ajsek -> RE: Občutljiv otrok (23.8.2010 16:03:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi kdo bo sedl zraven mamice, h komu bo mamica gledala ko bomo v postelji. Tega se pa še dobro spomnim iz svojega otroštva. Sestra je 2 leti mlajša in kar nekaj let je trajala ta faza, ko sva se pulili za mamo. Če me spomin ne vara, sem bila pobudnik jaz in to razlagam tako, da so me kot starejšo vedno "poturili" fotru. Če smo šli recimo na bazen, je po kopanju sestro oblekla mami, mene pa ati. Saj danes se mi to sliši čisto neumno, takrat sem se pa zato počutila zapostavljeno in sem se začela grebst za tisto, kar sem videla kot boljši položaj. Šlo je celo tako daleč, da sem vztrajala, da hočem v avtu sedet za mamico, ne za atijem. Čista malenkost, ampak mani takrat neznansko pomembna. Če danes teoretiziram za nazaj, bi bila verjetno rešitev v tem, da bi si mama kdaj vzela čas ekskluzivno zame, ne pa, da sva bili s sestro vedno skupaj, ali pa smo bili pač cela družina in je fotr nekako prevzel skrb za starejšo - zame. V glavnem , pobudnik takih konfliktov je pomoje običajno starejši, razlog pa ljubosumje na mlajšega. Bo pa Gina verjetno znala bolj strokovno to razložit :)
|
|
|
|