|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tudi UZ ni 100%
21.1.2008 21:33:16   
Anonimen
Hvalabogu, da je vse ok. Bravo!user posted image

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
21.1.2008 21:46:05   
Anonimen
Joj, kakšne zgodbe berem! user posted image  Glavno, da imajo srečen konec. user posted image

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
22.1.2008 8:09:46   
petea
To, da G med nosečnostjo le na hitro pregledajo user posted image  na UZ, oni v P pa si vzamejo ogrooomnoooo časa, se mi pa zdi res beden izgovor porodničarja. user posted image

Meni je do sedaj G na pregledih vedno natančno pregledala user posted image  (to se mi zdi bolj važno, kot to, v kakšnem času je to naredila), mi vse, kar je videla, povedala in pokazala. Enako je bilo na NS pri drugi zdravnici. Tako je bilo v 1. in v 2. user posted image .
Zdravnika, ki nima povedati kaj pozitivnega med porodom, pa bi jaz kar lepo ven poslala. Psiha takrat čisto dovolj deluje, da ob sebi ne rabiš še nekoga, ki ti pametuje z neumnostmi.
Groza, kaj vse se dogaja!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.1.2008 8:57:39   
špelin@
Jezus, puri, tole pa je bilo trpljenje user posted image user posted image user posted image  Neizmerno sem vesela, da je s tvojo princesko vse v najlepšem redu in sta doživela res prijetno presenečenje. Sploh po vseh črnih napovedih... user posted image

Je pa res, da znajo biti tile UZ pregledi hudo, hudo zavajajoči user posted image

Moja izkušnja iz prve nosečnosti je tudi vsa zmedena user posted image

Pri meni so trije ginekoligi iz LJ porodnišnice v razmaku par ur izmerili različno količino plodovnice. Dr. Cerar me je hotel v 30. tednu poslati rodit, ker je bilo plodovnice po njegovi oceni kritično malo - UZ je delal ob 10-11h dopoldne. Zahtevala sem drugo mnenje in dr. Novak-Antoličeva je okrog 16h istega dne izmerila popolnoma ustrezno količino plodovnice ter me poslala domov. Če dva dni sem bila na UZ še pri dr. Premrujevi, ki je rekla, da je vse ok.

No, v 38. tednu (4 dni pred porodom, ki so mi ga sprožili) je bil ugotovljen hud zastoj rasti, premalo plodovnice, zahiranček, ocenjena teža 2500 g (+/- 10%), okvarjene ledvice,... UZ je opravila dr. Blejčeva. Sploh ne bom šla v detajle.

Res je bila moja deklinica obrnjena z ritko navzdol in se je tako tudi rodila, ampak težka je bila celih 3620 g!! Nič zahirana, popolnoma zdrava, Apgar 9, 10. Dr. Pušenjak je po porodu rekel, da bi mi najverjetneje predlagali CR, če bi vedeli, kako je punči velika. Potem pa mi je podal roko in mi čestital za šolski primer poroda v zadnjični vstavi. Dr. Blejčeve potem ni  bilo več na spregled, bi jo pa z veseljem nekam poslala user posted image  No, druge zdravnike sem vprašala, kako se je lahko tako priznana strokovnjakinja za debelo kilo zmotila in je bila bolj medla razlaga, da je verjetno narobe izmerila obseg glavice, ker je bila le-ta bolj podolgovata, ne čisto okrogla user posted image  Mene je pa vse skupaj tudi stalo kar nekaj živcev in sekiranja.

