|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tisti, ki imate samo enega otroka (dokončno)
1.2.2008 21:49:27   
sneška_
Sem bila 100% prepričana da bom imela samo enga otroka. Samo jaz lepo grem pri mojih in tamo je sestra in brat pa imam kakšenga da bi se pogovorila. In največ okrog drugega otroka je moja mama navijala. Pol pa sem začela razmišljati zakaj jaz ne bi dala moji pupi nekaj da bi imela celo življenje.Zakaj bi je prikrajšala  za bratca ali sestrico. In sem začela moža naovarjati okorg dojenčka Ni šlo dolgo in nepričakovano sem zanosila,nosečnost nas je presenetila in  sedaj imam dve prekrasne punčke.Ko ne bomo mi,bojo imeli ena drugo. 

Najdojenček

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
1.2.2008 22:34:43   
LIDJOČKA
Jaz sem tudi edinka in sem želela imeti dva otroka, ker sem sama zelo pogrešala družbo brata/sestre. Pa mi je bilo namenjeno, da sem v drugo rodila dvojčici. Zdaj ne bi zamenjala za nič na svetu.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
1.2.2008 22:57:34   
MALINČICA
IZVIRNO SPOROČILO: LIDJOČKA

Jaz sem tudi edinka in sem želela imeti dva otroka, ker sem sama zelo pogrešala družbo brata/sestre. Pa mi je bilo namenjeno, da sem v drugo rodila dvojčici. Zdaj ne bi zamenjala za nič na svetu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo tako življenje poskrbi, da nam je dano to, kar nam je itak že od rojstva namenjeno, pa če to načrtujemo ali ne...

Pa kaj vem, mene pa zadnje čase trga, da bi imela še. Čeprav je itak najin plan imeti še vsaj enega, upam da nama bo dan. Ne vem pa kako je boljše imeti hitro po prvem še enega, al je bolje pšočakat na malo večjo razliko...
Me nekako misli kar večkrat dnevno odnesejo k temu da se mi lušta še enega in o tem zadnje čase kar dost razmišljam in se o tem dost pogovarjava...po drugi strani pa se bojim da bi to bilo prehitro za Maja, da me še rabi malo samo zase, vsaj ene leto, dve.

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 53
3.2.2008 23:46:51   
deja27
Jaz sem si vedno želela,da bi mela enga otroka in to sinčka.In sem ga dobilauser posted image user posted image .Se pol leta mu manka do 3let,ma tok energije,da tud pomislim ne,še na enga.Pa pri teh standerdih k jih pač imamo,je fajn,da podarimo konček prostega časa-otročku.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 54
4.2.2008 12:15:32   
Nika v službi
Ob prebiranju nadaljnjih postov na to temo, me zbodejo komentarji v stilu "nisem prepričana, da bi drugega otroka imela tako močno rada, da bi bil tako zelo zaželen"... ne citiram nobenega, pišem prosto, kot razumem nekatere poste.
Tako razmišljanje mi je tuje, ker sem prepričana, da vsakega otroka ljubiš iz vsega srca - pač vsakega na svoj način. Količina otrok ne more zmanjšati ljubezni, ki jo mamino (in očetovo) srce premore.

Sama sem edinka, družbe nisem nikoli pogrešala, ker sem imela ogromno prijateljic in prijateljev, vedno sem bila obkrožena z družbo sovrstnikov, pa tudi s sorodniki (sestričnami in bratranci) smo bili zelo povezani. Družbo sem vedno hitro našla in nikoli mi ni bilo dolgčas. Drznim si reči, da s pravo vzgojo edinci ne bi smeli biti problematični.

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 55
4.2.2008 12:20:28   
Blejka26
tud jaz sem mislila da bom mela samo enega otroka..druga nosečnost me je mal spravila s tira in hotela sem splaviti..a sem otroka obdržala.Sedaj imam dve prečudoviti hčerki in imam ju najraje na svetu.Ni mi žal in lepo je imeti dva sončka

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
4.2.2008 21:43:30   
mateyka
Jaz imam tudi doma eno 22 m staro zelo zahtevno princesko, ki jo imam neskončno rada. Vendar sem jaz edinka in sem možu že takoj na začetku povedala, da bi imela dva... ne samo zaradi igre, komunikacije in podobnega...zato, da bosta tudi potem, ko naju ne bo več imela drug drugega...
Sej mi je bilo krasno, vsega dovolj, vedno sem pa rinila k sestričnam in bratrancem...

