sneguljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Sej s taščo ne rabiš takih stvari debatirat, pa ne rabi vedet vse o tebi. V bistvu je še boljš da se ne vtika. Večina bi ubijala za take tašče . Ja, to je lepo rečt, v resnici pa sploh ni tako lepo... Tudi moja tašča je skoz o sebi nabijla, pa o njeni hčerki. Pa sva imela kakšen problemček, je rekla, sej bosta že rešila in nakladala naprej o zobarju, ki ji ni zaprl zoba, o trgovki, ki jo je grdo pogledala, o onem, ki jo je okrog prnesel, o tem kako ji je težko, pa nima denarja, pa hčerka ga tud nima, pa ne more it na morje boga reva, ker dela hišo, pa še avto kupuje.... In ti začne it pošteno na živce, da prideš z otrokom k njej, ona pa kot da ga ni, ker nama more tolk reči povedat, kako je svet krivičen do nje. Parkrat mi še navrže nekaj obrekovanj v zvezi z mano in mojimi starši, kar je bil razlog, da ne grem več k njej. Oziroma grem, ampak le kadar je treba. In se tam smehljam in pogovarjam o vremenu in vsakdanjih stvareh, raje čim manj, da ne najde spet razloga, da začne stokat, kako je boga. In verjetno se niti sama ne zaveda, da največ izgubi s tem ona. Praktično ne ve nič o otrocih, ne govorimo o tem, kdaj so jim zobki zrasli, kam smo šli, kaj smo počeli, kdaj so bili bolni... zadnjič sem ji hotela rečt, pa me je prehitela, kako je od hčerke fant bolan, bogi, on leži, pa trikrat je omenila in potem še mojemu na mail napisala. Nikoli v mailu ne sprašuje po nas v množini, niti samo po otrocih ne... To pa ni ravno tašča, da bi ubijal zanjo, kajne. No, sicer se tega navadiš in na koncu si srečen, da ji ni treba nič pravit. Zato cmrla, ti se kar lepo pobotaj z njo in se navadi, da je v življenju še dost hujšega, kot da te tašča ne vpraša, kako si se imel.
|