puri, res: kapo dol pred tabo, da si vse zmogla user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.1.2008 11:52:52   
puri
špelina@,......sem vesela, da se je tudi pri tebi vse dobro izteklo! Glede teh UZ in G sem pa itak čisto brez besed, sploh ne vem kaj naj si mislim in komu naj še zaupam. Pa dobro, naj povejo svoje mnenje,...samo mislim, da si zaslužimo, da nam vsaj malo razložijo kako in kaj in povejo kakšne so možnosti, tako dobre kot slabe. Ne vem, da niti malo ne pomislijo na nas kako se počutimo v taki situaciji, kako hudo je to. Meni niso čisto nič razložili, povedali so mi samo v parih besedah, pa še to sem mogla vse iz njih izvlečt. Dali mi niso niti najmanjšega upanja, da mogoče pa ni tako hudo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 30
22.1.2008 12:14:12   
mateyka
pismu, jaz ne grem v slovenijo rodit.. user posted image samo mogoče Feldbach, če že..
mam kr kurjo polt od tegale branja user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 31
22.1.2008 19:05:01   
Erdbeere
Ojej Puri, si kar presdstavljam vajin pekel...še sreča, da se je vse izteklo tako kot se je...Samo jaz mislim, da bi vsaj kakšno opravičilo pa prišlo prav glede pomote, če ne že kaj druzga.

Pa zdravja vam želim.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.1.2008 19:13:48   
Naja30
Čestitam vam vsem mamicam, ki ste dale tako izkušnjo skozi. To je res ena izkušnja, ki je nikoli ne pozabiš. Samo, da so otroci zdravi, to je najpomembnejše. Za ginekologe in porodničarje pa nimam besed. Kot je ena rekla, bi rabli zgleda kakšno predavnje iz psihologije, da bi ob takih situacijah bili malo bolj sočutni.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 33
22.1.2008 19:20:56   
valentina2006
To so res grozne izkušnje, ki jih berem...se pravi, da dons sploh mobenmu več ne morš zaupat. Vesela sem, da se je za vse dobr končal. Res si zaslužite vse pohvale, ker ste šle skozi tako grozne reči...

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.1.2008 22:20:52   
Katina

Žal ponovno ugotavljam, da je biti zdravnik le služba. Seveda ne za vse zdravnike, da ne bo pomote. Žal pa me user posted image , pričakujemo pozornega, natančnega zdravnika, ki nam bo odgovoril na vsa izrečena in pozabljena vprašanja. Saj ne rečem, da se večina ne trudi in da imajo morda slabe dneve, slabše aparature ali karkoli že. Se pa strinjam s tem, da bi morali tudi kaj slišati o psihologiji, morda bi zadostovalo le to, da bi se poskušali postaviti v kožo tistega, ki mu kanijo povedati slabo novico. Včasih bi bilo bolje, da jo zadržijo zase in jih ne premami samozadovoljstvo, ki ga doživijo, ko kakšno hibo, ki jo drugi niso zaznali napovedo oni in se potem uresniči.
user posted image je res poseben čas in z naraščanjem starosti prvorodk bo vodenje user posted image s strani zdravnika pridobivalo na pomenu. Zdaj je večina user posted image načrtovanih, zaželjenih in težko pričakujemo zdrave user posted image . Že med user posted image obstajajo različni testi, metode in nenazadnje UZ, ki naj bi nam zagotovil sprotne informacije o poteku user posted image in zdravju user posted image . Vendar je ta tehnologija včasih prej prekletstvo kot kaj drugega. Na eni strani nam prinaša neizmerne užitke ob opazovanju naših user posted image na ekranu, na drugi pa nam poplava informacij zastavlja različna vprašanja in nas spravlja v skušnjavo dvomljivosti in zaskrbljenosti.

Če sama primerjam moje user posted image vidim, da imam sedaj včasih preveč informacij s katerimi si belim glavo in delam včasih tudi napačne zaključke. Nekoč sem le neomajno zaupala zdravniku in mi je bilo to dovolj. Še sama vam ne znam povedat kaj je boljše - odvisno kaj gledaš.

Puri, špelin@ in druge s podobnimi izkušnjami, zelo mi je žal, da ste morale kaj takega doživeti. Če bi imela čarobno palico bi vse te napake zbrisala z zemeljskega obličja, pa jih žal ne morem in se bodo še dogajale, vendar upam, da vedno manj in manj ......

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.1.2008 8:50:07   
sneška_
Zdaj ko sem brala tvojo izpoved sem se razjokala. Zdaj pa pozabite na vse to in uživajte vsi skupaj. Pomembno je da ste v redu . user posted image user posted image user posted image  

Najdojenček

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?