enako user posted image user posted image samo da naša princesa šteje 6 mesecev in mi bi meli 3 ali 4 škrate user posted image   (jaz sem pa rinila k prijateljicam user posted image )

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 57
5.2.2008 4:38:19   
Anonimen
Berem in berem tole jaro kačo vaših postov, pa mi nekaj nikakor ne gre v račun...
So ženske, ki so se, še preden so prvič zanosile, odločile, da bodo imele samo enega otroka in le temu dale vse, kar naš svet premore. Prav. So ženske, ki so se odločile, da bodo rodile toliko otrok, kolikor jim jih bo "Bog dal". Tudi prav. Največ pa je tistih vmes - po enem otroku "se zgodi" še eden ali dva ali pa si premislijo iz tisočerih razlogov in si zaželijo še enega ali dveh. In tudi to je prav. In potem otrok/otroci rastejo. In z njimi rastejo problemi. Česar pa, nekako, ne zasledim tukaj.
Omenjate plenice, dojenje in neprespane noči. Kako vam ni še enkrat ali še večkrat do tega. Prav. Razumem. Telo potrebuje spanje in ko ga primanjkuje, je kriza. Dojenje zna biti napor in, z malo zdrave sebičnosti - takorekoč vsaka ženska želi imeti lepe prsi. In tudi to je res, da polna plenica ni ravno ena najlepših stvari na svetu za pogledat. Zato razumem, da vam nekako ni do tega, da bi vse to ponavljale. Komoditeta, kakor je rekla ena od vas. Ampak a ste pa mogoče pomislile, da so pa te stvari še najmanj (hudega), kar se vam lahko zgodi?
Dokler otrok ne gre v šolo, ga imate takorekoč ves čas ob sebi (pustimo vrtec na strani). Otrok vas obožuje, zanj ste središče sveta, večino vsega se nauči od vas, vodljiv je in prilagodljiv. Potem, ko gre v šolo, pa se zanj odpre nov svet. In počasi, z leti, ve pristanete na stranskem tiru. Še vedno ste mama, seveda, ampak pride toliko novega, da za vas enostavno zmanjka časa. Nimate več tolikšnega vpliva na otroka, vaše mnenje ni več najpomembnejše in, nenazadnje - otrok začne razmišljati po svoje. Svoje želje in potrebe postavlja na prvo mesto, pred vašimi željami in zahtevami. Pa ne govorim o posesivnosti, da ne bo pomote.
Potem se pa "kar na lepem zgodi", da imate doma tri najstnike. Ker ste se 10 ali 15 let nazaj odločile, da boste pa zaporedoma imele tri otroke - da si bodo delali družbo. No, tukaj je pa potem posledica vaše odločitve! Niti ne tako dolgo nazaj ste bile še same najstnice in zagotovo se spomnite, da niste bile angelske. Zdaj, ko se pa same na trenutke še vedno počutite, kakor da bi imele 18 let, pa vam po glavi skačejo trije najstniki, ki jih je nemogoče ukrotiti. Vem, ogromno je odvisno od vzgoje pred najstniškim obdobjem, ampak še vedno - najstarejšega sina vam pripelje domov policija, skupaj z ukradenim mopedom. Srednja, hčerka, vas prosi, da pojdite z njo h ginekologu, da naredi splav, ker ne ve, kdo je oče. Mlajši sin pa sedi pred TV-jem, zadet od marihuane. Ekstremi, ja, seveda, ampak žal prevečkrat tudi realnost. In potem bi jaz rada videla eno, ki si v takem primeru ne bi zaželela biti pokonci nekaj noči, menjati plenice in podojiti otroka, ki se vam potem samo smehlja. Kje so dobri, stari časi, ko si bili ti trije najstniki dojenčki? Ja, tisto obdobje, za katerega pravite, da ga zaradi komoditete ne želite več ponoviti. He, he, he.
Sama sem od nekdaj trdila, da želim imeti tri otroke. In še vedno vztrajam pri tem. Ampak sedaj imam dva sinova. Hiperaktivnega (skoraj) najstnika in dveletnega razgrajača. Bogu hvala za Kamikazo, ki jima je boljši oče, kot sem si sploh lahko kdaj predstavljala, da je katerikoli moški lahko - če bi bila jaz sama z mojima mladičema, ne bi imela toliko časa zase. In jaz imam zelo rada čas zase, ne glede na vse ostalo. Komoditeta? Morda, ja. Vendar ne "plenična". Mene plenice ne motijo. Nikoli me niso. Tudi, ko sem si zaželela, da bi nekam šli - prav, pa pojdimo. Avtosedež in nahrbtnik, pa pot pod kolesa (sprehajalna družina ravno nismo, no). Bolj me skrbijo dnevi (meseci, leta?), ko bosta moja dva mladiča starejša - ko moja in Kamikazina beseda ne bo več zakon. Saj pri starejšemu sinu že zdaj ni, no, ampak dokler je še v osnovni šoli, niti nima neke hude izbire, ali bo ubogal ali ne. In ker živim s tremi moškimi, sem si rekla, da tretjega otroka ne bom imela, dokler mi nekdo ne garantira, da bo punčka. Še tretji sin? Ne vem, če bi prenesla (psihično). Bom pač počakala, da bo genetska tehnologija toliko napredovala, da se bo spol dalo določiti vnaprej. Saj imam še okrog 10 let v dobrem za rojevanja, znanstveniki pa v tem času tudi ne bodo počivali, menda. Če pa že bodo, potem pa vsaj vem, kdo bo kriv, da se moj plan o treh otrocih ne bo uresničil. Oni!
Letos bom stara 30 let, moj starejši sin pa 11 let. Glede na današnjo mladino je popolnoma mogoče, da bom pri 34-ih letih babica (o tem sem že enkrat pisala nekje, se mi zdi). In ker ponavadi ženska pride živet k moškemu, mi morda sledi, da bom čez 4 leta, ko bo mlajši sin ravno lepo začel hoditi v osnovno šolo, dobila pod streho nosečo snaho. No, Darja, potem pa skrbi ali pa vsaj pomagaj skrbeti za svojega vnučka, glede na to, da sta njuna starša še mladoletna. Onadva morata najprej dokončati šolo, seveda! No, prav, pa poskrbimo za tega malega mladička. In ga spravimo vsaj do osnovne šole - takrat bosta pa tudi njegova starša že končala fakulteto in našla službo ter se spakirala na svoje. Jaz bom pa stara 40 let. In takrat z nosečo snaho pride domov že mlajši sin! Darja, ponovi vajo! O, Darja, poglej, saj imaš že 46 let! Kam pa je šlo tvoje življenje?!

