pogumno!!!!
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 20.3.2008 13:48:08
|
|
|
|
anckabancka
|
Oba sta se uvedla v vrtec brez joka in v parih dneh. Prvi je začel s 14 meseci in je 4 dan že spal, brez problemov. Mali pa je začel z vrtcem že pri 12 mesecih in je 3. dan že spal in potem normalno hodil v vrtec. Sem mislila, da bo prišla kak zapoznlea kriza, pa je ni bilo pri nobenem. Zgleda, da imamo srečo, ali pa nezahtevne otroke, kar se vrtca tiče...
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 25.3.2008 8:11:42
|
|
|
|
*sonchek*
|
Huh, pri nas pa smo imeli precej težav. V vrtec je šel z 11-imi meseci. Veliko je jokal, ni hotel piti, jesti, celo bruhal je. Uvajanje je zato potekalo 3 tedne, počasi. In potem kot bi odrezal - kar nek ponedeljek je šel suvereno v igralnico, začel jesti, piti, spati. In zdaj je jok, ko je treba domov
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 25.3.2008 13:12:07
|
|
|
|
mama_milchy
|
Ojla, mi smo prišli 1.septembra v vrtec in je imel 15.mesecev , smo ga preobuli in je odšel z vzgojiteljico v igralnico; midva z možem sva obela copate in šla za njim pa je rekla vzgojiteljica, da lahko kar greva in če bo kaj narobe, bo klicala. Naju ni klicala in sva ga pustila še na kosilu pa sva ga prišla iskat; nič uvajanja in prvi dan je ostal v vrtcu skoraj 4 ure; vsak dan pa gre z veseljem ampak vse je odvisno od otroka do otroka;
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 1.4.2008 16:23:14
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina Koliko časa je minilo,da so se otroci navadli na vrtec in niso več jokali,ko so prišli tja? Različno od otroka do otroka, mlajši jočejo dlje, starejši manj. A je res težje pri starejših otrocih in se ti težje navadijo? Po mojih info. je glih obratno. Starejši se prej vključijo v vrtec, ker jim lahko dopoveš, da prideš ponje, ker imajo radi družbo vrstnikov - se igrajo drug z drugim, dočim enoletniku ne vem kako bi razložila, da pridem po njega, z drugimi otroki se še ne igra, ne razume zakaj mora biti pri drugih ljudeh in ne pri mami.... Koliko se vam zdi primerna starost,ko vstopi otrok prvič v vrtec? Meni in tudi po nasvetu strokovnjakov je primerna starost 3 leta. Pri teh letih otrok rabi družbo sovrstnikov.
|
|
|
|
RE: Kako dolgo je trajalo,da so se navadli na... 1.4.2008 16:32:05
|
|
|
|
Rubin.
|
Čist off topic: vidim da si iz Mb, v kateri vrtec pa jo/ga nameravaš vpisat. V ponedeljek se začnejo dnevi odprtih vrat in midve z malo miss bova šli malce pogledat, kje se nama bo zdelo najbolje, v mislih imam vrtce na Teznu in v B. Pečeta, pa ti?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?