Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Mene pa to razmišljanje, ki ga tukaj berem, prekleto moti. Pa naj gre za delo na črno, plačevanje računov brez ddv-ja....in vse ostalo. Nisem čistunka, daleč od tega....vendar se sprašujem, kam bo to pripeljalo vse nas v finančnem smislu. Če bomo vsi tako razmišljali, država ne bo dobila denarja. In država ga za svoj aparat in infrastrukturo potrebuje. Mi ga potrebujemo, saj smo mi država, porkaduš. In ko bo treba nove ceste, razsvetljavo...kaj pa vem...v vaši ulici, bo pa zopet godrnjanje, da se stvar nikamor ne premakne. Zakaj? Ker NI DENARJA. Ker ste na črno delali in niste plačevali davkov od katerih se infrastrukura financira. In če se bo tako nadaljevalo, ga bo zmanjkovalo na vseh koncih. In kako si prestavljate sebe in svojo družino čez 10, 20 let in če bomo počasi vsi tako razmišljali? Kaj ste res vsi tako "trdi", da ne razumete, da dolgoročno to nikamor ne plje oz. pelje v finančni zlom? In še enkrat, ne moraliziram...bojim se, kako bomo živeli v državi, ki ne bo funkcionirala ne spredaj ne zadaj. In brez denarja, ni muzike... In bojim se, kaj to pomeni za prihodnost mojih otrok. In ne mi govoriti, da iščete delo in da ga ni. To je nakladanje, ob katerem mi gre na bruhanje. Vsak, ki hoče, lahko dela. Mogoče ne ravno v sanjskem poklicu, se pa lahko skozi ostale zaposlitve enkrat le-temu približa. Eh, kaj pa vem...nategovanje ni ravno moj hobi in življenjska filozofija.. Vsaj v tem smislu ne. Marogica, a se smem podpisat pod tole in še dodati par misli? Najprej naj priznam da sem kr šokiran nad kratkovidnostjo nekaterih. Enim vam že to ni jasno, da ''država'' ni nek imaginarni pojem kjer imajo čudežni trezor z €€€€, temveč so to žepi nas davkoplačevalcev. In na dolgi rok podpirati miselnost kjer je edina vrednota ''državo'' (torej davkoplačevalce) okol prinašat, je samomor na dolgi rok. Malomeščansko in ozkogledo do amena! Zavodi za zaposlovanje so ZASUTI z ponudbami delodajalcev za delo, pa kolk folka hoče delat? Bore malo! Če bi jaz mel kaj besede, bi drastično poostrol kriterije za socialno pomoč ker vse preveč lenuhov to izkorišča. In začaran krog je skenjen! G