Ojej, Darja... nikoli več ne pij jutranje kave ob pol petih zjutraj, ko imaš mir in tišino v hiši... poglej, koliko potem napišeš... *ebenti. No, ampak imam vseeno prav. Kakšna komoditeta neki, ko so otroci večji?! Bla, bla, bla...

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
5.2.2008 8:57:29   
zana21
Bravo DARJA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
5.2.2008 12:56:29   
Nika v službi
Uf, Darja, odlično napisano, sploh če upoštevam nečloveško zgodnjo uro. Ja, seveda, vse drži. Se zelo zelo strinjam. Mogoče je "keč" v tem, da smo zdaj vse bolj fokusirane na naše mladičke, ki so še v tisti mama-ata fazi, ne razmišljamo naprej, kako bo, ko bodo večji, najstniki.

Se pa sama zelo zavedam tistega pregovora, ki nedvomno drži: Majhni otroci - majhni problemi, veliki otroci - veliki problemi.

(odgovor članu zana21)
Neposredna povezava do sporočila: 60
5.2.2008 22:15:52   
kew kew
Darja Kos, bravo!!!!! Vse je res!user posted image Spij še kdaj kakšno kavo!

Neposredna povezava do sporočila: 61
5.2.2008 23:03:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kew kew
Spij še kdaj kakšno kavo!

