|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 17:53:23   
petra81
A katera ve, kakšno testo naj bi bilo za peko v krušni peči??

Imamo na novo krušno peč, pa sem poskusila naredit pizzo iz navadnega testa, kot ga naredim ponavadi in je ratal tak zmazek, da ni bilo podobno nobeni stvari!!

Zato prosim, če katera ve, naj bo tako velikodušna in mi napiše, ker se mi že pošteno lušta!!

Hvala

Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:00:27   
Nikoletka
Tud jest mam doma krušno peč in notri pečemo pizzo kar nekajkrat mesečno. Testo naredim čist enako, kot če bi ga pekla v pečici. Men rata fenomenalna. Jest najprej lepo zakurim in pustim, da dogori do žerjavice, ki jo moraš met tam kjer bo protvan potem postavljen, da se bo pizza dobro spekla. Oziroma, da protvan postaviš na toplo, da se testo tudi na sredini speče. Preden dam protvan v peč porinem žerjavico čisto do konca peči in pred odprtino za dimnik postavim pokonci železno ploščo, ki poskrbi, da toplota ne gre iz peči. Nato še lepo zaprem vratca in pečem nekaj minut, odvisno od toplote peči. Pozdravček

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:05:51   
petra81
Ojla!!

No, potem mi pa zaupaj tvoj recept za testo in pa kaj je to protvan??

Prosim!

Petra

(odgovor članu Nikoletka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:09:05   
petra81
Aja, pa mene je najbolj motilo to, ker testo ni hotelo it gor, niti dol iz tistega polentarja al kako se mu reče!!

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:13:10   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: petra81

Ojla!!

No, potem mi pa zaupaj tvoj recept za testo in pa kaj je to protvan??

Prosim!

Petra


Protvan ali pekač!

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:15:15   
Nikoletka
Ja no, protvan je pladenj iz železa na katerega daš pizzo. Jest testo naredim tako, da nadrobim kvas v lonček in ga zalijem z 0,5 dl vode in to premešam, nato pa dodam še žličko sladkorja in moko, da dobim gladko, rahlo tekočo zmes. To dam vzhajat za približno pol ure. Medtem v posodo natresem moko, v katero naredim luknjo in ji dodam malo soli. Ko je kvasec vzhajan ga zamesim v moko, ki ji dodam toliko vode, da dobim testo, ki se ne sme lepiti za roke in prilijem še malo olja. Testo dam vzhajat  za 45 minut in to je vsa umetnost. Če te še kaj zanima kaj vprašaj ali pa pridi k meni domov pa jo bova skupaj spekli. Pozdravček

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:21:24   
petra81
Ja, najbolj me zanima, kako ti rata dat narejeno testo za pizzo z vsemi dodatki na ta protvan in kako ga daš dol?? A moraš to ful pomokat al kako??

(odgovor članu Nikoletka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:25:29   
petra81
Nikoletka imaš zs!!

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 18:26:45   
petra81
Čaki malo, a ti to narediš pizzo v pekaču??

Ker jaz sem mislila ves čas na to, da jo spečeš brez pekača!!!!

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 19:49:07   
katra55
Pomoje ni problem v testu ampak v temperaturi.
Krušna peč mora imeti okoli 380C. Preden pečeš pico moraš peč fejst zakurit. Pečeš pa  3-5 min.
Pa peci brez pekača.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
21.1.2008 23:22:20   
petra81
To o temperaturi vem in je bila fajn vroča, in je bil po moje problem v testu, ker sploh ni šlo gor na tisti polentar s katerim potem predeneš pizzo v peč in pekli smo brez kakršnega pekača!!

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
22.1.2008 8:34:50   
lelaval
Petra, mi imamo krušno peč (zunaj, tako, da ko je zunaj sneg, pri nas ni sezona za pizze user posted image )
Testo naredimo čisto "ajnfoh" (moka, sol, kvas, mlačna voda, olja, po želji majčkeno sladkorja) - vse sestavine damo po občutku.
Ko daš pečt v pekač, lahko naložiš po mili volji, če pa daješ z loparjem, pa, če imaš tanjše testo, nadeva ne sme bit preveč, ker je pretežek in strga testo. Pa pelatov ne daj preveč, ker se ti testo spocka, pa ga težko nabašeš na lopar. user posted image  Peč pa mora bit res ful vroča (prav tako podn od peči, ker drugače se ti pica gor prime) - je takoj pečena.
Sploh ni tak bavbav - pri nas jih par let peče sin zraven user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
22.1.2008 23:02:23   
petra81
lelaval, ja, hvala za to o pelatih in loparju!! Jaz imam ful rada sočno pizzo in sem takrat ko smo poskusili seveda nabasala gor ful pelatov in se je tudi vse potrgalo in potem se je tudi potem primlo na pod peči!!
Bom zdej poskusila spečt tko čist enostavno, pa lahko pizzo, pa upam, da mi rata, ker sem bila čist žalostna, ko mi ni ratalo in sem kar voljo izgubila, zdej se mi pa vrača in vidim, da bom mogla naredit malo prakse, pa prjatle povabt, če bojo ratale, da bodo potem vse to pojedli, ker za dve se ne splača peči segrevat!!

Aja, še neki bi vprašala, a mora bit to vse ful pomokano, da gre lažje dol, lopar, pa testo od spodaj????

Hvala še enkrat vsem, pa če ima katera še kakšno informacijo, je zelo dobrodošla!!

Petra

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
25.1.2008 14:19:32   
beniaminus
Pozdravljeni, malo sem "lutal" po internetu in našel to stran, kjer se pogovarjate o pizzi.Tudi jaz imam doma krušno peč, tukaj je moj recept.

1 kg moke W=390 (W pomeni "moč "oziroma "energijo" moke določeno s pomočjo naprave Avleograf, ki določi tudi količnik P/L, ki označuje razmerje med "žilavostjo in raztegljivostjo" moke)
600 ml vode
4 g svežega kvasa
30 g soli
olje extra deviško cca.15g

V multipraktik dam vodo kjer raztopim kvas, dodam polovico količine moke in zgnetem, dodam sol, nato dodajam preostalo moko in olje.Ko se testo loči od posode ga vzamem ven in pustim vzhajat 30 min v zaprti posodi, nato oblikujem hlebčke cca.220-240 g in jih dam v zaprto posodo za 48-72 ur v hladilnik (T=2-5 °C, testo "zori" ,ne vzhaja).Hlebčke vzamem iz hladilnika cca. 3 ure pred peko.Pečem v krušni peči cca. 3 min

Nekaj fotk  http://picasaweb.google.com/xbenxjaminx

Ben

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
28.1.2008 23:08:24   
petra81
No, ker si se že oglasil, pa če se še boš, mene zanima ali imaš kak recept, kako spravit čimlažje in po možnosti celo pizzo na lopar in potem v peč??!!!

(odgovor članu beniaminus)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
29.1.2008 10:34:53   
beniaminus
Ciao, lopar malo  pomokam in kar na loparju obložim, čimhitreje.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!???
1.2.2008 0:56:04   
petra81
Hvala, bom poskusila tudi to!!!

Lp, Petra

(odgovor članu beniaminus)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?