|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Občutljiv otrok
11.2.2008 21:36:55   
Meggi
   V zadnjem času je naša 5in pl letnica, tako jokava in rahlega potrpeljenja. da so  x krat solze na dan. Primer: Ker sliši malo 2.5 let staro sestrico, da reče, da je njen ati. Ona pa weeee,.. B. je pa rekla, da je sam njen ati,... Ne bom to, ne bom on, ... Primerov ****.

Ne vem, a so to obdobja? Res je rakica po horoskopu, a res gorzn občutljiva. Kako je šele z zgodbami iz vrtca. Male se seveda vmes špikajo s frazami: "Nisi več moja prijateljica"! Ker ji morda tisti moment ni posodla izbrane igrače... weeeeeeeee.

Ne vem, kaj nardit. Bora z agresijo sva vedno prepovedala. Ni mi do tega da se fajtajo. A nekateri si na tak način izborijo svoje.  Kako otroko dvignat samozavest? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Občutljiv otrok
11.2.2008 21:44:35   
Olivija
Me spominja name, ko sem bila majhna.  user posted image  Zelo težko sem solze zaržala in tak miren, občutljiv otrok sem bila, da je morala moja mami zaradi tega prav v šolo na govorilne. Sem se v drugem razredu zjokala, ker me je razredničarka presedla - je pa delovalo, - me je presedla nazaj.
Soseda me je pri petih letih zezala sredi poletja, da je zima in sem jaz čisto pop... in sem se zjokala, da pa to že ni res.
Pa se je potem med puberteto vse spremenilo, tam nekje v srednji šoli in zdaj mi noben ne verjame, da sem bila kot otrok zelo mirna. user posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.2.2008 22:02:53   
Meggi
No, vsaj ena. Sam meni je  kot mami full hudo. Pa doma ne rečem da je vedno taka. Ima lahko zelo ojačane izpade.  Ne veš na kak način ji nekaj dopovedat. Težko sprejme da ne more bit nekaj po njenem.

Zadnjič se je bila pripravljena dret na vse kriple, ker si skoraj 6 letnica misla, da si ne more sama rito obrisat ko gre kakat. Halo, si jo je že, pol so imel v vrtcu pomočnico, ki jim je ritke brisala- kao da jih ne bodo pekle, če si ne bodo "ornk" zrhtal. In tako me je klicala za brisanje. Ok smo ji. Ampak, kako sceno zna nardit, dol padeš.

No in sedaj je tako srečna ko si jo sama. A pot dopovedanja je tako dolga in zagulena.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2008 22:09:52   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi
Težko sprejme da ne more bit nekaj po njenem.

Mi je znano. Sej zdaj, če pomislim nazaj, sem verjetno res vedno vedela, da bom najhitreje s solzami dosegla svoje. V tolažbo - zdaj tega ne prakticiram več.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.2.2008 22:15:04   
Blejka26
verjetno je prišel ta obdobje,ko je ljubosumje večje..mene je tega tud strah ..imam 22mesecev razlike med hčerkama..samo nimaš kaj..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.2.2008 22:42:16   
Meggi
Ma včasih se sprašujem ali je prevelika razlika 3leta in 4 mes. ali premala. Pa kaj to , ko si misliš da si s časom na boljšem. Še večji fajti- igrače, obleke,.. kdo bo sedl zraven mamice, h komu bo mamica gledala ko bomo v postelji. Včasih se skupi uspavamo. Ena se grje na eni stran, druga na drugi. Halo- gledat moram v ZRAK! "Mami v zrak glej!" Dol  padeš!?

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.2.2008 8:18:54   
Blejka26
pri treh letih razlike je otrok najbolj ljubosumen..jaz mam 22 mesecev razlike,pa je zaenkrat vse ok..slišala pa sem že od velikih da imajo probleme z starejšim,od treh let naprej..sej bo kmalu boljše

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2010 14:38:20   
gregakarmen
Zdravo Meggi!

Mi smo zdaj pri petih letih v tej fazi. Zato me še posebej zanima, kako je zdaj pri vas po več kot letu dni?

Že vnaprje hvala za odgovor.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2010 15:48:32   
jajula

Včasih se skupi uspavamo. Ena se grje na eni stran, druga na drugi. Halo- gledat moram v ZRAK! "Mami v zrak glej!" Dol  padeš!?

user posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2010 16:03:59   
ajsek

kdo bo sedl zraven mamice, h komu bo mamica gledala ko bomo v postelji.

Tega se pa še dobro spomnim iz svojega otroštva. Sestra je 2 leti mlajša in kar nekaj let je trajala ta faza, ko sva se pulili za mamo. Če me spomin ne vara, sem bila pobudnik jaz in to razlagam tako, da so me kot starejšo vedno "poturili" fotru. Če smo šli recimo na bazen, je po kopanju sestro oblekla mami, mene pa ati.
Saj danes se mi to sliši čisto neumno, takrat sem se pa zato počutila zapostavljeno in sem se začela grebst za tisto, kar sem videla kot boljši položaj. Šlo je celo tako daleč, da sem vztrajala, da hočem v avtu sedet za mamico, ne za atijem. Čista malenkost, ampak mani takrat neznansko pomembna.

Če danes teoretiziram za nazaj, bi bila verjetno rešitev v tem, da bi si mama kdaj vzela čas ekskluzivno zame, ne pa, da sva bili s sestro vedno skupaj, ali pa smo bili pač cela družina in je fotr nekako prevzel skrb za starejšo - zame.

V glavnem , pobudnik takih konfliktov je pomoje običajno starejši, razlog pa ljubosumje na mlajšega. Bo pa Gina verjetno znala bolj strokovno to razložit :)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?