Ko bi ti vedela, koliko kave jaz popijem user posted image ... ampak na vašo srečo ne vedno pred RR... kdo bo pa bral vse to?! user posted image

(odgovor članu kew kew)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
6.2.2008 22:37:16   
kew kew
Bom jest brala, ti kar piši.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
7.2.2008 3:42:34   
Anonimen
Tukaj imaš, pa beri... user posted image ... pa čakaj na mojo naslednjo kavo... user posted image

www.darjakos.ednevnik.si

(odgovor članu kew kew)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
7.2.2008 23:21:38   
VERONICA
Ha ha Darja, kakšen "črn" scenario. Prvič babica pri 34, drugič pa... Zakaj pa ne tvoja neplanirana nosečnost pri 42? Svašta se dogaja v življenju...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
7.2.2008 23:30:34   
Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Ha ha Darja, kakšen "črn" scenario. Prvič babica pri 34, drugič pa... Zakaj pa ne tvoja neplanirana nosečnost pri 42? Svašta se dogaja v življenju...

Ja to bo pika na i user posted image

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 66
8.2.2008 2:46:59   
Anonimen
Moogče bom pa res noseča pri 42-ih, ja - če bo tehnologija napredovala do takrat. user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
8.2.2008 22:46:17   
Olivija
Vse tole filozofiranje se mi zdi totalno odveč, ker nekaj je res: z nikomer se ne moreš tako sočno skregati in stepsti  kot z lastno sestro (za brata nevem)  - edino ona me lahko spravi do solz in obratno velja enako, po drugi strani je pa najlepše z njo deliti skrivnosti, srečne trenutke in tegobe.

Ko pa zvečer slišim hihitanje iz otroške sobe, mi je pa to še posebej jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
9.2.2008 22:35:45   
lotoska
Darja in Olivija, to sta pa res lepo napisali.
Pri darji pomislim: ja to me še čaka, pri Oliviji pa, joj kaj sem zamudila ker sem bla edinka... Upam da bo moja pot vmesna.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 69
11.2.2008 0:13:33   
jasna
Darja, saj se v glavnem strinjam. Ampak a res misliš, da so punce v najstniških letih manj problematične od fantov? Če se samo spomnim mene 15-20let nazaj. Jao, ubogi  moji staršiuser posted image

(odgovor članu zana21)
Neposredna povezava do sporočila: 70
11.2.2008 4:35:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasna
Darja, saj se v glavnem strinjam. Ampak a res misliš, da so punce v najstniških letih manj problematične od fantov?

Ne, ne, NIKAKOR ne mislim tega. user posted image  Sklepala pa si najbrž po tem, ker sem napisala, da si po dveh sinovih želim še hčerko, kajne? Ni "problematičnost" razlog, da si jo želim, ampak preprosto to, da želim še nekaj drugačnega, kot že imam. Seveda vem, da dvaotroka (četudi istega spola) nista enaka eden drugemu, ampak še vedno pa je en fant prej podobne drugemu fantu - kakor pa dekle. In vzgajati hčerko je zagotovo drugače, kakor vzgajati sina. Osebno tega sicer ne vem, ampak predvidevam pa, da mi lahko potrdijo tiste, ki imajo sina IN hčerko, recimo. Jaz sem sedaj navajena fantovskih problemov - v začetku je bilo to, da sem "morala" paziti, da ju ne bom oblekla v kakšno preveč dekliško barvo. Če ju kdaj nisem redno strigla, so vsi mislili, da imam punčko. Pa problem, kateri avtomobilček kupiti. Kasneje odločitev, ali bo sin za maškare Superman ali Spiderman (jaz pa komaj ločim ti dve bitji). Bolj, ko moja sinova rasteta, bolj fantovski so problemi - mlajši se tepe v vrtcu, starejši jih v šoli dobi po betici. Mlajšega "ne morem" vpisati h gimnastiki, ker je to "žensko", starejšega pa komaj dobim v enem kosu domov z njegovih tečajev: nogomet in športno plezanje. Cel ljubi dan se mi na TV-ju vrtijo tiste čudne japonske risanke, kjer se vsi samo streljajo z nekakšnimi čudnimi napravami in vedno preživijo, čeprav so prerešetani in preluknjani kakor ementalec. Ko grem za njiju kupovat oblačila, si moram vzeti celo popoldne, saj je fantovska izbira veliko manjša kakor dekliška (za primer lahko dam H&M). In, nenazadnje - ko bo naslednjič nekdo v moji hiši omenil Play Station, se mi bo zmešalo!
Tako je življenje, ko imaš okrog sebe samo predstavnike nasprotnega spola. Edino bitje ženskega spola v naši hiši je Gospa Pes - tolažba pa taka! Po 11-ih letih tega hočem ženske probleme! Hočem izbirati med hlačami z rožico ali brez, pri frizerju nočem več reči "pobrijte ga kakor vojaka" in naj me končno nekdo v šolo pokliče zato, ker ima moja hčerka v šolski torbi kozmetično torbico namesto loka s puščicami. Razumeš bistvo? Pri drugem sinu imam včasih občutek, da se mi odvija film "Groundhog day" - jaz sem to nekje že videla! To se je že zgodilo! Seveda se je - pri starejšem sinu! In ko mi potem še tašča razlaga, da je bil pa moj Kamikaza isti - kako neki si ne bi zaželela hčerke! Bom imela vsaj družbo pri shoppingih in pred kozmetičnim ogledalom. Ne pa, kakor zdaj - ko samo omenim City Park, moji trije moški dobijo glavobole in namesto, da grem v shopping, ostanem doma in jih futram z Aspirini. V kopalnici pa lahko samo pobiram zablodele nogavice, ki že zdavnaj nimajo več para!
In potem naj imam ŠE ENEGA sina?!

(odgovor članu jasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
11.2.2008 8:41:59   
mateyka
Darja user posted image user posted image user posted image a ni zanimivo, moj mož pa hoče met 3 hčerke. hmmm, kaj pa če po tihem želi hodit v City Park? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
11.2.2008 13:25:01   
bistra72
Sama sem bila od 13 leta naprej edinka. Vedno sem si želela bratca ali sestrico a to žal ni bilo mogoče. Zato sem se sama odločila za več otrok. In nikoli mi ni bilo žal. Moje izkušnje so take, da če imaš več otrok, vsaj dva (najbolje tri letarazlike med njima), imaš sigurno več časa zase. kajti med sabo se zamotita, se igrata in takrat imaš čas zase. Najmljaši pri nas je kar precej mlajši od ostalih treh in večkrat se mi smili, ko ostane doma sam z mano in možem. Ljudje (večinoma) potrebujemo družbo. takrat se mora pač nekdo od naju ukvarjati z njim. Vsekakor si mislite, da se lahko igra tudi sam. Prav gotovo se, verjemite. Vendar je kljub temu premajhen, da bi se cel dan igral sam. Nikoli si ne bi želela samo enega otroka. Nama je tudi vsak otrok prinesel boljši standard. Tudi ni prav, da otrok ima prav vse oziroma še več kot potrebuje. Več kot denar in razkošje pomenijo odnosu v družini. Prav gotovo se v družinah, kjer je več otrok, otroci drug od drugega marsikaj naučijo (deliti, ...). jaz kot otrok se tega pač nisem mogla učiti. Žal. Vsakemu bi svetovala, da ima csaj dva otroka. Najbolj zaradi sebe samega.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
11.2.2008 13:45:31   
Minka Pobalinka
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bom pri enem ostala iz čisto tehničnih razlogov  user posted image

1. počutim se prestaro, da grem še enkrat skozi vse to
2. "tehnično" gledano, bi morala še enkrat skozi IFV kar pa ne pride več v poštev, ker bi z vsemi posegi, odsotnostjo in še čemer, kar sodi zraven prikrajšala sebe za čudovite trenutke z mojim otrokom.

Če bi prvič zanosila takrat, kot sem nameravala....bi zdaj verjetno že bila mamica 3 mladičkov. user posted image

Jaz se podpišem pod Rijo.. bi pa rade volje imela tudi več kot 2 user posted image .. user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 74
27.2.2008 13:41:23   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Sama sem edinka, družbe nisem nikoli pogrešala, ker sem imela ogromno prijateljic in prijateljev, vedno sem bila obkrožena z družbo sovrstnikov, pa tudi s sorodniki (sestričnami in bratranci) smo bili zelo povezani. Družbo sem vedno hitro našla in nikoli mi ni bilo dolgčas. Drznim si reči, da s pravo vzgojo edinci ne bi smeli biti problematični.
Se strinjam, čeprav jaz sem pogrešala kakšnega sortpina/ko s katerim bi kaj ušpičila imela skrivnosti pred starši. Pa vedno sem nekako lažje navezala stike z malce starejšimi ali malce mlajšimi. Med sovrstniki sem imela samo 3 res prave prijateljice, s katerimi sem še dane v stikih. Žal samo še z dvema. Ravno zato si nekako želim met še enega.

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?